31 Temmuz 2023
Nemesis Kitap
Sıralamalar

2025 70. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 02:05
Hollywood'un yıldızlarla dolu Sullivan ailesinin küçük kızları Caitlyn, Big Sur'daki aile buluşması esnasında kaçırılır. Bu kaçırılma büyük bir ihanet ve yıllar sürecek bir intikam öyküsünü de peşinden getirecektir. Öncelikle bu kitap benim için ferah bir nefes almak gibiydi. Yazarın Eve Dallas serisini ne kadar sevdiğim malum ama ben içine hafif gizem serpiştirilmiş romantik kitaplarını da çok severim. O yüzden de büyük bir zevkle okudum. Sade bir anlatım ile ana karakterin daha ne yaşayacağını merak ederek sayfalar birbiri ardına aktı. Kitap dört evreden oluşuyor ve biz her bölümde Caitlyn'in yaşadıklarını ve gelişimini okuyoruz. Tüm yaşadıklarına rağmen kendini bulma ve yeniden bir hayat kurma çabası sarf eden bir genç kız. Küçük yaşta kaçırılan ana karakter Öncelikle yaşına göre gerçekten çok olgundu. Bu her zaman beklenen birşey değil ama bence olasılıksız da değil. Yaşadığı büyük hayal kırıklığına rağmen bu olgunluğu hep devam etti. Tüm Sullivan klanı (annesi hariç) her daim destek olması bunda tabi ki en büyük etken. Kitabın son yarısına kadar da romantik hiç bir detay yok. Tabi biz ana erkek karakteri kitabın başından beri biliyoruz. Onun destekleyici ve kendinden emin tavrını da çok sevdiğimi belirtmeliyim. Dillon'un anne ve büyükannesi de kitabın destekleyici karakterlerindendi. Aslında kötü karakterlerimiz haricinde tüm karakterler bu destekleyici tavrı kitap boyunca sürdürdüler. Spoiler Kitapta beni en çok etkileyen sahneler: kaçırılma olayında annenin etkisi, ilk sevgili ile ayrılık sahnesi ve Cate'in telefon kaydına verdiği tepki oldu. Bunun dışında her sahne belli bir naiflik içinde çok güzeldi. Son zamanlarda okuduğum kitaplar içinde sadeliği ile beni mutlu etti. Kitapta çok fazla gizem unsuru yoktu. Zaten olayların hepsi az da olsa her karakterin
2023 110. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2023 16:56
Nora Roberts'in kurgu ve dil açısından okuduğum en kötü kitabıydı. Eve Dallas kitapları bile daha iyiydi.(Bilmemne Ölüm kitaplarının tuhaf bir büyüsü vardı. Sert kadın polisimiz ile Rourke'un ilişki gelişimi güzeldi. Serinin bir yere gitmediğini, tekrar ettiğini fark ettiğimde 9 kitabını okumuştum herhalde). Sığınak, Nora Roberts'in tarzı değil. Belki de edebi açıından seviyeyi yükseltmek istemiş ama beğenemedim.
