Okudum ve mutluyum. Bazen bazı anlarınız vardır korkularınız ve çaresizliklerinizle savaştığınız, işte ben o anların içinde debelenirken bu kasabada sorun olan durumların düzelmesi bile beni motive etmeye, eğlendirmeye yetti. Serinin 11. Kitabını okurken 1. Kitabı okurken olduğu kadar heyecanlıydım hatta daha fazla. Kitabın sonlarına geldiğimde fark ettim ki aralara başka kitaplar koyup okusamda kasabadaki hiç bir ismi unutmadım sanki ben de o kasabadaydım. Cedar cove serisini gerçekten severek okudum. Okumak isteyenlere tavsiye ederim tek dikkat edemeyeceğiniz nokta var hatta kaçışınız Yok bir müddet sonra sizde bir Cedar Cove’lu olacaksınız.
Kitap "Cedar Cove" serisinin son kitabı. Cedar Cove, Debbie Macomber'in hayal dünyasında kurduğu bir yer. Tüm kitaplar da, bu yerde yaşayan insanların hayatlarını anlatıyor. Herkesin istediği sıcak, samimi insan ilişkileri anlatılmış. Tüm seri boyunca aşk, aile, ölüm, cinayet, polisiye, gizem, macera gibi daha birçok konu anlatılıyor. Kahramanlar çok iyi analiz edilmiş olduğu için her okuyanın bir favori kahramanı olacağını düşünüyorum. Şahsen bir kitap bittiğinde diğer kitaba geçmek için çok sabırsızlandım. Her kitabın sonunda birçok konu kapanmış, yepyeni konular başlamış oluyordu. Ne yazık ki serinin son kitabı aslında daha Türkçe'ye çevrilmemiş :( Artık onu da zamanı gelince okurum.
Seri severlere öneririm.
Kitabın adı:Mimoza Caddesi
Yazarın adı:Debbie Macomber
Okuyanın adı:Nezaket Topal
Sayfa sayısı:415
Rachel ergenlik çağındaki üvey kızı Jolene'nin davranışlarıyla başa çıkamayacağını anlayınca evi terk etmiştir karnındaki bebeğiyle ne yapacaktır nereye gidecektir ve karşısına eski sevgili Nate çıkar Rachele gelip kendi oturduğu evin bir odasını kiralanmasını söyler peki Rachel ne yapacaktır oraya gidecek midir.
Lori ve linc evlenmiş fakat bunu duyan lirinin babası leonard tabiri caizse kudurmuştur lori bir tamirci parçası ve servet avcısı ile nasıl evlenirmiş evlatlıktan reddedermişte miş miş te miş neyse bu olayıda tatlıya bağladık biraz zor oldu ama sonunda başardık nasıl mı onu bulmak size kalmış.
Will Jaferson ve miranda arasında ise sular durulmuyor bir barışık bir küs devam ediyor ama sanırım büyük bir aşk doğuyor...
Olivia kanseri atlatmış işine başlamıştır bu arafa annesi ve üvey babasını yaşam destek evlerinden birine yerleştirmişlerdir annesinin evini abisi Will Jaferson satın alıp oturmaya başlamıştır...
Daha birçok konu var ama bukadar yeter bu kitap Cedar Cove serisinin 11.kitabı idi ve Türkçeye çevrilen serinin son kitabı serini son kitabı olan 12. Kitabı dört gözle bekliyorum
İlk kitaptan itibaren okuduğunuzda içinizde bir aitlik hissi oluşuyor. Siz de o güzel kasabada yaşıyor ve arkadaşlıklar kazanıyorsunuz. Serinin bitmesiyle ufak bir boşluğa düştüm... İyi ki varsın D.Macomber!
Cedar Cove serisinin sondan bir önceki kitabı. Bu seriyi çok sevdim final yapacak olması beni üzdü. Bir sonraki kitabında her hayata bir final yapacakmış. Hüzünle son kitabını bekliyorum
Yineee harika bir Debbie Macomber kitabı okudum.
Serinin her kitabı ayrı güzel. Ve sanırım bir kitap daha varmış seriye ait çıkacak, sabırsızlık ile bekliyorum.
Her karakter ayrı özel, ayrı güzel kitabı bıraktığım an hepsini özlüyorum ve çok merak ediyorum.
Okurken onlar ile beraber yaşıyorum her anlarını, kimi zaman kızıyor, üzülüyor, heyacanlanıp seviniyorum.
Kesinlikle bu seri biraz daha devam etmeli
Şimdiden neler oldu/olacak merak etmeye başladım
Çam yeşili sokağı kitabında Mary Jo, Mack McAfee ile aralarındaki çekimib farkına varmıştı, bu kitapta tam anlamı ile aile olmuşlar.
Rachel, Bruce ve, Jolene cephesinde işler daha da kötü gitmektedir..
Olivia ve abisi anne ve üvey babaları için yeni karalar almışlardır..
Ve tabi ki diğer karekterlerimizin de hayatlarında bayağı değişiklikler oldu.
Bence hemen okumalısınız..
