Tanrı’nın Türklere Armağanı

Sıralamalar

Tarihi Romanlara bayılıyorum
2025 13. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2025 00:24
Herkeste Tarih konulu romanlara karşı bir ön yargı mevcut. Bir noktada haklılar çünkü henüz bize o destanları, o tarihi içinde hissettirecek bir yazarla tanışmamışlar.. Çok mutluyum ki Ahmet Haldun Terzioğlu’nu kitap okuma alışkanlığı kazandığım ilk dönemlerimde keşfetmişim.. yoksa bende tarihi romalara karşı önyargılı olabilirdim. Bana bu kitapları ve dastanları sevdiren, Türk mitolojisine ve Türk tarihine ilgimi uyandıran tek yazar Ahmet Haldun Terzioğlu diyebilirim. Yazarın yazım tarzını çok beğendiğim için zaten çoğu kitabını okumak istiyordum ve kütüphane de hep yazara ait kitaplar aradım. Malesef bulmakta biraz zorluk çektim ve en sonunda Oğuz Kağan kitabına eriştim. Bu tarz kitapları okuyacaksam eğer açıp google dan Oğuz Kağan tarihini araştırmak veya Oğuz Kağan dönemini araştırmak gibi herhangi bir ön hazırlık yapmıyorum ve destanı, tarihi o kitabın gözünden öğrenmek istiyorum. Bu nedenle bu zamana kadar okuduğum tüm tarihi kitapları sadece yazarın diliyle öğrenmek istediğim için hiç bir bilgi birikimi yapmadan kendimi kitaba bırakıyorum. Bence bu bizi önyargılardan koruyor ve yazarın asıl değinmek istediği noktaları yakalamamızı sağlıyor. Oğuz Kağan hakkında ise okul dönemlerinden aklımda kalan bilgiler vardı sadece. Ama kitabı okurken ve okuduktan sonra da baktığım zaman birçok şey öğrendiğimi ve kendime bir çok şey kattığımı fark ettim . Bazı kitaplar vardır sadece okuyup bitirirsin ama sonrasında kitapta neler olduğunu hatırlamazsın bile ve sana ne kattığını önemsemezsin .. Ama bu kitap asla öyle değil ve tüm detaylarıyla aklımda yer edecek bir sonsuz kahraman artık.. Kitap Oğuz Kağan’ın dünyaya gelmesinden önce Annesi Ay Hatun’un gebelik döneminden başlıyor ve o destansı bebeğin nasıl dünyaya geldiğiyle, mucizeleriyle nasıl yurdundaki insanları
Tarihi Roman
2022 13. kitabı
Merhaba okuyucu dostlarım; Bugün çok güzel bir eserin daha sonuna geldim Ahmet Haldun Terzioğlu’nun kaleme aldığı eser olan Oğuz Kağan destanını büyük bir keyifle okudum eser çok akıcı ve eski Türk yaşantısı hakkında bilgiler vermekte Oğuz kağanın Cihan hakimiyetini anlatmakta Türklerin tarihte Oğuz gibi bir Kağan’a sahip olması gerçekten büyük bir övünç keşke hep böyle devam etseydi Türkler daima birlik içinde olsalardı ancak maalesef olmadı.. Eser gerçekten o dönemi yaşatıyor herkesin okuması gereken bir eser, ayrıca esere puanım 10/10
Oğuz Kağan Destanı incelemesi
2019 15. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2019 19:25
Oğuz Kağan'ın babası Kara Kağan'ın zamanından başlayarak doğum öncesi, doğumu, çocukluğu, gençliği ve yaşlılığı kısacası tüm hayatı akıcı bir dil ile anlatılmış. Oğuz kağan öncesinde bulunan Türk töresini ve Oğuz Kağan'ın bu töreyi nasıl değiştirdiği de satırlarda yer bulmuş. İsim, yurt ve budun vermeyi çok güzel ve anlaşılır şekilde örnek olaylar vererek açıklamış. Oğuz Kağan'ın tanrı tarafından nasıl yönlendirildiği ve savaşları detaylı bir şekilde açıklanmış. Son olarak ölmeden önce oğullarına vasiyetini de yaparak kendinden sonra taht kavgası yaşanmaması için önlemini almış ve yüz on altı yaşında hayata gözlerini yummuştur.
2019 6. kitabı
Kitabı okuyacaklar 75. sayfadan başlayabilirler. Oğuz'un doğumunu 75 sayfaya kadar gereksiz ayrıntılarla boğmuş. Yazarın ilk defa bir kitabının başında bu kadar sıkıldım ama sonunu bir destancı gibi güzel bağlıyor.
2022 84. kitabı
Oğuz Kağan, geçmişte, gerçekten yaşamış bir Türk ulusudur. Tanrı onu Türklere, yol göstersin, kut sunsun, töre kursun diye göndermiştir. Acunu yönetsin, bu yönetimi bütün Türklere örnek olsun diye göndermiştir. Doğumu, yaşantısı, yaptıkları ve adı ile bir yalavaç olduğu konusunda etkin görüşler egemendir ki destanı ile bizlere ulaşan yaşantısı bunu göstermeye yeterlidir. Türk ulusuna kazandırdıklarının, töresinin Tanrı buyruğu kutlar olduğu tartışılmazdır. Bu kutlar, Türk ulusunu yüceltmiş, güzelleştirmiş, eşsiz kılmıştır. Ülkücü kılmıştır. Oğuz Kağan benzeri bir kişi, başka uluslara, budunlara armağan edilmemiştir. Tanrı’nın Türk’e verdiği değerin göstergesi olarak kabul edecek bir üstünlük bütün gerçeği ile önümüzdedir. Oğuz