Olimpos Kahramanları 2

İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2011
Doğan Egmont Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Son Of Neptune (The Heroes of Olympus #2)

2025 13. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2025 18:27
Kitabımız geçmişiyle ilgili sadece tek bir kişiyi ,Annabeth'i, hatırlayan Percy Jackson'ın hiç ölmeyen gorgonlarla savaşmasıyla başlıyor. Sonrasında kendimizi yeni bir Melez Kampında yani "Jüpiter Kampı"nda buluyoruz ve hikaye bu şekilde başlıyor. Yeni kampta birçok yeni melez ve tanrıların Romalı halleriyle tanışıyoruz. Sonrasındaysa kendimizi Percy, Pluton(Hades)'in kızı Hazel ve Mars(Ares)'in oğlu Frank'le birlikte lejyonun kayıp kartalını bulmak ve Alaska'da tutsak olan Ölüm'ü kurtarmak üzere bir görevde buluyoruz. (Hafif spoiler olabilir) Açıkçası ben bu kitabı da beğendim. Sadece Roma'yı tanıdığımız zaman hiçbir şey anlamadım. Bir harita bir sözlük arasında gidip gelsem de sistemi açlıklayabileceğimden emin değilim. Çook karışık. Neyse bence Kayıp Kahraman kitap olarak daha güzeldi ama buradaki üçlü daha iyiydi. Kitap boyunca Percy'nin tek hatırası olan Annabeth'e tutunarak ona ulaşmak için çabalaması ve bir yandan da Hazel ve Frank'le gittikçe yakınlaşarak yeni bir "aile" olması çok tatlıydı bence. Bu üçlüyü daha çok sevmemin sebebi dediğim gibi bir "aile" olmaları sanırım. Kayıp Kahraman üçlüsü bunu pek hissettiremiyordu bence. Üçlü bir grup olarak değilde ikili arkadaşlıklar olarak daha iyilerdi. (Jason-Leo, Leo-Piper, Piper-Jason gibi) fakat üç kişi bir araya geldiklerinde Leo kendini fazlalık ve dışarıda kalmış gibi hissediyordu. Neyse önceden de dediğim gibi bu kitapta pek çok yeni melezle tanıştık biraz da onlardan bahsedeyim. ~Frank'le başlamak istiyorum. Öncelikle aşırı tatlı bir karakter bence. Kendinin ve neler yapabileceğinin farkında olmasa da çok güçlü, biraz utangaç ve Hazel'ı gerçekten çok seviyor. İlişkileri çok tatlı bence Jason-Piper gibi çok hızlı oldular diye de hissettirmiyor. Ayrıca Frank kendini grupta fazlalık olarak hissetse de dediğim gibi çok güçlü
percy jackson
2020 16. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2020 20:28
Diğer okuduğum Percy Jackson kitaplarına göre birazcık altta kalmış. Yazım hataları vardı, çok fazla gözüme battı. Ve de sanırım Yunan mitolojisi daha çok ilgimi çekiyor, bu kitapta aynı tanrıların Roma versiyonunu okuyoruz. Ama bazısı birebir aynı iken bazı tanrıların farklı özellikleri olması aklını karıştırıyor insanın. Ama nasıl olursa olsun Rick Riordan okunur. Bundan çok kötü gibi bir anlam çıkmasın, diğerleri "muhteşem" olduğundan bu kitap birazcık aşağıda. Diğer maceraları da en kısa sürede okuyacağım.
