Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zihnin Kutsal Bilimi Üzerine Düşünceler

Ruhun Sınır Bölgeleri

John A. Herlihy

Ruhun Sınır Bölgeleri Sözleri ve Alıntıları

Ruhun Sınır Bölgeleri sözleri ve alıntılarını, Ruhun Sınır Bölgeleri kitap alıntılarını, Ruhun Sınır Bölgeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
_ bilgi/ erdem
Bilgi, hikmete giden yolu takip eder; ancak cömertlik, şefkat ,aşk ve diğer yüce duygular, erdeme giden yolu takip ederler.
_insan yalnızca yarı kendisidir, diğer yarısı ise ifadesidir.
Sayfa 210 - Emerson'Kitabı okudu
Reklam
Kalbin sunduğu kutsal hisler olmadan dünyada etkili bir yaşantı sürmeyi bekleyemeyiz ve hayatın gerektirdiği bilgi olmadan da dünyayı anlamayı umamayız.
Sevgisiz bilgi, tamamlayıcı eylemi olmayan bir ilke gibidir. Bilgisiz sevgi ise ilk ilkesi ve esas sebebi olmayan bir tepki ve bir sonuçtur.Kitabı okudu
Tanık ve kaynak/
Ruh, kimliği saptanan ama hiçbir zaman görülemeyen tanıktır ve aranan ama asla bulunamayan kaynaktır .
_Her şey anlaşılmaz geliyor ,en çok da kendim..
Bütün bir varoluş beni korkutuyor ,en küçük sinekten enkarnasyonun gizemine kadar her şey bana anlaşılmaz geliyor, en çok da kendim.
Evren büyük bir insandır ve insan küçük bir evren.
İnsana, doğru olarak " mikrokozm" ya da kendi içinde " küçük dünya " denmiştir ve onun bedeninin yapısı, sadece hekim olmak isteyenler tarafından değil, Tanrı ' ya dair daha ayrıntılı ve mahrem bilgi edinmek isteyenler tarafından da araştırılmalıdır. # Gazali
Reklam
Sanırım sezgimiz, zekamız, bilincimiz ve yüksek duygularımız insanlığımızın ana karakteristiklerini vurgu yapıyor ;yine de bize insan olduğunuzu hissettiren şey dildir.
"Gerek duyu organı olarak gerekse yüksek gerçekliklere götüren aracı simge olarak beşerî göz, ilginç ifade tarzlarına sahiptir. İnsanlar görür ama gerçekte gördükleri şey ve o şeyi nasıl gördükleri dışşal göze olduğu kadar içsel göze de bağlıdır.”
İnsan Yayınları
ÇEVİRENİN ÖNSÖZÜ
İnsan Yayınları'nın perenniyal felsefe ya da ezelî hikmet geleneğinin Aldous Huxley, Rene Guenon, Frithjof Schuon, Seyyid Hüseyin Nasr gibi önde gelen sözcü ve temsilcilerinin eserlerine hususi bir önem verdiği ve bu gelenekten yazarların eserlerini büyük ölçüde çeviriler yoluyla Türk okurlarına kazandırdığı hepimizin malumudur. Belki de pek
İNSAN YAYINLARIKitabı okuyacak
Başlangıç ve sona , temel bir gerçeklik olarak var oluşumuzun içinde/ arasında geçen her şeye sahip olmak nasıl bir şeydir, bir düşünün?
Reklam
Mukaddime
SINIR BÖLGESİNİN ÖZELLİKLERİ Bu çalışmada esasen, modern çağda manevi tecrübenin imkanı ve modern toplumun psişesini kendi diğer gerçek benliğinden ayıran örtüyü kaldırmak için gereken keşif yolculuğu üzerinde duracağız. Yüksek manevi tecrübeye açılan geçitlerin araştırılması ve benliğin içlerine doğru seyahat, bilimin dünyasının sona erip de
Sayfa 11 - insan yayınlarıKitabı okuyacak
ÇEVİRENİN ÖNSÖZÜ
Eserin elinizdeki çevirisini okurken karşılaşacağınız bir güçlük konusunda sizleri önceden uyarmam gerek. Yazarın üslubu, daha çok Fransız ya da Alman yazarların İngilizceye çevrilen eserlerinde karşılaştığımız türe benziyor. Cümleler bazen adeta on ayrı cümleyi iki nokta arasında birleştiriyor ve ihtiva ediyormuşçasına çok uzun ve sanki İngilizce değil de bir başka dilin yapısına uyarlanmışlar gibi (muhtemelen uzun yıllar Arap topraldarında yaşamanm bir etkişidir). Bu yüzden, eseri çevirirken çok zorlandığımı belirtmeliyim. Eserin orijinaline sadık kalmak adına keyfi müdahalelerde bulunmadım ve inisiyatif kullanmadım. Dolayısıyla uzun cümleler sizler adına yorucu olacak ve azami dikkat sarf etmenizi gerektirecek. Elimden geldiği kadar sizlere eserin doğru çevirisini sunduğuma kani olsam da kimi hatalarımın, kusurlarımın olması muhtemeldir. Bunun için şimdiden affınıza sığınıyor ancak gördüğünüz eksiklikler, hatalar konusunda şahsımı uyarmanızı ve "şöyle olsa daha iyi olurdu" kabilinden tavsiyelerinizi bekliyorum
İNSAN YAYINLARIKitabı okuyacak
Bedenin mesajı, evin aile ocağının kutsallığını aksettirmesine ve kabuğun çekirdeği korunmasına benzer biçimde ,onun kendi aşkınlığınğın gizeminde bulunur.
Hayvan ve insan krallığı arasındaki dilsel yarık, tuhaf bir biçimde, cansız madde ile yaşayan organizmalar arasında var olan o büyük bölünmeyi aksettirir.
Modern zihniyet, beşerî varoluşun kalbinde yatan gizemin topraklarında kendisine yol göstermesi için insan aklına doğal bir güven besler. Bütün bilimsel yapının temelinde, insan aklının kendince evrenin en derin hakikatlerine açılan güvenilir bir kapı olduğuna dair bir zan vardır.
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.