Kısaltılmış Metin

Carlo Collodi

2022 12. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 18:33
Hiç unutmuyorum ilk okula giderken sınıfımızda küçük bir kitaplık vardı herkes oradan istediği hikayeyi alır okurdu.O zamanlar ben de yırtık pırtık bir Pinokyo kitabı almıştım elime . Dün yiğenimle beraber sesli olarak dinledim normalde hep kitap okurum ama arada bir farklılık iyidir. Neyse daha önce hiç bişey anlamamıştım bu kitaptan ama tekrar gözden geçirince ne kadar sürükleyici ve ders niteliğinde olduğunu anladım. Çocuklarınızla beraber ve ya kendiniz rahatça okuyabilirsiniz. Ben çok keyif aldım umarım sizde alırsınız . Herkese keyifli okumalar dilerim.
Çocuk
2021 46. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2021 01:07
Bu kitabı okumak için bu kadar geç kaldığıma inanamiyorum keşke çocukken okusaymışım , çok keyif alarak bir solukta okudum çok güzel çok beğendim . Tabi bunda biraz da çocuk kitabı olmasının da etkisi var ama olsun kim demiş yetişkinler çocuk kitabı okuyamaz diye ? :) Çocuklar için çok harika bir kitap bir çocuğun bu kitabı bitirdikten sonra çok güzel şeyler öğreneceğini güzel dersler çıkarabileceğini düşünüyorum , çünkü kitap bir hikayeyle bütünleşen öğütlerle dolu bu kitabı küçük kardeşlerinize varsa da çocuklarınıza mutlaka okutun eminim yararlı olacaktır . Okuyanlara ve okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum . :)
Puan vermedi
Kitap güzeldi Pinokyonun hikayesini anlatıyordu o da hikaye hikaye şeklinde bölünmüştü en sevdiğim başlık kör kedi ve topal tilkiydi kitapta Kırmızı burun ve Pinokyo baş karakterdi
Alıntı
2026 11. kitabı
Çocukluk anılarımda kalandan biraz daha farklı bir öykü ile karşılaştığımı söyleyerek başlamalıyım. Evet odundan yontulmuş bir kuklanın gerçek bir çocuğa dönüşmesini anlatıyor. Öte yandan hristiyan mitolojisinin yedi büyük günahıyla imtihanı ve sonucunda başına gelenleri okuyoruz. Örneklemek gerekirse; 1-Kibir; kendisini herkesten akıllı gören Pinokyo'nun öykü boyunca karşısına çıkan mütevazı yaratıkların nasihatlerini hiçe sayması. 2-Öfke; öykü boyunca başına gelenler karşısında aşırı sinirlenmesi ve fevri davranışlarda bulunması. 3-Kıskançlık; diğer çocukların sahip oldukları görece rahat yaşama sürekli özenmesi. 4-Oburluk; öykü boyunca sürekli aç, sürekli insanlardan yiyecek istemesi ama karşılığında istenen yardımı yapmaması. 5-Şevhet; bunu daha masumane düşünmek gerekirse kosa vadeki hazların sürekli peşine düşmesi, aşırı istek duyduğu olaylara karşı koyamaması; sorumluluklarını bildiği halde kukla tiyatrosuna gitmesi, keyif diyarına giden eşek arabasına binmesi. 6-Tembellik; keyif diyarında tüm sorumluluklardan uzakta sadece eğlenme keyif çatma, tabi bunun sonunda eşeğe dönüşme.(buradaki alt metni özellikle beğendim, oğlumla üzerine epey konuştuk) 7-Aç gözlülük; Tilki ve kediyle karşılaşması inanması ve tabii elindekilerden olması. Tüm günahlarla sınandıktan sonra Pinokyo erdemli ve fedakar bir birey olur. Ve günlerden bir gün gerçek bir çocuk olarak uyanır. Sadece kendisi değildir değişen; yatak, oturduklar ev, cebindeki altınlar... Cennete uyanmıştır adeta. En sonunda da eski hayatını geride bırakan Pinokyo sandalyede duran cansız kukla halini görür. Eserin böylesi ölümsüz olmasına şaşmamalı. Hristiyan mitolojisinden esinlenen Carlo Collodi'nin gençlik yıllarında almış olduğu ilahiyat eğitiminin rol oynadığı aşikar. Keyifli okumalar.
2023 34. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2023 22:05
Keşke küçükken okuma fırsatım olsaydı Olsun büyüyünce kısmet oldu.Çok beğendim sürükleyici bir kitaptı.Buyuklere ve küçüklere tavsiye ederim.......
2021 66. kitabı
Dünya çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden "Pinokyo" hepimizin çocukken okuduğu karakter. En önemli özelliği ise bildiğiniz gibi yalan söyleyince uzayan burnu. Haylaz tahta kuklanın başından geçen serüvenler çok eğlenceli. Derslerden kaçıyor, yaramazlık yapıyor, büyük sözü dinlemiyor ve her seferinde de başına mutlaka birşey geliyor. Her bölümün sonundaki mesajları çok etkileyici. Çocukları yormadan verilmiş her mesaj. İş Çocuk yayınlarından kısaltılmış metin olarak okuduğumuz bu kitabı kesinlikle bütün çocuklara öneriyorum.