2021 37. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2021 13:13
Herkese merhaba! Bugün Olimpos Kahramanları serisinin ikinci kitabı olan Neptün’ ün Oğlu adlı kitabı yorumlayacağım. Konusundan kısaca bahsedeyim; Percy uzun bir uykudan uyandıktan sonra kendini iki yılan saçlı kadınla yüz yüze buluyor. Her ne kadar denerse denesin bu yaratıklar ölmüyor. Percy gizemli yaşlı bir kadın tarafından bir kampa götürülüyor. Üstelik onun gibi melezlerle dolu bir kampa. Percy daha önce buna benzer bir kampa gittiğini anımsıyor fakat hafızasını kaybettiği için hiçbir şey hatırlamıyor. Daha doğrusu tek birini hatırlıyor: Annabeth. Kampa gelir gelmez iki yeni arkadaşı Hazel ve Frank’ le birlikte zorlu bir göreve çıkması gerekiyor. Görevi Alcyoneus’ u öldürüp Ölüm’ ü serbest bırakmak. Percy, bu zorlu göreve giden yolculukta geçmişini yavaş yavaş anımsamaya başlıyor. Ve bu beni çok duygulandırıyor... İlk kitapta Percy’ nin olmamasına üzülmüştüm. Şimdi de Percy var ama eski arkadaşları Annabeth ve Kıvırcık yok... Ya da Melez Kampı’ nda geçmiyor olaylar. Ben bu kitaptan çok daha ümitliydim fakat beklentilerimin altında çıktı. Kitap çok kötü demiyorum. Zaten Rick Riordan’ ın kötü bir eseri olamaz. Hata okuduğum birçok kitaptan güzeldi. İşin içine Roma mitolojisi giriyor. Bu da biraz kafamı karıştırıyor. Örneğin yazarımız ilk seride bize Poseidon, Hades, Zeus demeye alıştırdı şimdi de. Neptün, Pluto, Jüpiter dememizi istiyor. Bu da kafamı karıştırdı. Daha bilmediğimiz bir sürü terim var. Zaten bu yüzden de kitabın son sayfalarına sözlük yapmışlar. Çoğu kişi Athena’ nın İşareti’ nin çok daha güzel bir kitap olduğunu söylüyor. Buna bende eminim çünkü yedi melezimiz Argo II de buluşacak. Zaten kitabın sonlarına doğru gelmiş oluyorlar ve Percy’ nin şu sözü beni duygulandırıyor. “Gidelim,” dedi. “Sizi diğer ailemle tanıştırayım.” Ve Percy’ nin annesinin
Neptün'ün OğluRick Riordan · Doğan Egmont Yayıncılık · 20192,882 okunma
Çook severek okuduğum bir serinin ikinci kitabı..
2022 133. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2022 23:54
Mini bir bilgilendirme: Percy Jackson ve Olimposlular serisinin devamı diyebileceğimiz bir seri Olimpos Kahramanları. PJO serisindeki karakterler var tabii ki, sadece bir kaç kişi daha ekleniyor diyelim. Yeni eklenen karakterlerin de serinin ve tabii ki olayların gidişatında büyük bir rol oynadığını söylemeliyim. Bu kitapta olayları üç farklı karakterin gözünden okuyoruz: Percy, Hazel ve Frank. Üçünü de ayrı ayrı çokk seviyorum cidden mükemmeller resmen. Aralarında oluşan dostluk ve birbirlerine olan güvenleri çok güzeldi.. Hazel'le Frank'in ilişkisi de çok tatlıydı cidden. Bu karakterler nereden geldi şimdi derseniz de spoiler'a kaçmadan yanıtlamak istiyorum. Bu kitapta resmi olarak Jüpiter Kampı ve Romalı melezlerle tanışmış bulunuyoruz. Yeni karakterlerimiz de damdan düşmüyorlar tabii ki, burdan geliyorlar. Jüpiter Kampı'nı da sevdim tabii ki ancak Yunanlı melezlerin bulunduğu Melez Kampı daimi favorim. Kısacası kitabı çokk severek okudum; önceki kitabın, yani serinin ilk kitabı olan Kayıp Kahraman'ın incelemesini girmemiştim ama bu iki kitap hakkında mini bir kıyaslama yapmadan da edemeyeceğim. İlk kitapta karakterler güncel yaşantılarıyla uzaktan yakından alakası olmayan, efsanevi olayları o kadar hızlı benimseyip adapte oldular ki... Yani bu durum bana okurken de anlamsız gelmişti hâlâ da aynı şekilde düşünüyorum. Sıradan normal hayatlarında birdenbire damdan düşer gibi efsanevi olaylar yaşanmaya başladı ve bunları o kadar normal karşıladılar ki ne bileyim.. sanki normalde de her gün canavarlarla savaşıyormuş gibi, her gün göreve çıkıp hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da tüm dünyanın kaderini belirleyecek bir görevi tamamlamaya çalışıyormuş gibiydiler. Ve bu durum açıkçası... Tuhaftı yahu. Neyseki bu kitapta ilkine kıyasla çok daha az hissedilir
