Mistborn #1

Mistborn

Brandon Sanderson

2025 18. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2025 11:16
Kitabın dili zor olur diye açıkçası biraz korkmuştum ama oldukça basit ve insanı zorlamayan bir dili vardı. Onlarca teori kurdum ancak son kısmı kitap boyunca ipuçları verilmesine rağmen hiç tahmin edemedim. Karakterler yüzeysel değildi ve güzel işlenmişti. Ayrıca büyü/güç sistemi aşırı mantıklı ve detaylıca düşünülmüştü bence. Sürükleyici ve merak ettirici olduğu için seriye devam etmeyi düşünüyorum.
MistbornBrandon Sanderson · Tom Doherty Associates · 20071,871 okunma
2017 9. kitabı
Okunma: 13 Mart 2017 22:21
Kitap daha ilk sayfasında son derece karışık ve anlamsız bir şekilde başlıyor. Okudukça anlamsızlıklar artıyor ve kafada sadece soru işaretleri oluşuyor, tamam fantastik edebiyat türlerinde bu durum
Sissoylu - Son İmparatorlukBrandon Sanderson · Akılçelen Kitaplar · 20141,871 okunma
ne bekledim ne buldum incelemesi
2026 11. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 04:07
kitaba dair abartıyı anlamakla birlikte ne yazık ki tam olarak bana hitap etmediğini söyleyerek başlamak istiyorum. bu durum çoğunlukla benim beklentilerimle ilgiliydi tabii; ben daha karanlık bir
2026 6. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 05:05
SPOİLER Uzun zamandır beni bu kadar içine çeken ve heyecanlandıran bir evren olmamıştı ama.. The last of us gibi bir lanet..Kitabın sonuna kadar seri devamını hemen alıp okumaya devam etmek için dehşet bi istek duyuyordum..şimdi okumadan durmayacağımı biliyorum ama nasıl okuyacağımı bilmiyorum..
Sissoylu Serisi | Kitap Yorumu
2023 2. kitabı
Brandon SandersonBrandon Sanderson Seri önerisi zamanı! Arka Kapak: Bir zamanlar, dünyayı kurtarmak için bir kahraman ortaya çıkmıştı. Gizemli bir kalıtıma sahip, diyarların üstüne çöken karanlığa karşı cesurca meydan okuyan
Sisin Getirdikleri
2025 43. kitabı
Brandon hayranlığım yavaş ama lineer olarak ilerleyen bir süreç. Adamın yazdığı serilerin maşallahı olduğu için cesaret edip başlamak zaman istiyor. Başladığımda da hayran olmadan duramıyorum.
·668 syf.·
2023 98. kitabı
Sissoylu- Son İmparatorluk - Brandon Sanderson 8/10
Kitap Yorumu
2025 62. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2025 19:04
Bu kitabı çook büyük umutlarla, başka bir evrenin içine dalacak olmanın heyecanı ve hevesiyle almıştım. Kitap gayet güzel başladı aslında. Karakterlerin metallerle açığa çıkardığı güçleri okuyunca dedim ki bu yazar kesin kimyacı. Sonra yazarın biyografisine baktım ki biyokimya mezunuymuş :) Kendi uzmanlık alanıyla ilgili bir evren oluşturması çok hoşuma gitti. Ayrıca bu evren gerçekten iyi düşünülmüş, sihir sistemi oturmuş bir evrendi. Bu tarz kitaplarda evrenin detaylı anlatılmasına çok önem veririm ama hakkında daha fazla detay verilen bir şey vardı bu kitapta. O da karakterlerin günlük yaşamda ne yaptıklarıydı. Bu kısımlarda cidden çok sıkıldım. Kitabın orta kısımlarında tempo çok düşüktü bu yüzden. Son 100 sayfayı gerçekten çok zevk alarak okudum ama buralardan da tam tatmin olamadım. Büyük ihtimalle en sevdiğim karakter öldüğü içindi o da. Zaten bu karakter öldüğü için de seriye devam etmeme kararı aldım. Ancak bu karar beni gerçekten üzdü çünkü en sevdiğim temalardan biridir bir grubun toplanarak bir amacı gerçekleştirmek için mücadele etmesi :((
2025te okumuş olduğum en iyi kitap olabilir
2025 31. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 15:11
Yazarı ilk defa bu kitap ile tanıdım ama tek kitap ile beni tüm evrenini okumaya ikna etti. Kitaptaki yazarın kendi kurduğu büyü sistemi vs biraz karmaşıktı ama yazarın dili bunu anlamamı kolaylaştırıp, kitabı daha sürükleyici hale getirdi denilebilir. Karakterlerden tutun onların gelişimine kadar herşeye bayıldım, yazarın kurgu sayesinde aslında bugün bile hala toplumumuzda yaşadığımız sınıf ayrılıklarına bolca değinmesi de çok iyiydi.
2025 29. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 23:17
SONUNDA BITTIIIIIII cok guzeldi seriye devam edecegim ama bazi yerler o kadar hizli olup bitti ki aglayamadim bile. elimde surundu ama degdi........

Brandon SandersonYazar · 60 kitap
1975'te, Lincoln, Nebraska'da doğdu. Biyokimya bölümünde bir dönem okuduktan sonra kendine geldi ve asıl eğiliminin yazarlık alanında olduğunu fark etti. İngilizce bölümüne geçti ve Brigham Young Üniversitesi'nden mezun oldu, sonra okuluna geri dönerek yaratıcı yazarlık konusunda yüksek lisans yaptı. O zamandan bu yana hem yetişkinler hem de genç okuyucular için kitaplar yazmıştır. Bunların arasında Mistborn üçlemesi, Warbreaker ve Alcatraz dizisi bulunmaktadır. Karısı ve çocukları ile birlikte Utah'da yaşamaktadır, sık sık Magic: The Gathering oynamaktadır, düzenli olarak peynirli makarna yemektedir ve zaman zaman da Brigham Young Üniversitesi'de yazarlık dersleri vermektedir..