11 Nisan 2023
Doğan Kitap

2023 12. kitabı
Merhaba Bugün sizinle kendini tanıma ve anlama yolunda güzel bir kazanıma sahip olduğunu düşündüğüm bir kitap ile geldim. Barış beyi bir süredir Instagramdan takip ediyorum. Paylaştıkları hep ilginç gelmişti ve sonunda #OAN kitabını okudum. ~O AN ~ Hayat rehberi olabilecek bir kitap. Kitabı okuduğumda doğru bildiğim bir çok yanlışın olduğunu anlamama yardımcı oldu. Benim için başucu kitaplarımdan biri oldu. Kendime gelmeme yardımcı olan bu kitapta aslında hastalıklarının nedeni yaşanan tramva olduğu ve bu travma tespit edilirse sorunun çözüleceği (neuroformat yöntemi) konu edilmiş. Travma halini en basit yöntemiyle şu şekilde özetlemiş Barış bey, yapılan çalışma sonucu beynimize " her şey yolunda" mesajını vermek. Tıpkı iyilik yaparak kendimizi daha değerli hissetmek gibi beynimize her şey yolunda demenin de kestirme bir yolu şükretmek. Hangi hastalıkların hangi travmalardan oluştuğunu, travmalarınızı nasıl bulacağınızı ve bulduktan sonra onları nasıl yok edeceğinizi anlatmış.Ayrıca literatürdeki yaygın birçok hastalığı da çok güzel özetlemiş. Derin travmaları azaltma ve silmede müthiş yol gösterici ve rehber. Bu kitap ile kafanıza taktığınız o köklü düşünceler birer birer yok olacak ve bundan sonra yenilerinin gelmesine ihtimal bırakmayacak.. M. Barış Muslu mükemmel bir kitap! Kaleminize yüreğinize sağlık #OAN Kişisel gelişimden çok daha öte bir kitap insanın travmalarının farkına varmasını sağlayan bilimsel yönü kuvvetli bir kitap… Kendi hayatında çıkış yolları arayan herkese canı gönülden tavsiye ederim… Kitapla ve Sevgiyle Kalın Yazar M.Barış Muslu M. Barış Muslu Yayınevi Doğan Kitap
2023 71. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2023 03:14
“Beynimiz öyle enteresan ki, gerçek ve hayal neredeyse aynı etkiyi yaratıyor, bir şeyi düşünmek ona maruz kalmak gibi bir etkiyi tetikleyebiliyor.” Tam da bu alıntısı ile başlamak istiyorum kitap hakkındaki yorumuma. Hep söylerim, beyin tahminlerimizin ötesinde muazzam işleyen bir organ. Orda meseleleri halletmediğiniz zaman, hastalıkların %90’ı peydah oluveriyor, kapınızı çalıyor. Sıklıkla rastlarız, doktorumuz yaptığı uzun teşhis sözlerinin sonuna ekler; -Son zamanlarda, canınız bir şeye sıkıldı mı, bir süredir kafanızı yoran mevzular var mı, kulak kristallerinizde azalma/oynama var stres veya travmatik bir olay mı yaşadınız, baş ağrınız son noktada yani migreniniz var atlatamadığınız bir travmanız olabilir mi ya da bitmemiş bir hesaplaşmanız içinizde, midenizde reflü yok hastalık yok fizyolojik manada fakat ağrı var diyorsunuz gergin-stresli-üzücü olaylar mı yaşadınız vb. Beynimiz, vücudumuzun kilit noktasıdır. Orada taşıdığınız ya da taşıyamayıp taşıdığınızı zannettiğiniz her şey, travma ya da travmacıktır. Bu travmayı çözmedikçe, bir sarmal halini alıp, son olarak bir hastalık ya da hastalıklarla sizi dibe çekiverir.Sebepsiz sandığınız ağrılarınızın, uyku bozukluklarının, ani ağlamalarınızın, ya da ani gülüşlerinizin sebebidir bilinçaltınızda bulunan travmatik olaylar/olaylarınız. İşte bu nedenle kendimizi iyileştirmeye,
Aişenin Kitaplığı
2025 21. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2025 21:00
Öncelikle sağlıkçı olmayan birinin bu alanda böylesi çalışmalar yapmasını hem çok iddialı hemde gereksiz özgüvenli buldum . Sağlık sistemi içerisinde olan ben bile hayretle okudum . Evet araştırma yapılmış fakat psikoloji bölümü okuyan biri olarak tespitleri yanlış anlaşılıp bipolar şizofreni gibi rahatsızlıkları ha şundan dolayı diyebilmek bence cahil cesareti . Yinede tebrik ediyorum alan dışında bu kadar sesini duyurabilmesi önemli bir mesele ..
O an
2025 23. kitabı
Okurken biraz sıkıldım açıkçası :) Hastalıkları okumaktan sıkıldım diyebilirim. Unutmuş olduğum travmaları hatırladım kitap sayesinde :)) Hastalık hastası olanlar için birebir
2025 57. kitabı
İlk elli sayfada bir miktar ne üzerine çalıştığını anlatan yazar etkili üslup ,kıvrak zeka ve dili ustaca kullanımıyla etkisi altına alıyor . Daha sonra hikayeler başlıyor, umut dolu ,her derde derman hikayeler .. Bu kısım biraz umut tacirliği hissi vermekten ne yazık ki beri durmuyor
Hangi an?