2022 5. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2022 00:00
soluk soluğa okuduğum, durmaksızın bir sonraki sayfanın merakını ve heyecanını yaşadığım bir kitap oldu neptün'ün oğlu :") daha okumam gereken melez günlükleri ile birlikte dört kitap var ama buna rağmen serinin roma ayağında, percy ile başlayan inanılmaz bir serüvendi... daha ilk sayfayı açar açmaz büyük başlıklarla percy'nin adının yazılı olduğunu görünce oradan beni iyice kendine çekti kitap. jason, piper ve leo'yu da birinci kitapta çok severek okumuş olmama rağmen percy'i çok özlemiştim. bir de tabii "nerede" olduğunu, ne yaptığını kayıp kahraman boyunca merak etmemizin ve kitabın sonunda artık bununla alakalı bir sonuca varmış olmamızın hemen ardından neptün'ün oğlu'nda direkt onunla başlangıç yapmamız beni mutlu etti. elbette percy'nin başı beladan hiç eksik olur mu? savaşırken ya da bir canavardan kaçıp canını kurtarmaya çalışırken bile esprili dilinin eksik olmadığını hatırlatan, percy'i sevenlerin -en azından ben böyle düşünüyorum- yüzünde ufak bir tebessüm oluşturan bir cümleyle kitaba başlatıyor bizi: "Yılan saçlı kadınlar Percy'nin canını sıkmaya başlamıştı." percy bir süredir paçasını gorgonların pençelerinden kurtarabilmek adına kaçmakta. bu kaçış esnasında bir tünel ağzını ve girişinde silahlı bir biçimde bekleyen iki askeri fark eder. orası hakkında hiçbir fikre sahip olmamasına rağmen içinden bir ses percy'nin o tünelden içeri geçmesini söylemektedir. tabii bunu yapmak için de aniden yanında beliren yaşlı bir kadını sırtında taşıyarak ona yardım etmelidir. bu kadının kimliği ile birlikte, tünelin girişini koruyan iki askerin, yani hazel ve frank'in hayatında nasıl bir yer edineceklerinden habersiz olduğu kadar, kendisinin tünelden geçmeyi başarır başarmaz bir roma kampına giriş yapacağından da hayli bihaberdir. gaia'nın uyanmak adına güç topluyor
Neptün'ün Oğlu
2019 8. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2019 17:31
Kayıp Kahraman'dan sonra heyecanla NEPTÜN'ÜN OĞLU'nu okudum. Kitaba açıkca Percy'nin adı verilmişti.( Neptün'ün oğlu - ki Neptün Roma'da Poseidon'un karşılığıdır.) Aslında Rick Riordan'ın bunu beklemezdim. Kitabın adı için biraz daha yaratıcı olunmalıydı... Ben açıkça kitabın Kayıp Kahraman'dan daha iyi olmasını bekliyordum. ( Neden mi çünkü bu kitap Percy Jackson hakkında!) Ancak beklediğimi alamadığımı söylemeliyim. Çünkü bu kitapta daha sıkıcı bir anlatım söz konusuydu. Ancak kitaba kötü demiyorum. Okuduğum çoğu kitaptan daha iyiydi. Tek sorun Percy Jakson'a yakışmıyordu. Bu kitapta; Kayıp Kahraman'ın sonunda da anlaşıldığı gibi Percy kendini hiç hatırlamadığı bir kamta bulur, hiç hatırlamadığı geçmişiyle beraber. Tek hatırladığı şey şudur: Anabeth. Percy kampta pek hoş karşılanmaz, Jüpiter Kampında. Kamptakiler ona Yunanlıymış gibi davranır-ki "Yunanlı" Romalı kampçılar için en ağır küfüre eşdeğerdir. Percy, Hazel ve Frank ile bir göreve çıkar :Ölümün zincirlerini kırmak...
2020 11. kitabı
Neptün'ün oğlu ikinci serinin ikinci kitabı. Kitaba ilk başladığımda birinci kitaptan daha güzel olucağını düşündüm ama maalesef ilk kitaba göre daha boştu. Kitabı kurtaran nokta içinde Percy'nin bulunması. İlk serinin ikinci kitabında söylediğim gibi tek başına çok kötü bir kitap değil ama ilk kitaba göre daha az beğendim.
