1970
Tek Yayınları
---

2020 81. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2020 14:03
İki- üç yıl oluyor sanırım, bir kitap okumuştum. Daha yeni yeni tanıyordum edebiyat camiasını ve ilk heyecanlarla sevdiğim bazı yazarların, kitapta konu edilen kişiye olan töleransları ve sevgileri, beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Çünkü, sevilebilecek bir yanını göremediğim gibi -ki bu olabilir, herkesi sevmek zorunda değiliz ama ilkesiz, gayr-i ahlaki bazı tutumları yüzündendi şaşkınlığım- bu kadar değer verilmesi ve sanki unutulmaması gereken (!) şeyler yapmışçasına, adına kitap çıkarılması beni şaşırtmıştı. Bunları neden diyorum, çünkü, Hasan Hüseyin, dönemin yazar çizerlerinin çok güzel bir tablosunu resmetmiş, özellikle ''Ağlama Duvarı (Öykü Gibi)'' yazısında. Parantez içinde verilen ve dip not olarak ''parantez içindeki kılçıklar Hasan Hüseyin'e aittir'' ifadesi olan o kılçıklarsa, Hasan Hüseyin'in o muhteşem mizah anlayışını çok güzel ortaya seriyordu ve gülmekten alamadım kendimi.. Bu kitapla beni tanıştıran, o çok sevdiğim canımın içi yazar Bedrettin Cömert'e de selâm olsun.. Güzel insanların birbirini bulması ve sevmesi, bu dünyanın en güzel taraflarından biri kanımca.. Hasan Hüseyin'i şiir dili haricinde, öykü diliyle de tanımak büyük mutluluktu benim için. Tavsiye ederim, pişman olunmaz..
Made In TurkeyHasan Hüseyin Korkmazgil · Tek Yayınları · 197075 okunma
2020 441. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2020 23:33
MADE İN TURKEY» yazarın ikinci mizah öyküleri kitabıdır. Kitaptaki İTİN AĞASI adlı öykünün başına eklenmiş olan İTİN AĞASI ADLI ÖYKÜNÜN SOSYO - POLİTİK VE EKONOMİK PEK ÇOK İLGİNÇ ÖYKÜSÜ başlıklı yazı hakkında yazar, şöyle demektedir : İTİN AĞASI adlı öykü, gerek basında, gerekse Parlâ­ mentoda büyük gürültülere yol açmıştır. Bu gürültü, yıllarca sürmüştür. Bence, bu öykünün öyküsü, asıl öyküden daha da ilginçtir. Vaktiyle, Aziz Nesin'in yönettiği Zübük adlı gazetede yayımlanmış olan bu öyküden devrimci öğ­retmenlerin güç almağa çalışması, bugünkü toplumsal dü­zenden çıkarı bulunan kişi ve çevreleri dehşetli ürkütmüş­ tür. Milliyetçiliğin, vatanseverliğin, köy sevgisinin, köyü ve köylüyü bugünkü durumuyla sevmek demek olduğunu sananlar, İTİN AĞASI adlı öykünün anlatmak istediklerinden korkuya kapılmışlardır. Bunlar, elbette ki, balını yemesini bilmedikleri arıyı, iğnesinden ötürü öldürmeğe kalkışanlardır. Öyküdeki köylü Cemal Ağa ile 27 Mayıs'ın lideri Cemal Gürsel'i yanyana getirerek çirkin sonuçlar çıkaranlar ve bu sonuçları, biz devrimcileri sindirmek için bir silah gibi kullananlar, bu ülkeye, bu emekçi halka, en az, işbirlikçi dediklerimiz, faşist dediklerimiz, gerici dediklerimiz kadar zararlı olmaktadırlar. Bu kişileri kendi sözleri ve eylemleriyle yakalarından tutup ışığa çıkarmak, biz devrimcilerin göre￾vimizdir. Ne çekiyorsak, bu bölmeli kafalar'dan çekiyoruz. İTİN AĞASI ADLI ÖYKÜNÜN ÖYKÜSÜ, bence, bu bakım￾dan çok ilginçtir. O yazıda herkes, okur karşısına kendi yü­ zü, kendi kimliğiyle çıkmaktadır. Devrimci öğretmenin çev￾resinde küçük bir köy kesiti niteliği taşıyan minicik bir öy￾künün başında yaratılan ve yıllarca süren gürültünün ba￾sjna yansımış olanından birazını aldım ve öykünün başına koydum. / Bu kadarı bile, kimlerle savaşılması
Etkinlik
Made In TurkeyHasan Hüseyin Korkmazgil · Tek Yayınları · 197075 okunma
2022 63. kitabı
Hasan Hüseyin Korkmazgil'in güldürü türünde öykülerini topladığı Made in Turkey kitabı müthiş analizlere, iğnelemelere ve farklı yazım metodlarına sahip çok tatlı bir kitap.
