Akıllı Adamlar İçin

2015
Sebil yayınevi

2026 24. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2026 22:31
Üstadın sohbet ve konferanslarında söylemiş olduğu sözleri derc edilmiştir. Üstadın kendine göre mühim sözleri de ilave etmiştir. NOT Sözleri Osmanlıca olarak da okuyabilirsiniz.
2021 13. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2021 23:40
Üstad'ın bu eserini daha öncesinde bir kaç defa daha okumuştum, şuanda yüzeysel bir şekilde üzerinden geçmiş bulundum. Gerçekten her bireri ayrı güzel ayrı özlü sözler cidden. Özellik le öz dilimiz Osmanlı Türkçesinden esinlenen sözler, tarif edilemez bir hissiyat .. Mutlaka her insanın okuması okuyup anlaması gereken eserlerlerden olduğuna inanıyorum..
Tarih
2020 23. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2020 13:09
Rabbim rahmeti ile muamele etsin. Öncelikle içerisindeki sözler çok güzel... Okunması ve üzerinde düşünülmesi gerek sözler çok fazla. Kitabın yarısına kadar üstadın sözleri yarısından sonra resimli veya yazılı olarak başka büyüklerin ve düşünürlerin sözleri yer alıyor.
Din
·160 syf.·
2026 140. kitabı
Özlü Sözler Kadir Mısıroğlu 2015 yılında Sebil Yayınevi tarafından neşredilen "Özlü Sözler (Akıllı Adamlar İçin)", yakın tarihin ve muhafazakar düşünce dünyasının en nev-i şahsına münhasır figürlerinden biri olan Kadir Mısıroğlu’nun ömürlük birikimini, felsefi ve sosyolojik öğütlerini bir araya getiren kompakt bir külliyat niteliği taşıyor. Eser, Mısıroğlu’nun alışılagelmiş hacimli tarih araştırmalarından farklı olarak, dinamik yapısı ve estetik sunumuyla dikkat çeken, rafine bir vecize kitabı olarak karşımıza çıkıyor. 160 sayfalık bu hacim, okuyucuya son derece akıcı ve tempo kaybı yaşamayan bir okuma deneyimi sunuyor. Öyle ki, sayfalar arasında ilerlerken kendinizi bir kitabı okuyor gibi değil, Kadir Mısıroğlu’nun o meşhur, kendine has hitabetini ve coşkulu ses tonunu kürsüden yeniden dinliyormuş gibi hissediyorsunuz. Sözlü kültürün o canlı ve sarsıcı performansı yazıya büyük bir başarıyla aktarıldığından, eser yoğun muhtevasına rağmen yaklaşık 1 saat gibi kısa bir sürede, tek oturuşta keyifle okunabilecek bir ritme sahiptir. Kitabın asıl gücü ise sunduğu zengin ve keyifli kolajda gizli. Eser yalnızca Mısıroğlu’nun kendi keskin ifadeleriyle sınırlı kalmıyordu, Türk edebiyatının ve tefekkür dünyasının dev isimlerinin hikmetli vecizeleriyle beslenerek köklü bir geleneksel köprü kuruyor. Bu edebi çeşitlilik, yakın dönemin dijital estetiğiyle de taçlandırılmış durumda, sosyal medyada büyük yankı uyandıran, kitleleri peşinden sürükleyen grafik ve görsel tasarımların kitapta basılı birer materyal olarak yer alması, eseri statik bir metin olmaktan çıkarıp çağın ruhuyla entegre, görsel açıdan da son derece doyurucu bir yapıya kavuşturuyor. Bu eserin ve yazarının durduğu yeri anlamak için Türk irfanının zirve
2021 11. kitabı
Bu kitap Hem Türkçe Hem Osmanlıca Olarak Yayınlanmış. Bu kitabı en az 6 defa Okumuşumdur. Tarihi Hafızada Diri Tuttu ve bu kitabı artık bir defa okuyup bırakmak yeterli olacak sanırım. Zaman Değişti. Tarihi bilip İlerlemeye devam edeceğiz. Tavsiye ederim Selam ve dua ile...
Tarih

Kadir MısıroğluYazar · 64 kitap
Türk yazar, avukat ve gazeteci. Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı mütevelli heyeti başkanı ve Sebil Yayınevi kurucusu.  1933 yılında Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde doğdu.İlk ve orta tahsilini Akçaabat'ta, liseyi Trabzon'da tamamladı. 1954 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Öğrenciliği müddetince birçok yurt açıp çalıştıran Mısıroğlu, fakülte yıllarından itibaren hukukçuluktan çok tarihçiliğe meylederek yakın tarih ile alakalı araştırmalara başladı. Mısıroğlu, 1964 yılında, ilk eseri olan Lozan; Zafer mi, Hezimet mi?! kitabının birinci cildini kaleme aldı ve aynı sene Sebil Yayınevini kurdu. 1970 Yılının ocak ayında Milli Türk Talebe Birliği'nde Harf Inkılabı ile alakalı verdiği bir konferansı hakkında yargılandı ve Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi'nce mahkumiyet kararı verildi. 1976 yılı başından itibaren İslami bir dergi olan Sebil Dergisi'ni çıkarmaya başladı. Bu dergideki birtakım yazılarından dolayı kısa bir müddet sonra hakkında 163. maddeye istinaden davalar açıldı. 1980 ihtilali ile Mısıroğlu'nun da aralarında bulunduğu MSP Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince yurt dışına kaçtı. 1991 yılında Türkiye'ye geri dönen Kadir Mısıroğlu, çalışmalarına devam etti. Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde 5 Mayıs 2019'da 86 yaşında hayatını kaybetti. Çamlıca Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Üsküdar'daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii haziresine defnedildi. Ödülleri Mısıroğlu Macar İhtilali isimli kitabı üzerine Hür Macar Yazarlar Birliği'nin en büyük ödüllerinden olan Gümüş Madalya ile taltif edilmiştir. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başkanlığını yaptığı Türkiye Milli Kültür Vakfı tarafından Osmanoğullarının Dramı isimli eserinden dolayı Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür.