2021
İkinci Adam Yayınları

2024 40. kitabı
Okunma: 01 Mart 2024 00:00
" İyileşme, daha iyiye gitme olmayabilir, daha çok size ait olmayan her şeyin bırakılmasıdır. Tüm beklentilerin, tüm inançların bırakılıp gerçekte kim olduğunuzu yaşamanızdır." - Rachel Naomi Remen- İnsan tanıdığı ve bildiği çevrede kendisini güvende hisseder. Çevremizdekileri ailemizi tanıdığımızı düşünürüz. En çok da kendimizi ... Gerçekten öyle mi? İnsanlar kendilerini belli etmemek için her durumda farklı maskeler takarlar. Bu nedenle bir insana tam olarak tanıdığımızı iddia edemeyiz. Bazı durumlar karşısında verdiğimiz tepkiler bizi bile şaşırtır. "Neden böyle yaptım ki?" diye düşünürüz. Mükemmel olmak adına, yardımsever, iyi niyetli, vicdan sahibi, fedakar olan ya da olduğu söylenen kişi gerçekte biz miyiz? Yoksa toplumun bize biçtiği rol mü? Belki de toplum değil bu rolü biz kendimize biçiyoruz peki neden bu rollere girip bu rolleri yaşamayı tercih ediyoruz? Bizi daha çok sevmeleri için mi? Daha çok değer versinler diye mi? Yoksa egomuzu tatmin etmek için mi? Bazen bu rollerin içerisinde yaşadığımızın farkına bile varmıyoruz. Öyle Benim diyoruz ki bir süre sonra psikolik ya da fiziksel durumu sinyal vermeye başladığı zaman ancak ortaya çıkıyor bu roller karşısında ne kadar yıprandığımız. Psikolog Şeyda Nur Boybeyi #özterapi kitabında bilinçaltımıza yerleşmiş çekirdek inançlardan kurtularak kendimizi baştan yaratmak, kendi öz benliğimizi ortaya çıkartmak konusunda bize rehber oluyor. Kitabın giriş kısmında belirtildiği gibi özterapinin amacı, kişinin birey olmasını, kendisiyle barışmasını ve iç huzurun kaynağını kendisinde bulmasını sağlamaktır. Kitapta ben şeması, farkındalık gibi konularda kısaca bilgi verdikten sonra bir danışan terapisi ile örnekleme ile devam ediyor. Bu örneklemedeki Berna isimli kişi siz de olabilirsiniz, ben de, tanıdığımız ya
2024 18. kitabı
Okunma: 05 Mart 2024 14:08
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar ve kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum. Yazarının bir psikolog olduğu güzel bir kendine bakış kitabı ile geldim. Bir psikolojik danışman olarak kitabı genel olarak beğendim. Yazarı ilk bölümde bazı kavramlardan bahsediyor. İkinci bölümde ise Berna adında kurguladığı bir vaka ile hem seans olarak verdiği terapi desteği hem de e postalar ile seanslar arasında devam eden yazışma paylaşımları yer alıyor. Bazı kavramlardan bahsediyor dediğimde tıbbî literatürde yer alan ya da okuyucusunun anlamakta güçlük çekeceği DSM terimlerini kastetmedim rahat olun. Her eğitim seviyesinden okurun anlayabileceği şekilde açıklamalar ve örneklemeler yer alıyor. Yazar kitabıyla okurlarına kendilerini değerlendirme fırsatı sunuyor. Kim olduklarının farkına varmalarına, farkındalık kazanmalarına ve değişim için cesaret göstermelerine kapı açıyor. Gerek ilk kısımda yer verilen örnekler gerekse Berna karakteri aslında birçoğumuza yabancı değil. Ya biz ya da tanıdığımız biri. İç görü kazanmak, hem kendimizi hem de etrafımızdaki insanları anlayabilmek, hayata daha pozitif bakabilmek adına okuruna çokça katkıda bulunacak bu kitabı sizlere de tavsiye ediyorum. #1000kitap uygulamasına anlamlı bulduğum ve okur dostlarımla paylaşmak istediğim alıntılar bıraktım, lütfen onlara da gözatmayı ihmal etmeyin.
Psikoloji-İnceleme
Sen Değişirsen Dünyan Değişir
2024 36. kitabı
Kitabın yazı dili akıcı ve herkesin anlayabileceği bir dil ile yazılmış. Kendi içsel duvarlarını kırmak dönüşüm gerçekleştirmek isteyen kişi için harika bir kişisel gelişim kitabı. Yazar kendi hayal ürünü olan danışani ile yaptığı seanslar üzerinden bir ilişkide tıkanıklığı oluşturan bireysel ve ilişkisel dinamikleri bize gösterirken geçmiş yaşantımızda aile ilişkilerimizde ki travmaların ve öğrenilmişliklerin bugün ki hayatımızda bizi nasıl bloke ettiğini ve bunları nasıl çözümleyebilecegimizi gösteriyor. Hersey şimdi ve burada değişiyor. Düşünce şeklin değiştiğinde hayata bakış açın ve verdiğin tepkiler değişmeye başlar bu da var olan tüm ilişki dinamiklerini yeniden sekillendirir.
