Manş Ötesi

Orijinal Adı:
Cross Channel

2022 8. kitabı
Okunma: 13 Mart 2022 00:28
İlk başta çok hoşuma gitmeyen, hatta, iki defa yarım bıraktığım bu kitabı, ilk çeyreğinden sonra dikkatle okumaya başladım. Kitap 10 öyküden oluşuyor ve Fransa (Fransızlar) ve İngiltere (İngilizler) üzerine bilgiler, farklar sunuyor. Yazar, İngilizlerin doğrudan ama etkili düşünme tarzı olduğunu, Fransızların dolaylı ama daha yobaz bakış açılarına sahip olduklarını birçok yerde farklı cümleler ile bahsediyor. Aslında kitapta benim en çok hoşuma giden taraf, günümüz dünyasının her şeyi sembolize etme çabasını, tarihte yaşanan bir çok olayın günümüz insanınca saygı görmediğini çok güzel anlatması oldu. “Kendini beğenmiş bir tartışmacının belirttiği gibi, tek bir 'bellek yüzyılı' kesinlikle yeterliydi. Daha önceki metal artığı yığınları örneğini izleyerek, sadece tek bir örneği koruyun ve gerisini dümdüz edin. Daha fazlasına kimin ihtiyacı vardı?” Kitabı okumayı düşünenlere tek bir tavsiyem var, ilk sayfalarda sıkılıp bırakmayın sonuna kadar okuyun.
Manş ÖtesiJulian Barnes · Ayrıntı Yayınları · 199918 okunma

Julian BarnesYazar · 29 kitap
Julian Patrick Barnes (d. 19 Ocak 1946,-), Man Booker Ödülü sahibi, çağdaş İngiliz roman yazarı. Dan Kavanagh takma ismiyle polisiye romanlar da yazan Barnes, Fransa'da da popüler olan İngiliz yazarlardan biridir. Sanatçı bu ülkede aralarında Médicis Ödülü ve Prix Femina'nın da bulunduğu bir çok ödül kazandı. City of London School ve Oxford'taki Magdalen Koleji'nde eğitim gören Barnes, eğitimini tamamladıktan sonra Oxford İngilizce Sözlükleri'nde sözlük düzenleyicisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonraları edebiyat ve sinema eleştirmenliği yaptı. Uzun bir zamandır sadece yazmaktadır. Erkek kardeşi, Jonathan Barnes antik felsefe dalında uzman bir filozoftur. Uzun yıllar yazar temsilciliği yapmakta olan eşi Pat Kavanagh ile birlikte Londra'da yaşadı. Pat Kavanagh'ı, 20 Ekim 2008'de beyin tümörü sebebiyle kaybetti