2023 88. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2023 23:35
Her yerde görmeme, içeriğini bilmeme rağmen eseri okumak bugün nasip oldu bana. Bildiğimden biraz farklı geldi açıkcası. Eseri okurken daha çok yalan konuştuğunda burnu uzayan kukla ağırlıklı bir kitap beklerken, genel olarak sorgusuz sualsiz, kimseyi dinlemen, kendi bildiği üzere bir şeyleri yapmaya çalışan ve yaptığı hatalı, yanlış işler sonucunda dersler çıkarıp doğru olanı bulan bir kukla profili çıkıyor karşımıza. Eseri çok sevdiğimide belirtmek isterim. Özellikle çocuklarımıza okutmamız gereken güzel bir eser.
2023 6. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2023 02:05
Bildiğimiz Pinokyo ve maceraları. Elimde kısaltılmış versiyon olduğu için daha çok çocuklara yönelikti. Animasyon filmini de daha önceden izlemiştim biraz farklılıklar var ama hangisi daha doğru bilemedim. Bunun için uzun tam versiyonunu okumak gerekiyor sanıyorum. Çocuklara gönül rahatlığıyla okutulması gereken bir kitap.
2020 254. kitabı
İş Bankası sağ olsun müthiş bir olaya imza attı bu çocuk serisiyle. Hem orijinal metinden tam ve güvenilir çevirilerle hem de muazzam bir fiyatla sundu bu kitapları okuyucuya. Ben de bu çocuk serisinden benim için önemli olan 5 6 kitabı aldım ancak Pinokyo'yu almak aklımda yoktu. Ne zaman ki bir vesileyle orijinal hikayede Pinokyo' nun asılarak öldürüldüğünü öğrendim, ''lan'' dedim, ''benim bunu alıp okumam lazım'' ve aldım kitabı. Harika bir önsöz, Pinokyo üzerine ön sözden bile daha güzel bir inceleme yazısı ve Collodi'nin hayat hikayesini okuyup sonra hikayeye başladım, haliyle farklı bir gözle okudum kitabı. Çok detaya girmeye gerek yok, nihayetinde hepimizin bildiği bir çocuk kitabı. Her çocuk kitabı gibi ders verici olaylar vs. Ama enteresan gelen bir iki detay vardı, onları paylaşacağım şimdi izninizle. Sayfa 55: - Başkaları çıkarsa ben de çıkmak istiyorum hapishaneden, dedi Pinokyo, gardiyana. - Olmaz. Siz çıkamazsınız, dedi gardiyan. Çünkü siz malın gözü değilsiniz. - Özür dilerim, diye karşılık verdi Pinokyo, ama ben de bir dolandırıcıyım. - Öyleyse yerden göğe kadar haklısınız, dedi gardiyan, beresini saygıyla çıkarıp selamlayarak, Pinokyo'ya hapisanenin kapılarını açtı, onu dışarı bıraktı. (Dönemim İtalyası'na, yargı sistemine bir Tyson kroşesi gömmüş Collodi) Sayfa 67: (Pinokyo denizde dalgaların arasında kaybolurken) - Zavallı çocuk! dediler o zaman kıyıya toplanmış balıkçılar, alçak sesle dualar mırıldanarak evlerine gittiler. (Yine döneme bir gönderme var bana kalırsa. Herkes olan biteni seyredip sonra da duasını edip evine gidiyor, kimse zorda kalan biri için yardım etmeye çalışmıyor) Şimdi sayfa 55'in gönderme olduğu açık da sayfa 67'den yaptığım alıntı için sana öyle gelmiş diyebilirsiniz. Peki buna ne diyeceksiniz o halde? Sayfa 68: (Pinokyo'yu
PinokyoCarlo Collodi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201910,4bin okunma
Çocuklara kesinlikle okutulması gereken bir kitap
2019 1. kitabı
Bu Kitabı çok sevmiştim Evde bir bu kitap var diye bu kitabı okudum çocuklara okutulması lazım olan kitaplardan biri. Kitapta yalan söylemenin zararlarını,anne babaya karşı gelmenin zararlarını vb. Türlü türlü yararlı içerikler bulabilirsiniz. Kesinlikle okumanız lazım !!!!
Eğitim

Carlo CollodiYazar · 7 kitap
1826 yılında, Floransa’da doğdu. Eserlerinde Carlo Collodi ismini kullanan yazrın gerçek adı; Carlo Lorenzini’dir. Babası; aşçı ve uşak olarak çalışmaktaydı. Bütün çocukluğu ve okul hayatı Floransa’da geçti. Collodi; gazeteci olarak çalışmaya başladı ve çeşitli gazeteler de yazılar yazdı. Kendi gazetesi II Lampione’yi* çıkarmaya başladıysa da, hükümet tarafından, gazetesi kapatıldı. Fransız peri masallarından çeviri yapmaya başlayan yazar, büyük bir başarı kazandı. Bu başarı üzerine, sadece çocuklar için yazmaya karar verdi.. 1881 yılında, tahta bir kuklanın hayatından kısa bir kesit anlattığı yazısı arkadaşı tarafından gazetede yayımlanınca, çocuklar tarafından çok beğenildi. 1940 yılında Walt Disney, Pinokyo karakterini çizgi film olarak tasarladı. 1890 yılında, öldü.