Psikoloji
2024 11. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2024 20:42
Birilerinin ne diyeceği kaygısıyla hayatımızın en güzel zamanları elimizden uçup gidiyor. Geçmişe dönüp baktığımızda yaşamadıklarımız, pişmanlıkları ile içimizde bir yara gibi kalıyor. "Ne derler?" Kaygısı ile düşündüğümüz o insanlar, yapamadıklarımızın sancılarını içimizde yaşarken yanımızda olmuyorlar. Yaş ilerledikçe, toplumsal roller değiştikçe "elalem" topluluğundaki kişiler de değişiyor. Ama "ne derler?" Kaygısı kalmaya devam ediyor. Herkes bir şey söyleyebilir. Her konuşanın kendisine ait olduğunu sandığı bir düşüncesi, ahlak anlayışı ve kuralları var. Bu yüzden doğru insan olmak ancak kişinin kendi belirlediği kriterlerle mümkün. Kendin dışında kimseyi mutlu edemezsin... . . Ne iyi geldi bu kitabı okumak... Kendiize açılan bir kapıdan geçmeye hazır mısınız ? Kendinizi bulmaya, yorgunluklarinizi keşfetmeye, Neden, niçin, nasıl olabilir? Sorularının cevaplarını bulmaya.. Hepimizin hayatında takıldığımız bir yada birden fazla sorunlar mevcut, peki ama hiç dusunduk mu, bu sorunun asıl kaynağı ne? Yada ne olabilir diye? Şeyda hanım; danisani Berna ile görüşmelerinden yola çıkarak, sohbetlerinden derlediği görüşlerini bizlerle paylaşıyor, ve siz kitabı okurken kendinizi Berna yerine koyuyor, sohbete kendinizi dahil ediyorsunuz.. Gerçekten harika bir kitap, kendinize karşı yaptığımız o kadar çok haksızlık var ki, biz bize bir özür borçlu olduğumuzu hissettiriyor kitap.. Yaptığımız fedakarlik fazlaca verici yanlarimiz bizi ne denli yorgun düşürüp, hayata ne kadar monoton yaklasmamiza neden olduğunu okuyunca ' o kadar doğru' ki; dememek içten bile değil .. O halde; Hayatın bir sahne ise, o sahnede sen kendin için neler yaparsan o kadar keyifli perdeyi kapatırsın. Günün sonunda alkışlansam da alkışlanmasan da en azından kendi istediğin hikayeyi sahnelemiş olarak
2024 11. kitabı
*Geçmişte ne yaşandıysa yaşandı yaşanmış olanlar bizim bugün biz olmamızı sağlayan tecrübelerimizdir* Herkese merhaba Bugün sizlere Şeyda Nur Boybeyi Özterapi kitabı ile geldim. Özterapinin amacı, kişinin birey olmasını, kendisiyle barışmasını ve hiç huzurun kaynağını kendinde bulmasını sağlamaktır. Kişinin kendisini sevmesi ise ulaşılan bir sonuçtur. Öz, sınırsız bir kaynak olarak herkesin içinde vardır. Kişi kendini ne kadar keşfetmek isterse o kadar yürür. Yazarımız bu kitapta kişinin kendi iç huzurunu bulmasını,kendini tanımasını,kendi benliğini bulmasını sağlıyor. Danışanı Berna ile yaptığı bu terapiyi bizlere bir sohbet havasında yazmıştır ve okurken kendini Berna'nın yerine koyduğunuz,kendiniz paylar çıkaracağınız bir kitaptı. #Alıntılar *Yapabileceğimiz en büyük zarar,kendimize yalan söylememizdir.* *kendi sınırlarımızı öğrenmeden yaşamışsak sadece başkaları için yaşayan ve tüm enerjisini çevresi için harcayan bir insan hâline geliriz* *İnsan kendini sevmediği sürece hiç kimseyi sevemez. Sadece sevgi oyunları yapar.*
2021 116. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 00:00
Kitap sadece kuramsal ilerlemiyor. Sade ve öz bir şekilde özterapi kuramı anlatıldıktan sonra kuramın uygulandığı bir vaka okuyoruz. Yani Buket'in ve Psikolog Şeyda'nın terapisi... Buket'in kendini tanımasına, çevresine karşı taktığı maskelerine, aile ilişkilerine, "hayır" diyebilmesine, fedakarlık ve yardımsever kavramlarının ayrımına varmasına tanık oluyoruz. Buket'in hayatından çıkarmamız gereken bir çok ders var. Psikolog Şeyda Hanım'ın kitapta seans aralarında danışanı ile mailleşmesi oldukça dikkatimi çekti. Burada birbirlerine mail atmalarının sebebini ise şimdi ve buradalık ilkesiyle açıklıyor. Yani yaşanan iyi veya kötü bir olaydan sonra aniden mail atmak ve o an içinde neler düşündüğünü, neler hissettiğini farkına varmasını sağlayabilmek... #terapi #psikoloji #pdr #okudumbitti #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #okumahalleri #kitapalıntıları