Bu kitap okuyucuyu kendi araştırmasını yapmaya teşvik ediyor, eriştirel ve sorgulayıcı bir bakış açısı arayanlar göz atabilir, kitap komple teorilerini ele alıyor,Bence Sürükleyici Tarihî gerçeklerle "komplo teorileri" sınırında gezinen; finans, enerji ve derin devlet ilişkilerine ilgi duyanlar için düşündürücü bir kaynak.
Tüm kelimeler kafamda dönüyor.
Neredeyse yediğimiz her şeyin zehir olduğundan mı, bebeklerin bile GDO ile beslendiğinden mi, dişmacunlarındaki floroid denen fare zehrinden mi, biyolojik savaşın çoktan başlamış olmasından mı, en çok bilinen sözde kaliteli markaların asıl tehdit olmasından mı, modern tıbbın bizi nasıl kandırdığından mı, labaratuvarlarda üretilen sahte viruslerden mi yoksa aşı denen oyundan mı bilemiyorum. Kısacası bizi yavaş yavaş ve ağrılı öldürüyorlar. Az ve öz nüfus politikasını başarıyla da yapıyorlar.
( Tek başına okuyamadım kitabı, ikinci bir alternatifim vardı hep. Birden bu kadar kandırıldığımız gerçeğini tek kaldıramazdım sanırsam. )
Yazar, mantığa yatabilecek bir biçimde neden ve sonuç şeklinde bunları anlatmış. Başarılı da olmuş. Bence, en azından neyin ne olduğunu ve insanın kendi adına bilinçlenmesi için herkesin okuması gereken bir kitap.
Edebi yönü zayif, bilgi yönünden sosyal medyada bulabileceklerimizden fazlasi olmasa da sonucta hepsini bir arada bulabilecegimiz bir emek var. Üşenip kendisi arastirmayanlar icin güzel bir kitap.
Hayatımda okuduğum en saçma sapan kitaplardan birisi. Hiçbir kaynak gösterilmeden gazete ve internet sayfalarından derlenmiş hiç bir bilimselliği olmayan berbat bir çalışma olmuş. Kitap da o kadar çok gazete alıntısı var ki, mesela bir yerde bugün diye bir ifade geçiyor . Gazeteyi olduğu gibi yapıştırınca bugün ne zaman bilemiyorsunuz. İçerik o kadar fazla bilgi var ki bunlar doğru da olabilir lakin hiçbir dayanağı kaynakçası olmayan elime aldığım en berbat kitaptı
ABD'den dünyaya yayılan bir soy ismin hikayesi anlatılıyor. O soy isim Rockefeller'dir. Kitabın içinde çok sayıda konu başlığı var ve hepsi de birbirinden değerli; çoğu da birbiriyle bağımlı. Dev bir imparatorluk ve aile de öyle kolay kolay anlatılamaz. Tüm sektörlerde doğrudan veya dolaylı bir şekilde bu ailenin bir bağı olabiliyor. Gazeteci Ali Kuzu da bizlere Rockefeller ailesini ve iş yaşamını anlatarak, görünenin arkasındakileri 436 sayfada göstermeye çalışıyor.
Notlar: Yazar bazı yerlerde konuyu pekiştirmek için örnek anlatırken bir gazeteye atıfta bulunuyor ama o gazetenin tarihi yok.
Kitabın son sayfalarında yararlandığı kaynaklar toplu bir şekilde verilmeye çalışılmış ama bazıları eksik.
Bu yazılar yazarın bir gazetedeki yazılarından derlenmiş olabilir. Örneğin, kısaltmalar doğrudan yazılmış ama bunların çoğunun açıklaması yok. Bir yerde parantez içinde açıklama yazılsa yeterli olurdu.
Çok sayıda dipnot eklenecek konu ve kavram var. Bunlar düz olarak geçiştirilmiş. Bu da daldan dala gibi olmuş.
Yazarın kendi görüşleriyle, gazete sayfalarından ve internet sitelerinden kopyalayıp derledikleri iç içe geçmiş durumda. Bu durumda bu görüşleri yazar mı söylüyor yoksa alıntı yaptığı (kapalı) kişiler mi söylüyor?