2023 27. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2023 20:51
SIĞINAK Yazar: Nora Roberts "Bir hayat, iyi ya da kötü davranışlarımızla şekillenir. Geride bıraktıklarımız o izleri yargılar ve hatırlar." . HAYAT BİR DİZİ DÖNEMEÇTEN İBARETTİR 益⁠  Herkese Merhaba Bugün sizlere büyük bir keyifle, soluksuz okuduğum "Sığınak" kitabının yorumu ile geldim. Kitap konusu itibariyle beni kendisine öyle hapsetti ki, sonlara doğru daha neller olacak diye diye okudum bitti. Baş karakterimiz Caitlyn Sullivan 'nın on yaşında yaşadığı bir kaçırılma olayı ile başlayan gerilim dolu hikâyesi, sonraki yıllarda hayatını inşa etmeye çalışırken bambaşka bir hâl aldı. Kitap dört kısımdan oluşuyor.. 1/ Kaybedilen Masumiyet 2/ Bir Sonraki Dönemeç 3/ Kök Salma Dönemi 4/ Karanlık ve Aydınlık Aşk Liam neşeli ve popüler Rosemary'le bir müzikalde tanışmış ve sonrasında evlenip Beverly Hillst 'te muhteşem bir malikane inşa ettirmişlerdi; bir oğulları, sonra da bir kızları olur. Böylece hayatları boyunca birlikte filmlerde oyunculuk yapacaklardı. Hollywood yıldızlarından oluşan bir ailenin nesilden nesile büyüyen başarıları en son dördüncü nesil Sullivan'a Caitlyn ile bu hikâye devam edecektir. Ünlü oyuncu Liam Sullivan doksan iki yaşında uykusunda öldüğünde, tüm dünya yas tutar. Liam 'ın ölümünden üç hafta sonra; dul karısı, ailesi ve seneler içinde edindiği sayısız arkadaşı, Rosemary'nin ısrarıyla güzel ve dolu dolu yaşanmış bir hayatı kutlamak için malikânede toplanırlar. İşte asıl hikâye de bundan sonra başlar.. . Küçücük bir çocukken film yıldızı olan, Big Sur’deki büyük büyükbabası 'nın aile buluşmasında, yeşil tepelerin denizle buluştuğu malikânelerinin bahçesinde saklambaç oynarken tüm yaşamı sonsuza dek değiştiğinde, Caitlyn sadece on yaşındaydı. O günü, akşam üzeri maruz kaldığı ihanet, Caitlyn’in hayatını tümden şekillendirir. Yaşadığı travma
2023 64. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2023 02:10
Merhaba, Nora Roberts kitapları benim için çok özel bir yere sahip. Yazarı ilk defa 2009 yılında okudum. Ve çok sevdim ilk kitaptan itibaren. Nora Roberts'ın akıcı kurguları ve anlatımı, aile, arkadaşlık bağlarını, aşkı anlatışı, karakterlerinin özgüveni okuru kendine bağlıyor. Sığınak, uzun yıllardan sonra Epsilon'dan çıkmayan ilk kitabı. Umarım Nemesis'te uzun soluklu ve bizi çok çok bekletmeden gelir yazarın kitapları diyerek kitaba geçiyorum. İrlanda'dan ABD'ye göçmen olarak giden Liam Sullivan, fırsatları değerlendirmeyi bilmesi ve yakışıklı fiziğiyle sessiz sinemadan sesli sinemaya geçişte aranan bir aktör olur. Yıllar sonra 92 yaşında, hayata gözlerini yumduğunda ise geride kendisi gibi sinema alanında ünlü bir eş, çocuklar ve torunlar bırakmıştır. Ölümünden üç hafta sonra yapılan anma gününde ise küçük bir kız olan Caitlyn Sullivan bahçeden kaçırılır. Ve bu kaçırma olayının arkasında ise aile içi büyük bir ihanet söz konusudur. Bu ihanet ne yazık ki, küçük Caitlyn'in hayatının üzerinde hep bir kara gölge gibi izleyecektir. Önce İrlanda'ya giden Caitlyn, 17 yaşında New York'a döner ve bu kara gölge yüzünden tekrar olayların başladığı yere döner. Caitlyn bu olayı arkasında bırakıp hayatına devam etmek istese de intikam dolu olan olayı gerçekleştiren kişiler işin peşini bırakmaz. Sığınak, ilk sayfadan itibaren beni kendine bağladı ve yeni kitabını özlemle beklediğim bir yazarla hasret giderdim. Daha çok Nora Roberts diyorum ve gidiyorum. Görüşmek üzere
2025 91. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 09:40
Diğer kitaplarından farklı idi. Gerçek yazım tarihini bilmiyorum ama karakterlerin sürekli spor yapıyor ve kola içiyor olmaları henuz Amerika'daki sağlıklı yaşam akimlarinin kafa karışıklığı yaşadığı zamana denk geliyor olmalı.
