Hakan Özerol
Kitabın ilk baskısı "Silkelenen Keriz Olmayın" adıyla yayımlanmıştır. Bir piyasa terimi. Piyasanın büyük oyuncularının parasal ve ilişki güçlerini kullanıp fiyatları suni olarak yukarı çekmeleri (gel-gel) ve ardından oltaya takılarak (gaza gelerek) alıma geçen küçük ve bilgisiz yatırımcılara yüksek fiyattan menkul kıymetleri satmaları, kâr etmeleri. Bir poker kuralıdır. Son elde masadakilerin yüzlerine bakarak kimin "batık" olduğunu anlamaya çalışırsınız. Eğer anlayamıyorsanız, muhtemelen o "batık" sizsinizdir! Oyunu ve piyasayı anlamak önemlidir. Eğer "batık" sizseniz bile, bu işten en az hasar ile kurtulmanın bir yolu olabilir. Ancak ilk aşama durumu saptamaktır. Bu da bilgi ve tecrübe gerektirir. Yeteri kadar bilgi ve tecrübeniz yoksa alternatif yol, bilgi ve tecrübe ithal etmektir. "Keriz" olmamanın yolu "işi bilmek"tir. İşi bilmenin yolu ise, her "bilme yolu" gibi "okumak ve öğrenmek"ten geçer. Piyasa profesyonelleri, piyasayı yönlendirir; küçükler de doğru dalgayı yakalamaya çalışır. Bazen doğru dalgayı, yalnızca şans ile yakalamak da mümkün olabilir. Ancak şansı da fazla zorlamamak lazım. Bu kitapta, büyük dalgayı yakalamanızı kolaylaştıran, şansınızı artırmayı hedefleyen Finansal Piyasalarda Tahmin Yöntemleri’ni bulacaksınız. Eğer memlekette muz yoksa, ithal edersiniz. Eğer olmayan şey "bilgi" ise, onu da ithal etmelisiniz. Tecrübeli bir piyasa profesyoneli, temel teknikleri sizlerle paylaşıyor. Bunun için de 3 kg. muza vereceğiniz parayı bu kitaba vermelisiniz. Kendinize yatırım yapın, muz niyetine... Ne demekse? Piyasaları nasıl okumalıyız? Faiz oranları, döviz kurları, enflasyon vb. piyasaları nasıl etkiliyor? Yazar, okurun aklına gelebilecek pek çok başka soruyu da yanıtlıyor. Öğrenci, çalışan ya da emekli, parasını değerlendirmek isteyenlere yatırım araçlarından hangilerini tercih edebileceklerini, kandırılmadan nasıl yatırım yapabileceklerini anlatıyor. Analiz yöntemlerini tanıtırken piyasayı analiz etmek (okumak) için bu yöntemleri nasıl kullanmamız gerektiğini de gösteriyor. Alım satım stratejileri nelerdir? Temel analiz, teknik analiz, banka analizi vs. ne işe yarar? Yazar, yatırımcıyı hata yapmaktan koruyan önemli uyarılara da sıkça yer veriyor. Kitabı bu konudaki başka kaynaklardan ayıran en önemli fark dili. Yazar, en "ciddi" analiz sorununu bile herkesin anlayacağı mizahi bir dille anlatıyor. İşte, bazı bölüm başlıkları: "Ya Şundadır Ya Bunda", "Esas Oğlan Bankalar", "Temel Analiz: Temel, Bir Gün...", "Ve İşte En Havalısı!:Teknik Analiz", "Teker Teker Gelin!". Silkelenen Keriz Olmayın!, ekonomi sayfalarında yazılanları okumak isteyenlerden yatırımcılara kadar herkesin gülümseyerek yararlanacağı bir kaynak.
160 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2011

7/10 puan verdi
Para, para, para.
Ekonomik olarak zor dönemden geçen ülkemiz ve dünya piyasalarında birikimlerimizi korumak ve enflasyon üstünde bir getiri elde edebilmek için finansal piyasaları anlamak ve bir bakıma bu piyasalarda geleceği okumak gerekmektedir. Borsa, döviz, altın, yatırımlarını daha bilinçli yapabilmek için temel bilgiler içeren sade ve anlaşılır bir kaynak. Keyifli okumalar dilerim.
Piyasaları Okumak - Finansal Piyasalarda Tahmin Yöntemleri
Piyasaları Okumak - Finansal Piyasalarda Tahmin YöntemleriHakan Özerol · Elma Yayınevi · 2019407 okunma
153 syf.
