Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Klasik Çağında Savaş

Feridun M. Emecen

Osmanlı Klasik Çağında Savaş Hakkında

Osmanlı Klasik Çağında Savaş konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Osmanlı askeri sistemi ve savaş tarzı neydi? Taktik ve stratejik düzeydeki anlayışları nelerdi? Yeni teknolojik katkılar ve silahlar bir savaşın gidişatını nasıl etkilerdi? Osmanlılar Avrupa’da nasıl bu kadar güçlü ve girdiği hemen her savaşın galibi oluyordu? Avrupa’da yeni bir askeri dönüşümün ortaya çıkmasını sağlayan “Askeri Devrim”in Osmanlı’da nasıl bir karşılığı oldu? Savaş, Osmanlı tarihine her yönüyle etki etmiştir. Bu durum onun neden ve sonuçlarını incelemeyi kaçınılmaz kılmış. Teknolojik alt yapılarıyla, yol açtığı toplumsal tepkiler veya değişimlerle, askeri sistemleriyle ayrıntılı ve karşılaştırmalı olarak üzerinde önemle durmayı gerektirir. “Osmanlı Klasik Çağı”nda yapılan savaşların incelenmesi sadece kendi içyapısı bakımından değil, aynı zamanda Osmanlı’nın, Doğu ve Batı tarihindeki yerini belirleyebilmek açısından da önem arz etmektedir. Osmanlı Klasik Çağında Savaş kitabının gözden geçirilmiş ve yeni yazılar eklenmiş bu baskısında Feridun M. Emecen Osmanlı Devleti’nin, kuruluşundan bir “Cihan Devleti”ne giden yolda, askeri gücünü, teknolojisini, taktik ve stratejilerini nasıl kullandığını derinlemesine inceleyerek okuyucuya ender bir başvuru eseri sunuyor.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 352Basım Tarihi: Ekim 2018İlk Yayın Tarihi: 2010Yayınevi: Kapı Yayınları
ISBN: 9789752448605Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 24.5
Erkek% 75.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Feridun M. Emecen
Feridun M. EmecenYazar · 27 kitap
İlk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra 1979'da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden mezun oldu. 1981'de Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi. 1985'de 16. yüzyılda Manisa ve yöresinin sosyal ve ekonomik tarihini aydınlatmaya yönelik doktora tezi kabul edildi. 1987'de Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı'na yardımcı doçent olarak atandı. 1989'da ise doçent unvanını almaya hak kazanan Emecen 1995'de aynı anabilim dalında profesör kadrosuna atandı. 2012 Şubatında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde görev yapmaktadır. Çalışma sahasını klasik dönem Osmanlı tarihi teşkil etmekte olup bu alanla ilgili pek çok araştırma ve makaleleri yayımlanmış bulunmaktadır. 1994-2000 yılları İstanbul Üniversitesi dekan yardımcılığı, 2006-2007'de Avrasya Enstitüsü Müdürlüğü yapmış olup 16 Mart 2012 tarihi itibariyle İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekanlık görevini yürütmektedir. Bazı projelerde görev alan , yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ilmi kongre ve sempozyuma katılan, birçok ilmi derginin neşir heyeti, danışma kurulunda bulunan 1995'te Türk Tarih Kurumu üyesi, 2012'de Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi olan Emecen'in Osmanlı bürokrasisi, hanedanı, şehir tarihi, sosyal yapı, siyasi yönelimler, Osmanlı-Avrupa ilişkileri, savaş tarihi Osmanlı Balkanlar ve Ortadoğu dünyası gibi konuları içine alan yayımlanmış kitap ve makaleleri mevcuttur.