Bu kitap bir seriymiş fakat ben bilmeden direk başladıgım için kişileri ve yasadıkları olayları anlayana kadar (birde isimler yabancı olunca ) kitabın yarısını geçmiştim yani zorlama bir okuma oldu yarıya kadar sonrası zaten hızlı geldi.
acıkcası ama ben genelde coklu olayların ve fazla kişilerin oldugu kitaplardaki kurgular pek sevemiyorum bu yüzdendirki pek sevedim . Ama okuyacaklara şimdiden iyi okumalar dilerim
Bu kitaptaki bütün karakterlerle en içten şekilde bağ kurdum sanki hepsi en yakın dostum, kapı komşum gibiydiler. Ne yazık ki serinin çevirisi yapılmış son fakat gerçekten sondan bir önceki kitabı..Rachel,Jolene ve Bruce bir aile olmuşlardı fakat o cephede işler oldukça karmaşık bir hal aldı.Acaba Bruce sevgili karısını geri kazanabilcek mi ? Maru jo ve Mack artık gerçek bir aile olmuşlardır onların cephesinde pek sorun olmasa da Mary Jo nun sevgilisi abisi Linç ve gelinleri Lori cephesinde işler oldukça karışmıştır. Diğer tarafta Charlotte ve Ben kısmında Olivia ve Will ne karar vericektir.Kitapla ilgili yazmak istediğim gerçekten çok şey var spoiler vermemek en doğrusu. Biran önce sayfaları açmaya ve çevirmeye başlayın derim ama bitmemesi için içimden savaş verdim gerçekten ve artık som sayfalara yaklaştıkça içimi bir hüzün sardı. Neden bilmesemde son Rachel ve Jolene bölümü beni çok etkiledi,çok duygulandırdı.. Lütfennn biran önce son kitabın çevirisi yapılsınn. Sabırsızlıkla bekliyorum. Keşke bu seri hiç bitmeseydii.
Hayranı ve fanatiği olduğum DebbieMacomber in #cedarcove serisinin basılı son kitabı olan #mimozacaddesi bitti. Normal şartlarda bir günde okuyacağım kitabı ancak 3 günde bitirdim.
Yine sımsıcak bir kasaba hikâyesi okudum. Okurken o kasabada yaşayan biriydim.
Bruce kızı Jolene'in kaprisleri yüzünden çok sevdiği karısı Rachel'i kaybetmek üzereydi. Benim hayran olduğum Charlotte unutkanlık ile boğuşuyor. Daha nice muhteşem karakter ve olay döngüsü tadına doyulmaz dakikalar yaşattı. Sıkıntılardan kurtulmak için ilaç yerine Debbie Macomber tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun ve okutun tavsiyemdir.
Cedar Cove Serisinin son kitabıydı Mimoza Caddesi.Üç ya da dört günde bitirirdim. kitaplarını fakat bu serinin son kitabı olması heyecanlandırdı beni ve bir bakmışım ki bitmiş bile.
Seri de,daha doğrusu Debbie Macomber, kitaplarında, Arkadaşlık,sevgi,paylaşım,mutluluk,sorunları hep beraber çözümlemeleri gibi önemli kavramları çok güzel dile getirmiş yazar.
Kitaplarda ki Samimiyetlik okuru kitabın içine sokuyor ve kitap bittikten sonra kasabada yaşayan bir birey olduğunuzun izlenimini veriyor.
Kahveyi yudumlarken huzur içinde okunası kitapti.
Şahaneydi.
Amerikalı aşk romanları ve çağdaş kadın kurgu yazarıdır. 6 romanı TV filmine, Cedar Cove roman serisi ise yine aynı adlı bir televizyon dizisine uyarlandı.
Disleksik olan Macomber sadece lise mezunudur. İlk yazıları kiralık bir daktiloda evinin mutfağında yazdı. Bir taraftan beş çocuğunu büyütürken yazar olmaya karar verdi. Yazdıklarını yayıncılar defalarca reddetti en sonunda serbest zamanlı bir magazin işi buldu.
Katıldığı bir yazar konferansında yazdığı yazılarından biri Harlequin Enterprises'ın bir editörü tarafından toplum önünde eleştirilmek üzere seçildi. Editör romanını yırttı ve ona da fırlatıp atmasını tavsiye etti. Macomber ilk fırsatta Heartsong adlı aynı romanı Harlequin'in rakibi Silhouette Books'a gönderdi. Silhouette romanı olan kitabı satın aldı ve bu kitabı Publishers Weekly tarafından incelenen ilk aşk romanı oldu.
Starlight, şimdi Harlequin'e ait olan Silhouette Special Edition romantizm serisinin bir parçası olarak yayınlanan romanlarından ilkiydi. Macomber, Silhouette ve daha sonra da Harlequin için aşk romanları yazmaya devam etti. 1988'de Harlequin, Macomber'dan Donanma serisi olarak bilinen bir dizi birbirine bağlı hikaye yazmasını istedi. Çok geçmeden, yılda iki veya üç roman yazmaya başladı. 1994 yılına gelindiğinde, Macomber tek başlıklı romanlar yayınlamaya başladı. İlk ciltli kapağı 2001 yılında piyasaya çıktı.
2002 yılında Macomber, daha çok kadınlara ve onların arkadaşlıklarına odaklanan kitaplar yazmak istediğini fark etti. Thursdays at Eight, geleneksel aşk romanından çağdaş kadın kurgusuna ilk çıkışıydı.
Macomber'in romanları hikayenin mesajını iletmeye odaklanır ve ayrıntılı betimleyici pasajlar içermez. Kadın kahramanları iyimser olma eğilimindedir ve "hikayeler, okuyucuda bir umut duygusu ve mutlu bir beklenti bırakacak şekilde çözülür." Macomber, Hristiyan inançları nedeniyle kitaplarında cinsellik içeren ayrıntılara yer vermese de, şehvet barındırır.
Kitapları dünya çapında 170 milyon kopyadan fazla satmıştır.