10/10 puan verdi
Borsaya yeni başlayanlara yönelik, yatırımcının piyasayı nasıl görmesi ve nasıl davranmasıyla ilgili ipuçları veren bir kitap. Yeni yatırımcılar ve merak edenlerce okunabilir.
Silkelenen Keriz Olmayın!
Silkelenen Keriz Olmayın!Hakan Özerol · Elma Yayınevi · 2014407 okunma
Ekonominin Temelleri
Hakan Hoca, bankacılık dönemimde aldığım kurum içi eğitimlerde tanışma fırsatı yakaladığım ve kendisinin mütevaziliği neticesinde uzun yıllardır iletişimimizi koparmadık. Yazdığı kitaplar ile en ufak bir ticari kaygısı olmadığına birçok kez şahit olmakla beraber; finansal okur yazarlık öğrenmek isteyenlere, hatta bir adım ileri gidip gazetelerin / dergilerin ekonomik sayfalarından biraz daha teknik tahliller yapmak isteyenlere, bu sektörü daha iyi tanımak isteyenlere daha basit ve akademik kompleks kuramlardan uzak durarak daha anlaşılır dille öğretmek isteyen çok kıymetli birisi. Ben de spesifik bir konuda bilgilerimi tazelemek üzere paylaştığım kitabına tekrar başvurarak, konu ile ilgili olanlara da kaynak olarak tavsiye etmek adına bilgilerinize sunmak istedim. Özellikle, geçtiğimiz kaotik dönemin ekonomik temellerini anlayabilmek adına ciddi bir başlangıc eseridir. Biglilerinize sunar, keyifli okumalar dilerim. Serkan.
8/10 puan verdi
Piyasalar Hakkında Hiçbir Bilgisi Olmayanlar Okuyabilir
Hakan Özerol’un Piyasaları Okumak adlı kitabı, finansal piyasalarda tahmin yapma ve yatırım stratejilerini anlamak için pratik bir rehber sunuyor. Kitap, özellikle ekonomik dalgalanmalarda daha bilinçli yatırım kararları almak isteyen okurlar için yazılmış. Özerol, piyasaların matematiksel ve istatistiksel modellerle karmaşık bir hale gelmesine karşı, daha sade ve anlaşılır bir dil kullanarak temel piyasa tahmin yöntemlerini açıklıyor. Özellikle borsa, döviz ve altın gibi yatırım araçlarını doğru analiz etmeyi hedefleyen bu eser, finansal okuryazarlığı geliştirmek isteyen okuyuculara hitap ediyor. Kitap, yatırımcıların kendilerine "kılavuz kaptan" gibi güvenebileceği bir rehber sunarak belirsizlik dönemlerinde nasıl hareket edileceğine dair stratejiler içeriyor. Ayrıca, piyasaların doğasını anlamaya yönelik önemli ipuçları vererek okuyucunun kendi analiz becerilerini geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Kitapta teknik analizler bulunmamakla birlikte, temel tahmin yöntemlerini öğrenmek için iyi bir başlangıç noktası olarak değerlendiriliyor.
Puan vermedi
Finans piyasaları ile ilgili bilgi sahibi olmayan kişiler için oldukça faydalı olabilecek, sade ve akıcı bir dille yazılmış bir kitap. Özellikle sayısal analizlere çok girmemiş olması kitabı herkes için okunabilir kılıyor..
