Erhan Bener
Hol karanlıktı. Evin bütün perdeleri indirilmişti. Ürkütücü bir sessizlik vardı içerde. İkisi de farkında olmadan soluklarını tutmuşlardı. İlhan, Sahir'in kolunu bırakmamıştı. Ayaklarının ucuna basa basa holü geçtiler, salona girdiler. Perdelerin aralığından sızan loş aydınlıkta çevreyi görmek mümkün oluyordu. Salon ve yemek odası biçiminde döşenmeşti sburası. Büyük, gösterişli, eski moda ama değerli eşyalarla tıklım tıklım doluydu. Duvardaki, Maide'nin ölmüş kocasının yaptığı çıplak kadın resimleri loş aydınlıkta, bir genelevin bekleme salonundaki görüntüleri andırıyordu. İster istemez İlhan'ın etkisinde kalarak: - Nerede? Diye fısıldadı Sahir. Ceset diyememişti.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 38 dk.Sayfa Sayısı: 199Basım Tarihi: 16 Mayıs 2000İlk Yayın Tarihi: 1989Yayınevi: Remzi Kitabevi
ISBN: 9789751407320Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

232 syf.
9/10 puan verdi
TürkEdebiyatındaOkunmasıGereken1Yazar
Los Ayna başarılı ruh çözümlemeleriyle başlar, daha sonra polisiye havasına bürünür. Sonra yeniden psikolojik romandan esinli anlatıma geçilir.. Yazarın iç dünyalara göndermeleri Loş Ayna'nın bütünlüğünü sağlar. SELİM İLERİ nın kapaktaki bu sözleri zaten kitabın güzelliğinin habercisi niteliğindedir, fakat ben hiç Selim İleri de okumadım
Loş AynaErhan Bener · Everest Yayınları · 201672 okunma
Puan vermedi
Loş ayna, ERHAN BENER'in 2 ay içinde okumuş olduğum ücüncü romanıdır. Türk Edebiyatında bireyin iç dünyasını, iç sorgulamalarını, karakterlerin kendileri ve çevreleriyle çatışmalarını, bireyin psikolojisini, kişilik yapısını en ince detayına kadar yansıtmada ve insan gerçekliğini geniş perspektif sunarak anlatmada Erhan Bener'den daha etkili bir yazarın var olduğunu hiç sanmıyorum. Loş Ayna, felsefi yapısı ve psikolojik tahlillerle okuyan herkesi kendinden geçirecek derecede etkili bir romandır. Hele ki, romanın rasyonel entellektüeli olan Ilhan karakteri... Dostoyevski'nin Budala romanında ki Ippolit karakteri gibi kıvrak bir zekaya sahip, onun gibi nihilist, benmerkezci, kibirli aynı zamanda veremli bir gençtir. Ortaya koyduğu birey ve toplum hakkında ki kabullenilmesi güç marjinal düşünceleri, son derece etkileyicidir. Bana kalırsa, Erhan Bener'in en sıradışı, en güçlü karakteridir Ilhan.  Felsefi düşüncelere, akıl almaz güzellikte ki aforizmalara, ruhsal hezeyanlara, karakterlerin tutum ve davranışlarının etkilerine ve bunların farklı yorumlara tabi tutulmasını görebileceğimiz nitelikli ve enfes bir romandır Loş Ayna.
Loş AynaErhan Bener · Remzi Kitabevi · 200072 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.