Beyaz Balina

Moby Dick

Herman Melville
1 Kasım 2019 (Etkinlik /Tuğlalar)
Ondan bahsederken bir "nefret " ve "intikam"romanı diyorlar ... acaba ? Öyle mi ? Bir kaptan kızı olarak ilk okuduğum hikayelerden bir tanesi "Beyaz Balina " .. şimdi .. (Varsayalım)büyümüşken , kendi hayat gemimi kendim idare ediyorken. . bir kez daha "okyanusa yelken açıyoruz" ben ve benim gibiler .. Hayatın rutininden sıyrılmak isteyen tüm "tayfa " haydi .. "gemiye .. " kim av kim avcı "öğrenmeye ... Moby Dick Herman Melville Sıfır sayı / Ebru Ince 666 / @Nordavind 1) Murat Ç 2 ) Mir'at-ı Cünun 3 ) @yasmin25 4 ) Gamze Ö. 5 ) Gönül. 6 ) Ayşe 7 ) Evla 8 ) @Basakdr 9 ) Gmz 10 ) @Ecrincyhn
Ay ışığı 🌙 vaktinde Moby Dick 🤍 okuyan kırmızı saçlı 🧑🏼‍🦰 kadını temsilen..
"dünyanın en güzel şeyleri, hiç sözü edilmeyen şeylerdir; en derinlerimizde yatan ölülerin mezar taşları yoktur." Moby Dick
"Tanrı yardımcın olsun ihtiyar. Düşüncelerinle içinde bir yaratık yarattın; öyle bir yaratık ki yoğun düşünceleri onu bir Prometheus yaptı." Moby Dick
Ertan Hoca'ya teşekkürler
Beyaz balina Moby tarifinde şöyle bir ifade kullanılmış: “Bir Türk halısı yumuşaklığıyla tatlı tatlı kabaran denizin üstünde, balinanın bembeyaz koca alnı ta uzaklara dek yansıyordu." Moby Dick Herman Melville
Kdrama və təsiri
<이상한 변호사 우영우> (Extraordinary attorney Woo) sayəsində Moby Dick kitabına başladım.
Hayat ve İnsan