Puan vermedi
Öncelikle selamun aleyküm uzun zaman oldu kitap okumayalı.. hayat kavgası kaygısı iş güç falan derken güzelim kitaplara vakit ayıramıyoruz yahu Bu yazarı ilk defa okuyorum ilk okuduğum kitabı da bu . Hakan hoca piyasayı ekonomiyi 70 yaşındaki dedenin 12 yaşındaki bebenin bile anlayacağı şekilde anlatmış özetlemiş. 12 bölümden oluşan bir kitap son bölümünde minik özet geçiyor gayet beğendim başarılı bir kitap. Keşke finansal piyasalara girmeden önce okusaydım dediğim bi kitap oldu çünkü ben 4 yıldır bu sektördeyim ve kaybederek öğrendim çoğu şeyi ya da ekonomi haberlerini okuyarak hiçbir şekilde bir kitaptan bir şey öğrenmedim ha bu arada bu kitaptan da bir şey öğrenmedim çünkü hepsini biliyorum sadece genel bi tekrar yaptım .Yeni okuyacaklar kesinlikle okusun ekonomi hakkında bi bilgileri olsun piyasaları görsünler ne demekmiş falan (sadece onlar mı hey yavrum hey mevcut ekonomi politikasını yönetenlerlerin bile okuması gerek .. bilmem ne nöro Ortodoks Katolik düşünce hetero homojenli falan düşünce sistemini ortaya atanların yani ;) ) Tez vakitte yazarın başka kitaplarını okumak için can atıyorum umarım buna vaktim olur
Puan vermedi
Piyasayla ilgili pek bir şey öğretmiyor gibi
Piyasa,yatırım,döviz,kur,vade gibi kavramları anlatmış ancak anlattığı şeyleri anlamanız için temel bilgileri biliyor olmanız lazım. finansal terimlerle açıklama yapılmış. ben mesela piyasanın p sinden anlamam, bir şeyler öğreneyim diye bu kitabı aldım ama pişman oldum, hiçbir şey anlamadım. belki suç kitapta değil bendedir. kafam basmıyordur. bana göre işler değilmiş en azından bunu öğrendim okurken. yarıda bıraktım... olmuyorsa zorlamanın anlamı yok. temel kavramlara hakim olup işe nerden başlayacağına karar veremeyenler için rehber kitap onun dışında pek beklentiniz olmasın derim.
9/10 puan verdi
Piyasaları Okumak - Hakan ÖZEROL Kitap 12 bölümden oluşuyor. İlk bölümlerde analiz yöntemleri, sonraki bölümlerde ise yatırım araçları anlatılıyor. Genel ekonomi kavramları, faiz/döviz kuru arasındaki ilişki, Merkez Bankasının yapacağı işlemler sonrasında ki piyasanın beklentisi gibi birçok konu oldukça yalın bir dille kaleme alınarak kolaylıkla okunabilecek bir eser oluşturulmuş. Günümüzde herkesin temel seviyede de olsa ekonomi bilgisinin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu kitabı bir başlangıç kitabı olarak değerlendirebilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim. :) #kitap #ogretmenlerkitapkulübü #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapokumak #kitapaşkı #bookphotography #okumakgüzeldir #bookstagram #kitapsözleri #book #hankitaplığı
hap gibi kitap
Finansal piyasalar hakkında hap gibi yutulabilecek, özet bir kitap olmuş. Hiç derine inmeden gazetelerin ekonomi sayfalarında geçen kavramları kısa kısa anlatmış
10/10 puan verdi
Finans ile ilgili birkaç kitap okudum şimdiye kadar. Fakat en çok öğrendiğim en sıkmadan anlatan en sürükleyici olan bu kitaptı. Yazarın da böyle bir metin yazabilmek için çaba gösterdiğini hissediyorsunuz. Kendisinin eline sağlık . Okuduktan sonra ilk baktığım konu da yazarın diğer kitaplarından bana hitap eden olup olmadığına bakmaktı.

Hakan ÖzerolYazar · 10 kitap
HAKAN OZEROL Ankara'da dogdu ve orali oldu. Ankara Anadolu Lisesi'ni bitirdi. ODTÜ'den mühendislik ve MBA derecelerini aldiktan sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde "Davranissal Finans" Üzerine Doktorasini yapti. Is hayatina Enerji Bakanligi'nda Fizibilite Mühendisi olarak basladi. Ardindan Ata Yatirim'da "Finansal Piyasalar Uzmani" olarak görev yapti. Daha sonra degisik sirketlerde Finansman Müdürlügü, Genel Müdür Yardimciligi ve Genel Müdürlük görevlerini sürdürdü. 1997 yilindan bu yana Kurduğu PLATON EĞİTİM DANIŞMANLIK Şirketi ile basta Finans Kesimi olmak üzere farkli sektörlere Egitim ve Danismanlik vermekte. Ayni zamanda Atılım ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinde yari zamanli dersler verdi. Yayimlanmis 5 kitabi ve çesitli makaleleri var. Bu detay islerinin yanisira asil isi olan "Gerçeği Aramayi" sürdürmektedir. VERDIGI EGITIMLER Finansçi Olmayanlar Için Finans Finansal Matematik Finansal Analiz Para ve Sermaye Piyasalari Döviz Piyasalari Vadeli Islemler ve Türev Ürünler Davranissal Finans Teknik Analiz Finansal Piyasalarda Tahmin Yöntemleri Ülkemiz ve Dünya Finansal Piyasalarindaki Güncel Gelismeler Uluslararasi Finansal PIyasalar Finansal Krizler Tarihi Finansal Kıssalar, Kıssadan Hisseler Hedge Fonlar
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.