Rockefeller kitabı adı altında her şeyi eklemek gereği hissetmiş. Ama bunların bir kısmı başlı başına bir kitap konusu. O yüzden de tam bağlantı kurulduğu söylenemez, ama sayfa sayısı artmış.
Çeşitli kitap ve gazetelerde ki yazılar olduğu gibi verilmiş. O konunun önü ve arkası verilmediği için bütünlük sağlanamayan yerler var.
Ama derli toplu bir kitap okumak isterseniz yine de okunabilir, tavsiye ederim.
Okuduğum kitap, 7. baskı, Mart 2016 tarihlidir.
Bu kitabı 8 - 15 Kasım 2019 tarihleri arasında okuyup inceleme yazısı ise 24 Şubat 2020 tarihinde
Çok iyi araştırılmış bir kitap çok emek var her sayfasında bunu hissettiriyor. Her taşın altından iki aile çıkıyor biri de bunlardan biri rockefeller...
Dünyanın başına bela olan ve Ölüm İmparatorluğu diye anılan Rockefeller Ailesinin, Illuminati - Küreselleşme ve Gizli Örgütler vasıtasıyla dünyaya getirmek istedikleri Yeni Dünya Düzeniyle ne yapmak istiyorlar. Bu sorunun cevabını biz de zor verdik. İşte size bazı satır başları;
-Türkiye'nin "Küçük Amerika" yapılması görevi kime verilmişti?
-Rockefeller, ABD'nin en prestijli ödülünü hangi Türk ailesine verdi?
-Rockefeller Hitler'e neden destek veriyordu?
-Auschwitz'te milyonlarca insanı öldüren ZyklonB gazını üreten şirket kimin?
-ABD yönetimi, PearlHarbor'a baskın yapılacağını biliyor muydu?
-Cani Dr. Mengele, Down Sendromu Sakat ve zekâ özürlü çocuklara ve bebeklere karşı yaptığı deneyleri hangi aile destekliyordu?
-20 Yıl Sonra Böcekten yapılma burger ve sosisler yiyeceğiz.
-GDO'lu ürünlerin getirdiği tehlikeler neler?
-Yeni doğan 140 milyon bebeğin 500 bini neden kör oldu?
-GDO adı verilen 'Ölüm Tohumları' "şeytan planının" parçası mı?
-Kuş Gribi Nasıl Pompalandı?
-Kıyamet Tohum Deposu nerede?
-Bakanlık, tüm bebek mamalarında GDO kullanımını nasıl serbestleştirdi?
-Yerli tohuma hayır. GDO'lu tohuma Evet.
-İnsanları İlaçlarla nasıl öldürüyorlar?
-Avrupa'da yasaklanan Tomografi Türkiye'de neden serbest?
Çocukluk aşıları ile otizm arasında bağlantı var mı?
-Türk Doktorlar Kanser ilacını buldu mu?
-Türkiye'de uygulanacak Kâbus Senaryosu?
-Ölümcül Keneleri Türkiye'ye Kim Saldı?
-Genetik Kodlarımız Çözülüyor mu?
İşte yukarıdaki bu soruların cevaplarını Rockefeller Ailesi ' Ölüm İmparatorluğu' kitabımızın sayfalarında bulacaksınız.
"İngiliz politikacı Rothschild'in yakın adamı, Yahudi asıllı Benjamin Disraeli bir yakınına:
"Görüyorsunuz ya, bütün dünya sahnede görünmeyen perde arkasındaki güçler tarafından yönetilmektedir." şeklinde yazmaktadır."
Şimdiye kadar onlar hakkında çok yazıldı, izlendi, söylendi. Kimlerimiz dalga konusu bile yaptı ki; bu da mevcut durumu saklayıp dikkat çekmek yerine, yüzeysel dile getirilmesine imkan verip durumu hafifletmek adına işlerine yaradı. Kimlerimiz de, bu kadar kötü düşünceli insanların var olmayacağı yönünde fazla iyimser tavır takındı. Fakat maalesef ortada bulunan örnekler, belgeler ve katliamlar Ölüm İmparatorluğu Rockefeller Ailesinin ve yandaşlarının gerçek ve tüm dünya için bir numaralı tehlike olduğunu gözler önüne seriyor.
