Bir cildin altında beş kitab. Kitablar kitabı.

Nəfəs

Ciltli
Sıralamalar

2019 77. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2019 00:48
Ramiz Rovsen in bu kitabı 2006 ci ilde neşr olunmuşdur.Ozunde 5 kitabı birlesdirir:Goy uzu das saxlamaz,Kepenek qanadları,Bir yagisli negme,Hami oğul boyutmusdu,Ayın o biri uzu.İlk 3u nezmle,4cu kitabı nesrle yazılmıştır.5ci kitabı esselerden ibaretdir.
2022 7. kitabı
Yaşayan nâdir Türk şâirlerinden birinin, kötü basılmış kitabı. Üç kitabın toplanmış hâli olan bu kitapta, herhalde okura hâfıza egzersizi yaptırmak için, içindekiler kısmı bulunmuyor. Aradığınız şiiri bulmak için kuvvetli bir hâfızanız ya da sağlam bir sabrınız olması gerekiyor. Kitap için bir diğer fâhiş hatâ ise Azerbaycan alfabesinde olup Türk alfabesinde olmayan harflerin değiştirilmesi. (Ör. qorxağı-gorhağı). Sebebini anlamadığım bu tercih yer yer sesi ve şiirdeki âhengi bozmuş. Bilinmeyeceği düşünülen kelimelerin, deyimlerin, tamlamaların aynı sayfada çevrilmesi/açıklanması ise baskının olumlu yönü. Basımla alâkalı bu sorunların haricinde Ramiz Rövşen, serbest samîmî zırvalarıyla ünlü edebiyatçılarla bir tutulamaz. Hakkıyla şâirdir. Okunmasını tavsiye ederim.
Şiir
NefesRamiz Rövşən · Bengü Yayınları · 2008198 okunma
2024 1. kitabı
Yavaş yavaş sevdim seni, Her gün biraz daha sevdim, En çok bu kış sevdim seni, Karda ayazda sevdim. Gör bir ne tez ısınıştık, Havalar soğuyanda Adamlar kalın giyinip Ağaçlar soyunanda. Kar altında baş kaldıran Çicekte sevdim seni. Kenarında ısındığım Ocakta sevdim seni. Hele bu tür sevmemiştim, Ömrüm boyu hiç kimseyi. Seni sevdim kar üstünde, Yem bekleyen kuş misali.
NefesRamiz Rövşən · Bengü Yayınları · 2008198 okunma
XXI əsrin beşliyi
2026 16. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2026 12:10
"Nəfəs" - bu beş kitabın cəmi, ədəbiyatımıza yad olmayan "Xəmsə" xüsusiyyətini XII əsrdə Nizami Gəncəvi gətirmişdisə, XXI əsrdə də bir növ Ramiz Rövşənlə də davam etməsi onu
NəfəsRamiz Rövşən · Teas Press Nəşriyyatı · 2024198 okunma
Kitablar kitabı "Nəfəs".
2024 195. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 13:35
"Nəfəs" Ramiz Rövşənin illər ərzində çap edilmiş 5 kitabından ibarət toplu kitabıdır: "Göy üzü daş saxlamaz", "Kəpənək qanadları", "Bir yağışlı nəğmə", "Hamı oğul böyütmüşdü" və "Ayın o biri üzü". İlk üç kitabda şeirlər yer alır. Dördüncü kitabda hekayələr və bir povest, beşinci kitabda isə esselər. Ramiz Rövşəni bu zamana qədər, sadəcə, şeirləri ilə tanıyırdım. Şeirlərinə, şeirlərinin dərinliyinə, fəlsəfəsinə heyran olsam da, deyəsən, Ramiz Rövşəni nasir, publisist kimi daha çox sevdim. Hekayələri, povesti elə şirin, doğma, xoş təsir bağışlayır ki, oxuduqca oxumaq istəyirsən. Ancaq birdən o şirin hekayələrin bir cümləsi "şapalaq" kimi üzünə də dəyə bilir. O "şapalaq" ki, özündən belə gizlətmək istədiyin həqiqətləri üzünə çırpır... Məncə, oxuyan hər kəs bu hekayələrdə özündən bir parça tapacaqdır. Həmçinin esselər də çox xoşuma gəldi. Ramiz Rövşən bu yazılarında "qızıl xırdalayıb" desək, yeridir. Ürəyimiz sıxılanda, nəfəssiz qalanda kitablara, şeirlərə sığınmaq istəyərik ha, bax, "Nəfəs" o zamanlarda dadımıza çatacaq, nəfəsimizə nəfəs qatacaq bir kitabdır.
NəfəsRamiz Rövşən · Teas Press Nəşriyyatı · 2024198 okunma
Ramiz Rövşən
Puan vermedi
Boşaldı dünyanın sən olan yeri… Dünyanın sən olan yerindən indi
2021 15. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2021 21:13
Ramiz Rövşən şeirlərində Allaha xitab, Allah sevgisi vardır. Bir neçə misrası vardır ki, sevdiyim, paylaşmaq istədim. 1. Ruhum, dur yığış, gedirik, Sən yuxarı, mən aşağı. 2. Uçan durnalara şeir yazdılar, Ölən durnaların lələkləriylə. 3. Bu yerləri, bu göyləri Yağış yuyur, gün qurudur. 4. Məni saymayanlar axmaqdır, axmaq Onlar nə bilir ki, axı kiməm mən? Məni saymayanlar bir vaxt sayacaq, O vaxt biləcəklər, bir yox, minəm mən! Saymaqla bitməyən, qəlb oxşayan misraları ilə ədəbiyyatımızın sevilən şairi Ramiz Rövşəndən nəfəs qədər dəyərli "Nəfəs" kitabı.
Şiir
Puan vermedi·726 syf.·
2020 55. kitabı
Yenə bu şəhərdə üz-üzə gəldik, Neyləyək, ayrıca şəhərimiz yox. Bəlkə də, biz xoşbəxt ola bilərdik, Bəlkə də, xoşbəxtik, Xəbərimiz yox. Aradan nə qədər il keçib görən, Tanıya bilmədim, səni bağışla Mən elə bilirdim, sənsiz ölərəm, Mən sənsiz ölmədim,məni bağışla.
2021 31. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 21:53
Sadəcə "Qara paltarlı qadın"dan ibarət olmayan şeirlərin və bir kənddə yaşayan insanlarının hekayələri, şairin şairlərdən haqqında olan düşüncələrinin olduğu bir kitab.
Puan vermedi
Mən bir gözəm kipriyim yox qaşım yox, Mən bir tozam ayağım yox başım yox. Nəfəssizəm tez ol mənə nəfəs ver, Nəfəsimə bədən adlı qəfəs ver. Yorulmuşam toz olmaqdan ilahi, Bədənsiz cansız olmaqdan ilahi.
Kitap Alıntısı