2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 16:43
Şair kimliği ile tanınan Hasan Hüseyin'den usta işi bir mizah... Yıllar önce görmüş de şu halimizi yazıvermiş sanki... Bence 7 den 70 e okunmalı hatta okullarda bile ara ara okutulmalı ..
2018 41. kitabı
Şair Hasan Hüseyin'in öykü türende olan 3 kitabından birisidir Made in Turkey, bu kitapta tıpkı Aziz Nesin gibi ülkemizde olan eşitsizlik ve adaletsizliği kara mizah ile anlatmıştır.
2021 509. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 16:07
Hasan Hüseyin Korkmazgil'den made in turkey bir kitap ... "Onun evrensel yüreği önünde saygıyla eğildim. Dünya kan ağlarken bizim eğlenmemiz... Ah şu, emperyalist namussuzlar!"
Hasan Hüseyin Korkmazgil
2022 175. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2022 00:11
Hasan Hüseyin... Şiirlerini nasıl severiz... Acıyı anlatır; her yerimiz sancır, aşkı anlatır; yüreğimizde kelebekler uçuşur, emeği anlatır; bileğimiz sancır, alın teri toprağa düşer... Hasan Hüseyin mizahta da çok güzel anlatıyor bizi. Her öykünün kahramanı içimizden biri, bize bizi bizimle anlatıyor, ayna tutuyor toplumumuza. Ağlanacak halimize güldürüyor...

Hasan Hüseyin KorkmazgilYazar · 27 kitap
Hasan Hüseyin Korkmazgil, toplumcu-gerçekçi şiirin önde gelen temsilcilerinden biri olan Türk şairdir. 1927'de Sivas'ın Gürün ilçesinde doğmuştur. Hasan Hüseyin, Adana Erkek Lisesini 1948'de, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nü 1950'de bitirdi. Öğretmenliğe Göksun'da başladı. Siyasi eylemleri gerekçesiyle öğretmenlikten atıldı, tutuklandı, hüküm giydi. 1955-1960 yılları arasında Gürün ve Sivas'ta arzuhalcilik, tabela ve portre ressamlığı, inşaat işçiliği yaptı. 1960'ta İstanbul'a, sonra Ankara'ya yerleşti. Akis dergisinde çalıştı. Bir süre de Forum dergisinin sanat sayfalarını yönetti (1968-1970). Kızılırmak adlı kitabı nedeniyle hakkında komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla dava açıldı, 3 yıla mahkûm edildi ve aklandı. Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Hasan Hüseyin'in ilk şiiri 1959'da Dost dergisinde çıktı. Bu yıllarda mizahi hikâyeleri de yayınlandı. Kavel (1963) adlı kitabı ile 1964 Yeditepe Şiir Armağanı'nı, Kızılkuğu (1971) ile TRT'nin 1970 Sanat Başarı Ödülü'nü, Filizkıran Fırtınası (1981) ile 1981 Ömer Faruk Toprak Şiir Ödülü'nü ve Nevzat Üstün Şiir Ödülü'nü aldı. Şair 1983'te beyin kanaması geçirdikten sonra bir yıl bitkisel hayatta yaşadı. 26 Şubat 1984'te evinde yaşama gözlerini yumdu. Maltepe Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hasan Hüseyin Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil'den "Bir Oğlum Olacak Adı Temmuz" şiirinde adı geçen Temmuz Korkmazgil (1965) isimli bir oğlu vardır.