ᴠᴇ ʏɪɴᴇ ʏᴇɴɪᴅᴇɴ ʙᴜʀᴀᴅᴀʏɪᴍ.
ᴅɪᴘꜱɪᴢ ᴄᴜᴋᴜʀᴅᴀ.
ᴅᴜʏɢᴜ ᴀꜱɪᴅɪɴᴅᴇ ᴀɢɪʀ ᴀɢɪʀ ᴄᴏᴢᴜɴᴜʏᴏʀᴜᴍ.
"İnan Bana", Tahereh Mafi'nin "Bana Dokunma" serisinin 4. kitabı. Anladığım kadarıyla yazar ilk üç kitabı yazıp sonra seriye bir süre ara vermiş, belki amacı bir üçleme olarak bırakmakmış ama bir üçleme daha eklemek istemiş. Bence iyi de yapmış.
Şöyle ki üçüncü kitabın sonu çok basit ve kolay bir isyanla bitiyordu. Tereyağından kıl çeker gibi olmuştu her şey ve çok aceleye getirilmişti. Ayrıca asıl ana karakterlerin aralarındaki ilişkiyi yeni yeni görmeye başlamıştık. Bu yüzden 3. kitapta her şey bitse vasat kalırdı. Ayrıca 4. kitapla bir isyandan sonra neler olduğunu görmek de güzel oldu çünkü genelde bu tarz distopyalarda -özellikle de bir on yirmi yıl önce yazılanlarda- seriler isyanın sonlanmasıyla biter ve kısa bir gelecekten kesit görürüz ("Açlık Oyunları", "Uyumsuz", "Labirent" vb.).
Tamam, o zaman şimdi de kısaca konusundan bahsedeyim ki bu kısım ömceki kitapları okumadıysanız SPOILER olacaktır, okuduysanız sorun yok. En son Juliette "Ben Anderson'ı öldürüp başa geçeceğim ve bu düzeni bozacağım!" diyordu ve bunu da yapıp 15-20 sayfada herkesin dizlerini titreten koskoca adamı basitçe öldürüp başa geçmişti. Kimse de "Yahu sen 17 yaşındasın, onun da bir iki yılını akıl hastanesinde, bir yılını hapiste, birkaç ayını da yerin altında geçirdin, güölerini daha doğru düzgün kontrol edemiyorsun, okumamışsın, çalışmamışsın, ne başka dil bilirsin ne başka ülke. Bunun için yetiştirilmiş insanlar var." demiyordu. Ki bu bana saçma gelmişti. Özellikle de Warner, Castle ve Kenji gibi aklı başında adamlar varken. Bu kitap da sanki bu durum fark edilmiş de yazar çevirmeye çalışıyormuş gibi başladı. Zaten genel anlamda duygu ve düşüncelerin ön planda tutulup asıl 5 ve 6. kitaplara hazırlık