Rahmet Ailesi

2 Kasım 2023
Kapı Yayınları

2024 45. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2024 08:52
Peygamber Efendimizin önderliğinde ve örnekliğinde aile kavramının anlatıldığı sevimli bir eser. Aile nasıl olunur, ailede kan bağı mı yoksa can bağımı önemlidir? Bu soruların cevabını bulabileceğiniz bir kitap. Ayrıca Peygamberimizin çevresinde bulunan sahabeler ve kendi ailesi hakkında bilgiler bulacaksınız. Peygamber ve peygamber aileleri hakkında ön bilgilerin yer aldığı, akıcı, insanı yormayan okurken kalbinizde tat bırakan bir kitap. İyi okumalar, kitapla kalın.
2024 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2024 17:53
Hem senenin ilk kitabı oldu benim için hem de yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Aile kavramı üzerine değinmiş yazar. Hz Adem ve Hz Havva'dan beri olan süreçleri kısa bilgiler şeklinde sunmuş bize. İslam'da ailenin önemi ve peygamberimizin aile hayatına dair bilgiler de mevcut idi. Yine peygamberimizin etrafındaki insanlara dair de birkaç şey vardı. Özellikle de kızları ve kendi ailesi ile ilgili yerleri okurken ayrı bir tat aldım. Genel olarak bakınca aslında kitapta yazan her şeyi birçoğumuz biliyoruz. Veya bunların üstüne çok detaylı metinler de okumusuzdur. Hepsinin üstüne bir de kısa bir özet geçeyim derseniz (ki ben dedim ve bu kitabı okudum) tavsiye ederim. Detaycı bir anlatım yok her şeyin en önemli noktasını kısa ve öz biçimde anlatmış yazar.
2024 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 07:18
Peygamber Efendimiz örnekliğinde, aile kavramı, ailenin kapsamı akıcı, anlaşılır bir biçimde sunulmuş bizlere. İlk aile Hz Adem ve Hz Havva’nın cennetten çıkarılmanın değil ayrı düşmenin ceza olduğu ve daha önemlisi suçlamanın söz konusu olmadığı gibi önemli bilgiler gizli satır aralarında. Ayrıca aile bağının sadece kan bağı ile olmadığının örneklerini okuyoruz. Peygamber Efendimize dair genel anlamda bildiğimiz bilgileri ince ve bir o kadar önemli bilgiler ekliyor yazar. Bu sebeple bir çırpıda okunacak sadelik ve akıcılıkta yazılan bu güzel kitabı sakin sakin düşünerek okumak gerektiğini düşünüyorum. Her yaştan okurun okuyabileceği anlayacağı bir kitap okuyun, okutun.
Rahmet AilesiAhmet Turgut · Kapı Yayınları · 202324 okunma
Herkes kalbinin meyvesini yer …
2024 2. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2024 02:52
Sevginin temel kuralıdır. Seven, sevdiğini tanımak ister ve onun sevdiklerini de sever. Örnek insan peygamber efendimizden aile kavramı, çocukluğu, büyüdüğü evler, ailesi, eşleri, çocukları ve torunları…. Sonrasında hayatının odak noktasında bulunan sahabeler, dizinin dibinde yetişenler, bu meyve bahçesinden nasiplenenler… Yazarın dediği gibi farklı pencerelerden bakmak, aynı sevgide buluşanları görmek, yetiştirilen eğitmenleri nasıl yetiştiklerini görmek…, Kısa, öz ve anlatım ile peygamberimizin hayatı… Okumanızı tavsiye ederim … Allah kitapsız bırakmasın …
Rahmet AilesiAhmet Turgut · Kapı Yayınları · 202324 okunma
Herkes kalbinin meyvesini yer..
2025 86. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 21:32
Ahmet Turgut'un Rahmet Ailesi isimli kitabı, Peygamber Efendimizi (sav) farklı yönleriyle tanımak ve O'nun etrafında yetişen güzide şahsiyetleri yeniden hatırlamak amacıyla kaleme alınmış bir eser. Yazar, kitabında sevginin temel kuralını hatırlatıyor: "Seven, sevdiğini tanımak ister ve onun sevdiklerini de sever." İşte bu bakış açısıyla Efendimiz'in (sav) yakın çevresine, ailesine ve yetiştirdiği insanlara ışık tutuluyor. Kitap, Resûlullah'ın (sav) rehberliğinde yetişen sahabilerin, aile bireylerinin ve yakınlarının hayatına odaklanarak; onların örnek şahsiyetlerinden yola çıkıp bizlere de nasıl bir "öğrenci" olabileceğimiz konusunda yol gösteriyor. Bir eğitmenin değerini öğrencilerinde görülen güzelliklerle anlamak ne kadar mümkünse, sahabilerin yaşamındaki incelikler de Peygamberimizin (sav) rehberliğini daha iyi kavramamıza yardımcı oluyor. Benim için Rahmet Ailesi, bilgilendirici olduğu kadar ruhu besleyen bir eser oldu. Daha önce birçok bilgiye sahip olmama rağmen kitap hiçbir şekilde sıkıcı gelmedi; aksine akıcı diliyle merak uyandırdı ve kendini sevdirdi. Okurken hem öğrendim hem de manevî olarak derinleştim. Sevgi merkezli yaklaşımı, Peygamber Efendimize (sav) olan bağlılığımı ve O’nun yakınlarına duyduğum muhabbeti pekiştirdi. Sonuç olarak Rahmet Ailesi, sadece bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda bir sevgi ve yakınlık yolculuğuna da çıkarıyor. Peygamber Efendimizi (sav) daha iyi tanımak ve O'nun yetiştirdiği güzide isimlerle buluşmak isteyen herkes için kıymetli bir eser..
İslâm Dini
·184 syf.·
2024 82. kitabı
Kalemini çok seviyorum Ahmet Turgut ‘un. Üslubu öyle naif öyle samimi ki.. Efendimizin ailesi, etrafında olan tarihe iz bırakmış önemli şahıslar, gençler, evlatlar.. hepsinin karakterine genel bir çerçeveden bakıp hepsine benzemeye bir yönüyle niyet edeceğiniz kıssalardan oluşan anlatılar. Kızı Fatma, evlat edindiği Zeyd, köleliğin sessizliğinden ezana ses vererek kurtulan Bilal ve daha kimler kimler.. Rahmetle. Ahmet Turgut’dan okuduğum en muhteşem seri Aşkın Şehidi Aşkın Elçisi Aşkın Secdesi
Rahmet AilesiAhmet Turgut · Kapı Yayınları · 202324 okunma
Herkes kalbinin meyvesini yer..
2025 2. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 21:44
İslâm Dini

Ahmet TurgutYazar · 12 kitap
Ahmet Turgut (d. Kasım 1975, Malatya) Türk yazar. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur. 2004 yılana kadar Rusya, Romanya, Almanya ve Türkmenistan'da uluslararası inşaat projelerinde çalışmıştır. 2005 yılından itibaren Ekmek Teknesi, Ayrılık, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi televizyon dizilerinde ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio sinema filmlerinde hikaye ve araştırma gruplarında yer almıştır. Türk ve dünya atçılığının konu edildiği Asaletin Dört Nalı isimli belgesel serisinin metin yazarlığını ve yönetmenliğini yapmıştır. Halen Kurtlar Vadisi Pusu televizyon dizisinin yazım grubundadır.Ahmet Turgut evli ve iki çocuk babasıdır.