Emile Burns

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Adından da anlaşılacağı üzere kitap Marksizmi konu alıyor.Sosyalizm,Kapitalizm ve Emperyalizmi Marksizm ile bağlantılı olarak değerlendiriyor.Genelde bu tarz kitaplar ağır olur bilirsiniz ancak bu kitabın en temel özelliği aktarılmak isteneni çok net ve sade şekilde aktarması.
7/10 puan verdi
Kitabı, aynı zamanda Felsefe dalında eski öğretmen olan Nurullah Ankut'un tavsiyesi üzerine okudum. Diyalektik materyalist kitaplar, genel olarak yöntemi olay üzerinden açıklar. Bu kitap ise henüz yöntemi kavrayamayanlar için yazıldığından Dünya üzerinde bilinen olaylardan değil, çokça İngiltere özelinden bahsetmiş. Dolayısıyla farklı bir ülkeden okuyucunun kafasında eksikler bırakabilir. Bir de Stalin eleştirisi var, her ne kadar olduğu gibi konulmaya çalışılsa da hakkı teslim edilmemiş. O süreçteki Destalinizasyon sürecine bağlayabiliriz bunu da.
8/10 puan verdi
Kolektif toplum hayali.
Ne kadar okusak da marksizm anlaşılması güç bir kuramdır. Ama bunu basitleştirerek aktarabilmek ustalık ister. Bu konuda başarılı bir anlatımı var kitabın. Temelde sosyalizm maalesef biraz havada kalan bir konu. Ekonomi ve felsefe iç içe olduğu için ve gerçek dünyada başarılı bir şekilde uygulanabilirliğinin azami düzeyde olması kafaları epeyi karıştırıyor. Zaten Marx da bazı konulara ya değinmiyor ya da açıklama getiremiyor. Günümüzde baskın olan bir siyasî ideoloji olamamakla beraber bazı ülkelerde de denenip işin içerisinden çıkılamayan muğlak bir konu olsa da kulağa güzel gelen maddeleri ve fikirleri mevcut.
Marksizm NedirEmile Burns · Yordam Kitap · 2012216 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.