Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şubat 2021

SabitFikir - Sayı 120

SabitFikir Dergisi
Sabitfikir’in 120. sayısı Türk Edebiyatında Batı’ya Gitmek başlığıyla çıktı Seyyahlar, Gezginler, Sürgünler - Türk Edebiyatında Batı’ya Gitmek dosyasında Suavi Kemal Yazgıç; Evliya Çelebi’den Haşim’e, Attila İlhan’dan Nuri Pakdil’e edebiyatımızdaki Batı bakışlarını sunuyor. Murat Can Aşlak ile Onur Atay ise Batı’ya giden edebiyatın peşindeki Kararsız Okur bölümünde göçmen edebiyatçıların kitaplarını listeliyor. Bir Zamanlar sayfasında İbrahim Tenekeci kitapların peşinde geçen çocukluğunu yazdı: Kitaba Ulaşmak. Erdem Öztop ödüllü yazar Ömür İklim Demir ile röportaj yaptı. Demir’in son kitabı Kum Tefrikaları üzerinden tarih ve fantastik yazımı üzerine konuştular. İlk romanıyla okur karşısına çıkan Bilgehan Uçak “Kitaplardan Ne Öğrendim”de soruları cevapladı. Eserleri üzerindeki telif hakkı ortadan kalkan Orhan Veli Kanık’ın metinleri Necati Tonga ve Tahsin Yıldırım tarafından 6 kitapta toplandı. Şubat sayısında iki akademisyen ile Orhan Veli külliyatını konuştuk. Ali Ural Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı, Dursun Çiçek Akif Emre’yi, Nurullah Koltaş Muhammed Marmaduke Pickthall’ı, Zeynep Merdan Bronte Kardeşler’i inceliyor. Egoist Okur sayfasında Gülenay Börekçi “Yazarın Maceracı Olarak Portresi”ni sunarken Dünya Öyküsü Kitaplığı’nda Necip Tosun Ingeborg Bachmann’ın öyküleri üzerine bir inceleme yapıyor. Tarihe Romandan Bakmak’ta Ali Emre Ümit Aktaş’ın “Âdem”, Mümkün Evrenler’de Murat k. Murat Johannes Anyuru’nun “Annelerin Gözyaşlarında Boğulacaklar” kitabını tanıtıyor. Şubat sayısında Tuba Kaplan Mustafa Özçelik’in araştırma inceleme kitabı “Bir Hisli Yürek: Mehmet Akif Ersoy”, Harun Candan Harlan Coben’in son romanı “Altı Yıl” üzerine yazdı. D. İsra Çınar Karşılaşmalar sayfasına geçen aydan devam ediyor ve Jung, Beauvoir, Musil’i ikinci kez buluşturuyor. H. Can Erkin Ahmet Güven’in “Oda”, Mustafa Uçurum Kamil Yeşil’in “Acı Kaybımız”, Doğukan İşler Domenico Starnone’nin “Şaka”, Cem Altınışık Robert Bloch’un “Sapık”, Onur Atay Mana Neyestani’nin “İran Usulü Metamorfoz”, Kerem Görkem Birgül Oğuz’un “İstasyon” eseri hakkında yazdı. Selahattin Demirci, Turgenyev’in Tekerlek Sesi adlı hikâyesini çizgiye taşıyor. Kipat’ta Salih Zengin çocuklara kitap önerileri sunuyor. Kararsız Okur sayfasıyla Orkun Galolar Dickens’tan Poe’ya kargalar ve yazmak üzerine bir metinle 120. sayıya katkı sunuyor.