Kitap ölüm saçan GDO'lu ürünlerin çıkışı ve ülkelerde hızla yayılması;Hitler ve cani doktorunun yaptığı deneyleri destekleyen ailelerin kimliği; Kuş Gribi, Domuz Gribi, AIDS, Ebola ve Sars virüsü gibi Laboratuvar ürünü olduğu kanıtlanmış birçok salgın ve hastalığın, nasıl ve kimler tarafından ortaya çıkarılıp insanlara bulaştırıldığı; yeni doğan 500 bin civarı bebeğin neden kör olduğu gibi bir çok sorunun cevabını bulacağınız, üstelik bu iddiaların rapor ve kaynakları belirtilerek hazırlanmış bir çalışmanın ürünü.
İçerisinde daha önce de okuduğum bilgilerin yanı sıra yeni birçok bilgi edindim. Birçoğunu dehşetle okudum. Kitabın yazıldığı dönemde Covid-19 denen bela henüz olmamasına rağmen salgının Kuş Gribi, Domuz Gribi gibi salgınlarla benzerlik göstermesi 'onlar fragmanmış, asıl film şimdi başladı' dedirtti.
Aslında kitapta ve bahsi geçen aile ile ilgili yazılacak çok şey var ama buradan hepsini yazmamın imkanı yok. O yüzden bu kitabı sizlere tavsiye ediyor ve kitap yazıldıktan yaklaşık bir yıl sonra, 101 yaşında ölen David
Kitapta anlatılanlar önsöz ve tanıtım yazısından da anlaşılacağı üzere gerçekten çok değerli bilgiler. Epeydir de merak etmişimdir Rockefeller ailesine dair bilinmeyenleri.
Ancak bu tip kitaplar alınacağı zaman iyi araştırılmalı, mümkünse bu alanda yazılmış en yetkin eser okunmalı diye düşünüyorum. Ali Kuzu'yu ilk kez okudum. Yukarıda da değindiğim gibi bahsettiği konuların insanın ilgisini çekmemesi mümkün değil. GDO'lu tohumlardan tutun da Nazilerin yapmış oldukları işkencelere kadar birçok konuya değinilmiş. Ama sanki yazar, konuları anlatırken anlattığı şeyleri tam da sağlam bir zemine oturtamamış. Anlatılanlar değerli ancak içleri boş. Kaynak gösterilmemiş, ucu açık çok bilgi mevcut. (Örneğin, günümüzde ekmeğin,glutenin zararlı oluşu bas bas bağrılırken kitapta ekmek adeta şifa kaynağı gibi anlatılmış. Gerekçeleri ise hiç de tatmin edici değil.) Kitaptaki cümlelerin birçoğu adeta bir yerden kopyala-yapıştır yapılmış gibi. Alıntı yapılmış mıdır, kaynak gösterilmiş midir hiç bir bilgi mevcut değil... Dikkatli okunduğu zaman cümleler arası kopukluk, anlatım bozuklukları çok dikkat çekiyor. Konudan konuya atlanılıyor. Aynı anlatılanlar belirli aralıklarla yineleniyor. Sırf sayfa doldurmak için konulmuş görseller de bazen çok gülünç olmuş.
Bu alanda yazılmış başka eser var mıdır hiç araştırmadım. Keşke kitabı almadan önce araştırsaydım. Eminim çok daha başarılı hazırlanmış, usta ellerden çıkan eserler mevcuttur. (Örneğin, Ramazan Kurtoğlu. Yazmış mıdır bilmiyorum)
Bende, özensiz hazırlanmış bir eser izlenimini bıraktı.
Sadece para kazanmak amacıyla yola çıkan bir kişi asla başarılı olamaz; çok daha büyük hırslarınız olmalı. Başarının sırrı, sıradan işleri sıra dışı bir şekilde yapmaktır. Hayatta ki hırslarınız,hayatınızdan büyük olsun.
Gazeteci ve Araştırmacı-Yazar Ali Kuzu'nun bu zamanda kadar 100'e yakın araştırma ve inceleme kitabı çeşitli yayınevlerinde yayımlanmıştır. Yazar evlidir ve İstanbul'da yaşamaktadır.