Ekim 2016
Doğan Kitap

2020 156. kitabı
Kurgusu anlatımı doruklarda bir kitap shura ve seyit ile bütünleşecek hayatınızın parçası haline getireceksiniz ama onları bu güzellikte bir aşkı elleri ile mahvettikleri için asla affetmeyeceksiniz. Kitap bitecek ama siz uzun bir süre onlarla olmaya devam edeceksiniz .
2019 44. kitabı
Serinin ilk iki kitabındaki havayı yakalayamadığını düşünüyorum. Dili epey ağırlaşmış. Lakin çarlık devrimini çok güzel ele almış. Bu açıdan belgesel tarafı da mevcut. Biyografi tarafı ise zayıf ve yüzeysel kalmış.
2021 32. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2021 15:25
Kurt Seyt ve Shura' kitabındaki beklentiyi bulamadım Shura İstanbul'dan ayrıldıktan sonra kendisine vatan olacak ülkeyi arayisinin oykusu olan ve ilk kitap gibi yaşanmış olması icinde resimler olması ilgi çekici Shura
2019 89. kitabı
Bitti !!! Shura’nın 1924 yılında Paris’te başka bir erkekle gittiği yolculuğu ve yaşamı anlatıyor. Başka bir erkekle diyorum çünkü bundan önce Kurt Seyit ve Shura kitabını okumam gerekiyormuş. O kitapta Seyit ve Shura’nın büyük aşkından ve ayrılıklarından bahsediyormuş. O yüzden herşey havada kaldı gibi hissettim. Bu nedenle kitabın içine de giremedim. Yeri geldi çok sıkıldım, kitapları yarım bırakma huyum olmadığı için bırakmadım ama beğendim denemez. Siz eğer okumak isterseniz öncelikle ilk kitabı okuyun ondan sonra bunu.
2020 67. kitabı
Shurayı aslında tanıyoruz;) Adına uyarlanan bir dizisi bile var 1916 Çarlık Rusyasında Kurt Seyit ile yaşadığı aşkla da tanıyoruz Ne kadar uğraşıp aşkına sahip çıkmaya çalışsa da ayrıldıklarına şahit olduk Bu kez aşka başka bir erkekle konu oluyor Destansı şehir Paris te yoksulluk ,varlık ,şöhret ve farklı hayatlarla yaşamına devam edicek Bu arada komünist Rusya da kalan ailesini kurtarma çabalarına da devam edicek Yirmi dört yıl sonra...Paris 1924-26 sayfa
2021 102. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2021 21:06
Selam kitap dostlarım.size bitmeyen bir aşkın romanıyla geldim. Ilk kitabı okumadım ama bunu beğendim. #okudumbitti #okuhayaletveyaşa #shura @bezmennermin Onu,1916 nin Carlik Rusya sinda aristikrat ,debdebeli yaşamın içinde Kurt Seyit ile yaşadığı aşkla tanimistik. Benim okuduğum bu kitapta ise,1924 te yine denizlere açılıp ,bu defa başka bir erkekle gittiği
2019 668. kitabı
Serinin son kitabını da sırf aldığım için okumuş oldum. Keşke ilk kitabını okuduktan sonra diğer kitapları alsaydım dedim ama artık çok geçti. Diğer iki kitap bu kitaptan daha iyiydi. Okurken zorlama olduğunu düşünüp durdum, yazmış olmak için yazılmış gibi geldi. Kurt Seyt ve Shura arasındaki aşk gerçekten bu kadar büyük bir aşk değil benim okuduğum ve anladığım kadarıyla ama ikisinin hayatından büyük bir aşk hikayesi yazılmaya çalışılmış sanki. Diğer kitaplarda olduğu gibi bunda da bazı bilgiler hoşuma gitti. Tarihi bilgiler konusunda okuyucuya katkısı var şüphesiz. Kitabın bazı yerleri “birebir” Kurt Seyt ve Murka kitabından alınmıştı. Buna gerek var mıydı? Tez yazar gibi illa belli bir sayfa sayısı olma zorunluluğu mu var ki aynı yerler kitaba aynen koyulmuş anlamadım. Maalesef bu kitapta da anlatım bozuklukları vardı, “defalarla” kelimesi geçip duruyordu. Editör de mi dikkat etmedi, dilimizde böyle bir kullanım yok. 1916 yerine 2016 yazılmasını da gözden kaçırmasalardı keşke. Kitap Shura’nın iki senesini (1924-1926) anlatmış. Okumanıza gerek var mı, bence hiç gerek yok. Ama gerçekten çok seviyorsanız seriyi bitirmek için okuyabilirsiniz ama unutmayın bu kitap diğerlerinden daha sıkıcı.
Shura
2018 4. kitabı
Okunma: 20 Mart 2018 01:24
Kurt Seyt ve Shura nin devamı gibi olacak sandım ama aynı seylerin tekrariydi kitabın yarısından fazlası ilk kitaptan alıntı çok sıkıcı çünkü bildiğiniz şeyleri satırı satırına kopyala yapıştır yapmis ayrıca sürükleyici değil olay örgüsü yok sadece duygu ve düşüncelerden ibaret bence hiç almasaniz da olur
2024 24. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 02:45
Yazarın bir çok kitabını okudum özellikle Kurt Seyit ve Shura, Murka bunlar çok güzeldi bu kitapta çok sıkıldım. Gereksiz uzatılmış, daldan dala konmuş, bir ordan bir burdan derken diğer kitaplarından bildiklerimizle çakışmış velhasıl hiç beğenmedim yani bilmiyorum elbette beğenen arkadaşlar vardır ama bana duygu geçmedi.
2025 8. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 12:05
1924'te yine denizlere açılıp , bu defa başka bir erkekle gittiği Paris'in yokluk , varlık , şöhret , escinsellik ve serbest aşkı kucaklayan , çevresindeki kişilerle enteresan hayatına tanık olacaksınız . Shura'nın komünist Rusya'da kalan ailesini kurtarmak için verdiği riskli mücadeleyi , yeni acılarını , sevgilerini , onunla beraber umutlanarak , hüzünlenerek yaşayacak ve ona bir kez daha hayran kalacaksınız . ALINTIDIR
1K

Nermin BezmenYazar · 22 kitap
Maçka İlkokulu'nu bitirdi. Atatürk Kız Lisesi'nde okurken, son sınıfta AFS bursuyla Amerika'ya gitti. Dönüşte Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'na devam ederek 1974 yılında mezun oldu. 1975 yılının Ocak ayında 21 yaşındayken, yanında çalıştığı 39 yaşındaki iş adamı Pamir Bezmen'le evlendi. İki çocuğu oldu. 29 Ocak 2009'da eşini kaybetti. Bezmen televizyon sunuculuğu, dergi yazarlığı ve halkla ilişkiler faaliyetleri yürüttü; gelenekli Türk sanatları ile ilgilendi. Kendi atölyesinde yetişkin ve çocuklara resim dersi verdi. Popüler edebiyat dalında rağbet gören kitaplar yazdı.