Miladi 4 Mart 1193 Kaybetmenin 828. Yıl Dönümü
2022 1. kitabı
Okunma: 03 Mart 2022 00:00
Selahaddin Eyyubi , bu isim devrinin en popüler isimlerinden biriydi ve namı tüm dünyaya tüm İslam ve Hristiyan alemine yayılmıştı. Onun bu haklı şöhreti, Kudüs gibi mübarek bir şehri seksen sekiz
2015 144. kitabı
Selahaddin Kudüs fatihi Işığın savaşçısı Haçlıların korkusu Parçalanmış olan müslünları tek bir bayrak altında ve tek bir amaç doğrultusunda birleştirmiş olan tarinin en önemli komutanlarından.. Onun hayatını öğrenmek isteyenler için gerçekten iyi yazılmış bir biyografi. Anlatım akıcı okurken sıkılmıyorsuz, o dönemi iyi tasvir etmiş. Keyifli okumalar dilerim...
2022 102. kitabı
"Haçlılar Salahuddin Yusuf el Eyyubi el Kürdi'nin mezarının başında... Hicri 1336.. Miladi 11aralık 1917... İngiliz orduları komutanı Orgeneral Edmund Henry Hynman Allenbey, muzaffer bir
2023 20. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2023 18:15
Öncelikle yazarımız Abdulkadir Turan'a büyük bir teşekkür sunma ihtiyacı hissediyorum.Bu kitaptan önce Selahaddin'i anlatan üç roman daha okumuştum fakat adı üzerinde roman olduğu için
Romansal bir dille Selahaddin Eyyubi ve Kudüs'ün fethi
2023 1. kitabı
Abdulkadir Turan ve tarih tabikide muhteşem. Kudüs'ün fethi ile ilgili birçok bilgiyi hiç sıkılmadan bir çırpıda öğrenebilirsiniz . özellikle de erken yaşlarda olupta daha tarih ve kitaplarla arası pek iyi olmayanlar için
·288 syf.·
2018 29. kitabı
Tabiri caizse kitabı elimden hiç bırakmadan bir solukta bitirdim :).. Selahaddin(dinin kurtuluşu) Haçlıların korkulu rüyası, Kudüs fatihi, aslan yürekli!!!richard ların korkulu belası... müslümanların sıkıntılı bir dönem geçirdiği bir dönem ansızın çıkageldi. Ümmeti cihad için toplamaya başladı ama şuan ki gibi içimizde bulunan munafık , yıkıcı, nemelazımcı, entrikacı insanların ataları gene şuan olduğu gibi sinsi propagandalarla Selahddin in İslam çoğrafyasına hükümdar olmak istediğini kara propagandalarla yaydılar unutukları bir şey vardı Allah onların kirli siyasetini bozdu. Ve Selahaddin 88 yıllık hasrete son verdi. Ve şimdi Kudüsün gözü yaşlı o mübarek kent Selahaddinleri, Ömerleri bekliyor...
·288 syf.·
2026 20. kitabı
Salahüddin ve'd dünya... Hem dinin hem dünyanın kurtuluşu... Dinimizin ve dünyamızın böylesi esaret altında olduğu dönemde ilaç gibi geldi bu kitap. Cihad aşığı, ilim sevdalısı Selahaddin'in Kudüs fethine uzanan o muazzam hayatı... Kudüs esaretten kurtulmadan gülmeyi kendisine ar gören döneminin Yusuf'u, o izzetli komutan... Selam olsun sana ey yiğit mücahid. "Selahaddin" olmanın zorluğunu, ancak ümmette bir Selahaddin olmadan; ümmeti vahdete kavuşturmadan İslam'ın incisi Kudüs'ü kurtarmanın imkansız olduğunu öğretti yazar. Dili ve anlatım biçimi açısından bunaltmayan, sıkıcı tarih kitaplarından ziyade; tarihi hatıraları bizzat yaşıyor gibi hissetmemize imkan tanıyan yazarımız Dr. Abdülkadir Turan'a teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Rabbim bize Selahaddin olabilmeyi, hiç değilse bir Selahaddin yetiştirmeyi nasib eylesin. Kudüs'ün özgürlüğünde buluşmak duasıyla...
Din
2025 3. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2025 00:00
"Selahaddin" kitabı sürükleyici güzel bir biyografik roman. Bu yazarı tanımıyorum ama Selahaddin Eyyubi'yi çok güzel anlatmış bence. Tarihi roman sevenlere tavsiye ederim.
İnsanın kendisine ahlakı
2024 1. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 00:00
Kitap okura şu mesajı verir: "Kudüs, ancak Selahaddin gibi yaşayanların eliyle özgürleşir." Yani fetih, teknik bir askeri başarı değil, bir ahlak ve inanç meselesidir.
2018 101. kitabı
Filistinin fatihi, haçlıların korkulu rüyası ve şarkın en sevgili sultanı Selahaddini Eyyübi'yi bir çok eserden tasnif ederek hizmetimize sunan eğitimci ve yazar Abdulkadir Turan'a şükranlarımı sunuyorum.

Abdulkadir TuranYazar · 13 kitap
Dini konulardan oluşan kitapları mevcuttur. Ayrıca Doğru Haber gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. İlkokulu doğum yeri Mardin’in Dargeçit (Kerburan) ilçesinin Kurucu (Şikeftika) Köyü’nde, ortaokulu Dargeçit’te okudu. Mardin İmam Hatip Lisesi ve Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Bir süre Burdur’da Milli Eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptıktan sonra kendi isteğiyle istifa etti. Ankara’da farklı dershanelerde ders verdi. Uzun yıllar aynı anda birden çok üniversiteye hazırlık dergisinde Türkçe-Edebiyat zümresini yönetti. Türk Dili ve Edebiyatı bilgilerinin sınav için hazırlık aracına dönüştürülmesi üzerinde çalıştı. Bu alanda çok sayıda kitabı yayımlandı. 2008’de öğretmenlikten ayrıldı. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi’nde sosyoloji (Toplumsal Değişim Analizleri) alanında yapan yazarın İnzar, Doğruhaber, Kelhaamed, Milli Şuur dergilerinde yazıları yayımlanırken “Müteahhit” ve “Selahaddin” adlı iki romanının yanı sıra “Kürtlerde İslamî Kimliğin Gelişmesi” ve çocuklar için hazırlanan “Peygamberimi Tanıyorum” adlı kitapları vardır. Doğruhaber gazetesine yazdığı rehberlik yazılarının bir bölümü de bir broşür niteliğinde kitaplaştırılmıştır.