Dergi:
SabitFikir Dergisi
SabitFikir Dergisi
Basım Tarihi: 2021Yayınevi: Sabit Fikir Dergisi
ISBN: 9772146212005Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
66 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Herkesin "Sabit Fikir"i
Yeni dergi tanıma yolculuğumuzda bu seferki durağımız: Sabit Fikir. Bir kitap dergisi olan bu dergi, sadece kitap üzerinedir ve her yazısı bir kitap veya bir kitabın yazarından hareketledir. Bu da, sizleri tamamen kitaptan oluşan bir evrene götürmekte. Kitapların bu evrenine bir araç olan ve sımsıcak ve samimi yazıları barındıran bu dergi, kesinlikle hepimizin "Sabit Fikir"i olmaya aday. Bendeniz çok etkilendim. Rengarenk sayfaları ve her tür kitaplardan tanıtımlar, örnekler, değerlendirmeler içeren bu dergi, daha çok tanınmayı hak ediyor. Tavsiye olunur. İyi okumalar dilerim. Muhabbetle.
SabitFikir - Sayı 120
SabitFikir - Sayı 120SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 202128 okunma
Reklam
65 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Bir kitap dünyadan daha büyüktür. ° Herkese selamlar arkadaşlar . Bugün yeni bir dergi paylaşımıyla geldim. ° Sabit Fikir Şubat 2021 ° Edebiyat dergilerini okumayı çok sevdiğimi biliyorsunuz. Sabit Fikir'in bu ayki konusuda çok çok güzeldi. Son dönemlerde Türk klasikleri'ne ağırlık verdiğim dönemlerde bizim yazarlarımızı konu alması çok güzel oldu. ° Peki bu yazarlarımız neden Batı'ya gitti? Kimisi sürgünle, kimisi gezginlik yapmak için, kimisi hayatında artık onu buraya bağlayan bir şey olmadığı için... ° Sürgün için giden yazarlarımız arasında çok kıymetli isimler var. Bu durum beni gerçekten üzüyor. Keşke böyle olmasaydı. Hayatını ülkesine hasret olarak geçiriyorlar . Yazmak olan için daha da bi sığınak oluyor. Ve bazıları tekrardan ülkemizi göremeden bu dünyadan göçüp gidiyorlar. ° Ayrıca Sabit Fikir dergisinde yeni yazarlar, kitaplar ve edebiyat dünyası hakkında güzel bilgilerde öğreniyorum. Severek takip ettiğim bir dergi . ° Herkese sağlıklı, huzurlu güzel hafta sonları diliyorum dostlarım . ° #sabirfikir #haftasonu #dergi #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #art #love #bookworm #reading #kitaplar #instabook #şiir #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #yazar #söz #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi
SabitFikir - Sayı 120
SabitFikir - Sayı 120SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 202128 okunma
·
Puan vermedi
Doğu Batı sorunu yalnızca bizim edebiyatımıza özgü bir sorunlar yumağı değildir aslında, Rus edebiyatında da benzer bir tartışma söz konusudur. Bütün bir 19. yüzyıl romanı daha sonra şiddetlenecek bu tartışmanın ilk alevinin yakıldığı metinlerle doludur. Çünkü o yüzyılla birlikte zihinler değişmekte, imparatorluklar çökmekte, dünyanın İngiliz-Yahudi medeniyeti ekseni de azar azar Amerika’ya kaymaktadır. 20. yüzyılda yaşanan iki büyük savaşla birlikte ise artık edebiyat nehri yatağından taşacak, modernizmin alevi her yanı saracaktır. (Editor')
SabitFikir - Sayı 120
SabitFikir - Sayı 120SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 202128 okunma
68 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
ORIENT EKSPRES İÇİN NEREDEN BİLET ALABİLİRİZ?
Doğu Batı sorunu yalnızca bizim edebiyatımıza özgü bir sorunlar yumağı değildir aslında, Rus edebiyatında da benzer bir tartışma söz konusudur. Bütün bir 19. yüzyıl romanı daha sonra şiddetlenecek bu tartışmanın ilk alevinin yakıldığı metinlerle doludur. Çünkü o yüzyılla birlikte zihinler değişmekte, imparatorluklar çökmekte, dünyanın
SabitFikir - Sayı 120
SabitFikir - Sayı 120SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 202128 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.