2021 15. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2021 17:08
Bu kitapla birlikte tekrar percy Jackson ile maceralara atlıyoruz, daha önceki kitapta gaianın dünyayı tanrıları yenip dünyayı tekrar ele geçirme planları yaptığını biliyoruz, bu kitapta da bu planlar devam etmekte. Tanrılar özellikle hera (Juno) ve Ares(Mars) gaianın tekrar güçlenmemesi için melezleri yönlendirmekle birlikte onlara kaderleri hakkında sözlerde bulunuyorlar. Bu kitapta percy ile birlikte Frank ve Hazel ile tanışıyoruz, bol bol roma tanrıları ve roma dünyası hakkında bilgilerle birlikte maceramız devam ediyor
Fantastik
2024 39. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2024 00:00
Spoiler uyarısı Kitaba ilk başlayacağım zaman Kayıp Kahraman'ın sonundaki malum hafıza kaybı meselesi yüzünden başlamaktan kaçınmıştım. Kitapta Percy'nin olması ama onun ağzından olmaması da üstüne krema olmuştu. Zaten Kayıp Kahraman boyunca kitabın sonunda Percy gelecek her şey yoluna girecek diye beklemiştim ama anlamam gerekirdi öyle olmayacağını... Neptün'ün Oğlu'ndan konuşacak olursak, kitap sanırım ilk kitaptan biraz daha fazla hoşuma gitti. En başlarda Percy'nin hafızasının olmadığı gerçeği garibime gidiyordu ama zamanla hem o hatırlamaya başladı hem de ben alışmaya başladım. Jüpiter Kampı'na en başlarda ön yargıyla yaklaşmıştım ama yersiz olduğunun farkına vardım. Hazel ve Frank çok sevdiğim karakterler oldu. Hazel'ın geçmişini okurken içim kötü oldu, Hazel'ınki kadar olmasa da Frank'te de aynı şeyi hissettim. Sağlam Jasiper shiplediğim için Reyna'nın Jason'a olan ilgisinden pek hoşlanmadım ama onun dışında iyi kız. Octavian'ın Tartarus'un dibine kadar yolu var. Nico'nun Percy'i tanımama numarası çekmesine sinir olsam da onu tekrar görmek güzeldi. Şimdi bu çocuk kayboldu da başına neler geldi kim bilir. Ella kesinlikle favori yan karakterlerim arasına girdi ve Tyson'la bir ilişkileri olursa destekleyeceğimi düşünüyorum. Tyson ve Bayan O'Leary'nin Percy'i ilk gördüğü zamandaki sevinmeleri içimi ısıtmıştı. Eski anılar, arkadaşlık sahneleri, Percy'nin Annabeth'le alakalı hayalleri de aynı etkiyi verdi. Hafızası olsa da olmasa da Percy değişmezmiş, orası kesin. Yedi melezin tanışmasını dört gözle bekliyorum. Özellikle Leo ve Percy'nin çok iyi anlaşacağına eminim. Annbeth'le Percy de hemencecik kavuşsun da herkes rahat etsin. Juno/Hera Annabeth'in büyük kararlar alacağından vs bahsetmişti ama yanında bizim 6'lı olduğu sürece iyi olacağını umuyorum.
Neptün’ün Oğlu
2023 9. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2023 11:10
Seride ilk iki kitapta birincide Percy’yi ikincide ise Annabeth ve kıvırcığı görememek bir eksiklik hissi yaratsa da görünüşe göre üçüncü kitapta bu durum yaşanmayacak. Büyük titan savaşından sonra gerçekleşmesi beklenen yeni savaş oldukça heyecanlı duruyor. Percy Jackson kitaplarında her zamanki gibi son 100 sayfa çok dolu dolu ve heyecanlıydı.

Rick RiordanYazar · 45 kitap
Rick Riordan 5 Haziran 1964'te Texas'ta doğdu. Çocuğunun disleksisi olduğundan dolayı okumasını kolaylaştırmak için ona kendini tanrılara benzetmesini önerdi. Daha sonra bunla ilgili çeşitli hikâyeler yazdı ve en sonunda Percy Jackson ve Olimposluların ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı ortaya çıktı. Şimşek Hırsızından sonra Canavarlar Denizi, Titan'ın Laneti, Labirent Savaşı ve Son Olimposlu'yu yazdı. Percy Jackson ve Olimposlulardan sonra Mısır mitolojisi ile ilgili Kane Günceleri adlı bir seriye başladı ve serinin ilk kitabı Red Pyramid ( Kırmızı Piramit ) 4 Mayıs 2010'da basıldı ve adını vermek istemediğim bir yayın tarafından Türkçe'ye çevrilip basıldı. En son The Heroes of Olympus Serisinin ilk kitabı The Lost Hero adlı kitabı basılan Rick Riordan her yıl bir kitap çıkarmayı planladığını açıkladı. 1. Seri: Percy Jackson ve Olimposlular Kitap 1: Şimşek hırsızı (2005)-Türkiye'de (2009) Kitap 2: Canavarlar denizi(2006)-Türkiye'de (2009) Kitap 3: Titan'ın Laneti(2007)-Türkiye'de (2009) Kitap 4: Labirent Savaşı(2008)-Türkiye'de (2009) Kitap 5: Son Olimposlu(2009)-Türkiye'de (2009)-Serinin Son Kitabı 2. Seri: Olimpos Kahramanları Kitap 1: Kayıp Kahraman(2010) Kitap 2: Neptün'ün Oğlu(2011) Kitap 3: Athena'nın İşareti(2012) Kitap 4: Hades'in Evi (2013) Kitap 5: Olimposun Kanı (2014) Bu 2 serinin dışında Rick Riordan, bağımsız olarak başka bir seriyi yazmaya başladı   Kane Günceleri Kitap 1: Kırmızı Piramit(2010) Kitap 2: Ateş Tahtı(2011) Kitap 3: Yılanın Gölgesi(2012)-Serinin Son Kitabı