2023 19. kitabı
Kitabın başlığında "birikimler ve stres değil 'anlar' hasta eder" yazıyordu. Bu aralar hastalıkların kaynaklarını merak ediyor ve araştırıyorken bu kitap dikkatimi çok çekti. Kitap bize aslında yaşadığımız bir olayın stres sürecinde değil o süre içerisinde yaşadığımız bir anda travma yaşadığımızı ve bu anın bizi hasta ettiğini anlatıyor. Mesela bu gördüğümüz bir şeyde olabilir , duyduğumuz bir şey de. Tamam bunu anladık ama travma yaşadığımız an hangisi onu nasıl bulacağız derseniz kitap bunun da yöntemini anlatıyor. Her şey tamam travma anınızı buldunuz peki hasta olmadan veya hasta olduktan sonra da bu travmayı nasıl temizleyeceğiz? Kitabın yazarı olan Barış MUSLU'nun keşfetmiş ve geliştirmiş olduğu NeuroFormat yöntemiyle. Yazarı biraz takip ederseniz iyileşmesine vesile olduğu bir çok kişi olduğunu görebilirsiniz. Her şey bizle başlar bizle biter. O yüzden hasta olmadan travmalarımızı çözelim. Hasta isek kendimizi iyileştirelim. İnsan oğlu ve dünya bilinmezliklerle dolu neyin bizi hasta neyin iyi yapacağını bilemeyiz. O yüzden daha sağlıklı bir yaşam için öğrenmeye devam edelim... :)
2024 12. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2024 20:42
Barış Muslu'nun uzun zamandır takipçisiyim. Canlı yayınlarına da katıldım daha önce. Aslında yayınlarına katıldığında bile kendi kurduğu neuroformatın nasıl uygulanacağını öğreniyorsunuz fakat konular oturmayabiliyor. Örneğin travmayı nasıl bulucam, bu konuda bunu nereye koymalıyım gibi. Son kitabım hepsinin bir derlemesi diyor. Öyle de gerçekten detaylı bir şekilde, travma nedir, nasıl bulunur, nasıl çalışılması gerektiği anlatılıyor. Devamında hastalıkların travmaları gibi detaylı bilgi paylaşımı da mevcut. Verdiği örnekler ile animsayamadığınız ya da önemli görmediğiniz küçücük bir anının bile ne büyük travmalara sebep olabileceğini fark ediyorsunuz. Daha önce onemsemediğiniz bir anı üzerine çalışma imkanı buluyorsunuz.
2024 15. kitabı
Okunma: 06 Mart 2024 17:29
Kitabın yarısına kadar geldim. Ama beklediğim gibi değildi. Mesela neuraformat vuruşları dediği yöntemi başkası bulmuş. Kim olduğunu yazmadan kendine mal etmesini yakıştıramadım. Ayrıca bence psikiyatri işi yaptığı çünkü beynin içini işleyişini bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Bende beyin gücüne inanan biriyim. Ama kitap yazmıyorum. M. Barış Muslu O An
Mkb ve şemsiye yöntemi
2023 4. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2023 15:42
Barış hocamız kaliteli bir insan olmasının yanında aynı zamanda fazlaca çalışkan olduğunu bu kitap ile bize gösterdi. Neuroformat ile hayatını yeniden yazmak ve yaşamak isteyenler için harika bir harita. Bende deneyeceğim. Umarım kendimde bulduğum ve çözmek istediğim tüm travmalarımdan bu sayede kurtulacağıma inanıyorum. Teşekkürler. Barış hocam.
Kendini Bulmak
2024 26. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2024 22:32
Neuroformat ın işe yaradığı insanlar nelerle mücadele ettiği,beynin insanı bedenen nasıl etkilediğini uzun uzun anlatmış ancak neuroformat yöntemini net olarak nasıl yapıldığını çok daha detaylı anlatmamış.

M. Barış MusluYazar · 6 kitap
1975 yılında doğdu. Orta ve lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji'nde sürdürürken, lise döneminde gittiği ABD'de toplam 2 senede liseyi ve 3 senede Michigan Tech Üniversitesi'ni bitirerek 20 yaşında genç bir mühendis olarak Türkiye'ye döndü.1994 yılında Amerika'da aldığı NLP eğitimleri onun hayata çok daha farklı bir pencereden bakmasını sağladı. Çeşitli kuruluşlarda profesyonel olarak çalışırken, aynı zamanda NLP danışmanlığı yapmaya devam etti. Bu arada, Koç Üniversite'nde işletme mastırını tamamlayarak, 2001 yılında kendi şirketini kurdu. Bu tarihten beri, Türkiye'de yüzbinlerce insanın kullandığı teknoloji servislerini yaratmanın dışında, yaşam koçu ve danışman olarak çalışmalarına devam ediyor.