Kağan bir tanedir ve yalnızca Türk’ündür. Oğuz Kağan, Türk coğrafyasının batı kesiminde yaşayan Türkler için daha da önemlidir. Çünkü Oğuz Kağan Batı Türklerinin soy atası, boy atasıdır. Tanrı’nın Türk’e en büyük armağanlarından olan Oğuz Kağan’ı bir kez daha anlatmak adına elinden geleni yapan Destancı, elbette kutlu bir iş yaptığına inanmakta ve bununla övünmektedir. Tanrı izin verirse ve yaşarsa, bir Oğuz Kağan kitabı daha yazmak en büyük ülküsüdür. Okuyan, Oğuz Kağan torunları var ve varsıl olsunlar. Böyle kutlu bir atadan geldikleri için övünsünler. Unutmasınlar ki! Tanrı, hiçbir buduna, böyle kutlu bir ata, böyle yetkin bir yalavaç göndermemiştir.
Türk Efsanesi
2022 2. kitabı
Okunma: 17 Mart 2022 18:35
Oğuz kağan ın nasıl bir efsane ve Türk lideri olduğunun roman diliyle anlatıldığı bir kitap. Türk demek Oğuz Kağan demektir. Türk ün töresini, ırkının şanını tarihe yazan ve kazıyan ulu bir kişidir.
2023 16. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2023 11:54
Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün karşınıza Ahmet Haldun Terzioğlu’nun “Oğuz Kağan” kitabı ile geldim. Bu kitap, Ahmet Haldun Terzioğlu’ndan okuduğum ilk kitap oldu. Kitap, Oğuz Kağan’ın kim olduğunu,fiziksel özelliklerinin nasıl olduğunu, dünyaya geliş serüvenini,büyürken gösterdiği yiğitliklerini ve genç yaşından itibaren gösterdiği kahramanlıkları destansı bir şekilde anlatıyor. Oğuz Kağan’ın dişleri tam bir şekilde doğduğunu,bir kez süt içtiğini ondan sonra et ve diğer yiyecekler yediğini, kırkı çıkmadan yürüdüğünü ve konuştuğunu,ilk doğduğunda vücudunun kıllarla kaplı olduğunu,belinin kurt beli gibi ince ayaklarının öküz ayağı gibi güçlü göğsünün ayı göğsü gibi güçlü olduğunu tasvir ediyor. Destanın aslı olan Uygur metinlerine bakıldığında bu bilgilerin oradan teyitli olduğunu görüyoruz. Yine kitapta Oğuz Kağan doğduktan sonra gösterdiği yiğitliklerden de bahsediyor. Kağan olduktan sonra ona yol gösteren fethedeceği yerlere götüren bir kurt olduğunu görüyoruz. Türklerde,kurtların değerinin o günlerden geldiğini gösteriyor. Ayrıca önemli kararlar alması gerektiğinde ona ilahi bir buyruk vermek için Tanrı tarafından bir tebliğci gönderiliyor. Bu da Oğuz Kağan bir peygamber miydi ? Sorusu günümüzde bizlerin kafasını kurcalayan bir soru oluyor. Ayrıca kitapta, Hz Nuh’un gemisinden inenlerin soylarının Oğuz Kağan’ın soyuna dayanması yine bu düşüncelerimizi destekler bir durum oluyor. Ayrıca destandan İslam öncesi esintilere rastlanıyor. Oğuz Kağan’ın fethettiği yerlerde düzen kurması,tanrının adaleti ile yönetilmesi için emirler vermesi gibi. Yine destanda Oğuz Kağan’ın iki eşinden olan altı oğlunun boylarını üçoklar ve bozoklar olarak ayırması atamızın Oğuz Kağan olduğunu gösteriyor. Gerçekten Türklerin atası Oğuz Kağan mı ? Oğuz Kağan aleme nizam versin diye
2018 74. kitabı
Yazarın dili çok etkili. Anlatımı o kadar güzel ki okuyan kişi acaba yazar o tarihte mi yaşadı diye düşündürüyor. Oğuz Kağan Destanı'nı okumuştum ama bu kitabı okumak bana çok başka bilgilerde verdi. Yazarın araştırma yazısı değil de roman şeklinde anlatması bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlar. Hem de sıkılmadan kitabı okuyorsunuz. Tarihi seviyorsanız ve merak ediyorsanız, okumanızı öneriyorum. Bol kitaplı günler diliyorum. Hoşçakalın.
Oğuz Kağan Destanı
2021 90. kitabı
Oğuz Kağan ;Türklerin bilinen en büyük atalarından birisi.Altı oğlu olur ve altı oğlunun hepsinden 4 oğlu ve 24 Oğuz boyu doğmuştur artık.Kitabı okurken bunun bir efsane olduğunu unutmayın ancak her efsanenin kaynağında da bir gerçeklik yattığını bilin.Ahmet Haldun Terzioğlu yazsın biz okuyalım
Oğuz Kağan DestanıAhmet Haldun Terzioğlu · Panama Yayıncılık · 2018374 okunma
2023 114. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2023 14:49
Masalsı bir anlatım, akıp giden bir kitap… Türk ilinde Çin entrikaları biter mi bitmez elbet, gün gelir Gök Tengriden istenilen oğul bile düşman bellenir türlü oyunlarla. Ama ne kadar oyun kurarsa kursun düşman aklı Türkler kadar çalışmaz, kurdukları tuzaklar başlarına geçiverir. Oğuz Kağan Destanı okunması gereken kitaplardan…
Oğuz Kağan DestanıAhmet Haldun Terzioğlu · Panama Yayıncılık · 2018374 okunma

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.