Fatih Sultan Mehmet

Şair Fatih: Avni

İskender Pala
Fâtih. Gelmiş geçmiş en büyük ve en renkli hükümdar. Kültürlü. Asker. Matematik ve diğer müspet ilimlere meraklı. Doğu dillerini bilir. Batı dillerini bilir. Sultan. Ve şair. Avni. Aruzu kullanmakta usta. Gazzeleri daha meşhur. "Fâtih olmasaydım Ulubatlı Hasan olurdum," diyebilen bir ruh kahramanı. Fâtih!. (Tanıtım Bülteninden)
241 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1 Ocak 2015
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

253 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
İskender Pala yine güzel bir eser koymuş ortaya. Fatih'i şairanelik yönüyle tanımak da güzel oldu ki şaheserler çıkmış ortaya. Pala'nın yorumlaması ve dikkatlice araştırması ayrı bir tat katmış. İlahi aşkı işleyen eseri okumak keyifliydi. Pala'nın diğer eserlerini okuyanlar zaten bunu da okurlar diye düşünüyorum.
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma
241 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Peygamber(as)in övgüsüne mazhar olmuş,çağ açıp kapatmış,müspet ilimlerde usta,batıni ilimlerde hakeza.Şiirleri de bir o kadar ustaca.Bir Hükümdar nasıl olunur sorusuna en güzel cevap Fatih'dir.Şair,Kumandan,Alim Fatih....İşte idol,işte Müslüman gençliğin o olmaya namzed olabilmek için çalışması gereken adam...
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma
241 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İstanbul'un Fatihi Sultan Mehmet hanın bu kadar etkileyici şiirler yazması beni gerçekten çok şaşırttı. Divan şiiri severler için okuması gerçekten çok keyifli bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim:)
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma
·
Puan vermedi
Bu kitabın kapak tasarımı muhteşem şair muhibbi kitabındaki gibi muhteşem olmasını beklerdim.. Kapak tasrımı düzenlense daha güzel olur..
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma
241 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Fâtih. Gelmiş geçmiş en büyük ve en renkli hükümdar. Kültürlü. Asker. Matematik ve diğer müspet ilimlere meraklı. Doğu dillerini bilir. Batı dillerini bilir. Sultan. Ve şair. Avni. Aruzu kullanmakta usta. Gazzeleri daha meşhur. “Fâtih olmasaydım Ulubatlı Hasan olurdum,” diyebilen bir ruh kahramanı. Fâtih!.
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma
241 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Fatih, İstanbul'u fethini gerçekleştirilen, bir çağa damgasını vuran bir padişah. Onun bu yönünü hepimiz biliyoruz. Fatih'in şiirlerini okuyunca onun duygularına tanıklık ediyorsunuz.
Şair Fatih: Avni
Şair Fatih: Avniİskender Pala · Kapı Yayınları · 2018141 okunma

Yazar Hakkında

İskender Pala
İskender PalaYazar · 103 kitap
İskender Pala, 8 Haziran 1958 tarihinde Uşak‘ta Kayaağılı köyünde doğmuştur. Uşak Cumhuriyet ilkokulunda okudu. Kütahya Lisesi’nden mezun oldu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Lisans tez çalışması Câmiu’n-Nezâir’dir. Yine İstanbul Üniversitesi’nde “Aşkî, Hayatı, Edebî Şahsiyeti ve Divânı” konusunda Doktora çalışması yaptı. 1983 yılında Doktorasını tamamladı. 1983 yılında Divan edebiyatı dalında doktor, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi‘nde doçent ve 1998 yılında Kültür Üniversitesi‘nde profesör oldu. Ortaokul ve liseler için Türkçe ve Edebiyat ders kitapları yazdı. Denemeler, hikayeler, fıkralar ve edebiyat araştırmacısı olarak çeşitli ansiklopedi ve dergilerde bilimsel ve edebi makaleler yayımladı. Düzenlediği Divan Edebiyatı seminerleri ve konferansları geniş kitleler tarafından takip edildi. 1979-1982 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji seminer kütüphane memurluğu yaptı. Hayatının ilerleyen dönemlerinde çeşitli sebeplerden dolayı askerlik mesleğini tercih eden İskender Pala, öğretmen subay olarak 1982 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına girdi. 14 yıl 7 ay görev yaptıktan sonra 1996 yılında TSK‘dan ihraç edildi. 1982-1984 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Lisesi Komutanlığı’nda teğmen, 1984-1986 yılları arasında Üsteğmen olarak görev yaptı. 1986-1987 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde part-time Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi olarak çalıştı. 1987-1994 yılları arasında Yüzbaşı olarak, Dz.K.K.lığı Tarihi Deniz Arşivi kuruluş ve faaliyetleri görevinde çalıştı. 1994-1996 yılları arasında Tarihi Deniz Arşiv Araştırmaları ve Dz.K.K.lığı yayın faaliyetlerinin yürütülmesi görevinde çalıştı. 1996-1997 yılları arasında Öğretim yılı, MSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı öğretim üyesi ve İSAM redakte kurulu üyeliği yaptı. 1997 yılında Öğretim yılında İstanbul Kültür Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda Uşak Üniversitesi öğretim üyesidir. İskender Pala, 1980 yılında F. Hülya Avcı ile evlendi. Hilye Banu, Elif Dilasa adında iki kızı, Alperen Ahmet adında bir oğlu vardır. Ödülleri : 1989 – Türkiye Yazarlar Birliği dil ödülü, (Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü) 1990 – AKDTYK Türk Dil Kurumu ödülü, (Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü) 1996 – Türkiye Yazarlar Birliği inceleme ödülü, (Şairlerin Dilinden) 2001 – Aydınlar Ocağı Kayseri Şb. Yılın Edebiyat Adamı ödülü, 2001 – YTB Uşak Halk Kahramanı ödülü, 2003 – “Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk” Yılın Romanı Ödülü 2013 – Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Türk Patent Enstitüsü Marka Ödülü
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.