2023 34. kitabı
Sığınak Aranan sevgi iyidir. Ama daha iyisi beklemeden verilen sevgidir. Caitlyn Ryan Sullivan henüz yirmi bir aylıkken Hollywood'ta ünlü olmuştu. Büyükbabası vefat ettikten sonra doldu dolu hayatını kutlamak için ailesi bir kutlama yaptı. Ve ne olduğu ise o gece herşey bir oyunla başladı.Cate'i ortadan kayboldu. O geceden sonra cate'in hayatı değişti. En güvendiği insanın ihanetine uğramıştı. Bu olaydan sonra İrlandada yaşamaya başladı ama yaşananlar peşini bırakmadı geçmişle yüzleşme vakti geldi ve Big Sur'e geri döndü... Yeni bir hayat,arkadaşlıklar ve aşk artık onu beklemekte.. Cate ve Dillon aşka biraz yavaş ilerliyor ama yinede okuması güzel. Gerilim ve romantizim dolu diye bahsedilmiş ama ben gerilim göremedim kitabın başında zaten kötü adamların kim olduğu ortaya çıkıyor. Diyaloglar oldukça uzundu. Kitap biraz kalındı daha kısa olabilirdi.
2023 39. kitabı
Nora Roberst’tan daha çok Eve Dallas serisi ile bahsetmekteyiz bu sitede lakin kendinsin başka birçok kitabı bulunmaktadır. Bunlardan biride kendine göre hoş bir ritmi olan ‘Sığınak’. Nora dediğimiz zamana aklıma ilk gelen şeyler İrlanda aksanlı yakışıklı erkekler ve aile kavramı. Biyolojik bağlarda bahsetmiyorum sadece sevgili okur; insanın kabini açmak için gittikleri, çoğunun kendini huzuru hissettiği sığındıkları yerler vardır. Hatta bir mekan olmasına gerek yok bazen insanın sığınağı sevgi ile bağlı olduğu başka bir insan ya da evcil hayvanı bile olabilir. Bu kitabın içindeki olay örgüsünün temelinde olan şeyde budur. Hollywood yıldızlarından oluşan bir aile Kaliforniya Big Sur’da ailenin en büyük bireyinin vefatı üzerine toplanmıştır. Büyük büyük babası vefat ettiğinde sadece on yaşında olan Caitlyn Sullivan o geceyi ve yaşadıklarını hayatı boyunca unutamayacaktır. Kaçırılması ve yaşadığı ihanetten sonra ailesinin sevgisi ve ilgisine boğulan Caitlyn, büyükannesiyle beraber atalarının toprakları olan İrlanda’ya gitmiş ve orada toparlama sürecine girmişti. Geri dönme vakti geldiğini düşündüğünde ise geçmişi adeta bir kabus gibi hortlamıştı. Genç bir kızın yaşaması gereken ilk heyecanlar daima gölgelerin arasında kalmaya yemin etmiş gibiyken kendine farklı çıkış noktaları aramıştır. Ancak New York’ta hayatını devam ettirmeye çalışmasının artık pek bir mümkünatı yoktur. Bu şehir onun ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiştir. Oradaki serüveni bitmiştir. Tekrardan Kaliforniya’ya dönme kararıyla birlikte, oyunculuğu geride bırakıp ses sanatçısı olarak hayatına devam eden Caitlyn, Big Sur’da ki aile evinde ailesiyle camdan sığınağında güvenle yaşamaktaydı. Üstelik uzun zaman sonra kalbinde tekrar kıpırtılara sebep olan biri vardır. Bu sırada geçmişteki kaçırılma
Aşk - Edebiyat - Roman

Nora Roberts (J.D. Robb)Yazar · 117 kitap
Nora Roberts, ABD'li ünlü aşk ve macera romanları yazarıdır. 210'dan fazla roman yazmış, kitapları uzun süre en çok satanlar listesinde kalmış ve 35 ülkede basılmıştır. Ayrıca J.D. Robb takma adıyla 21. yüzyılda geçen Ölüm Serileri - In Death - adında polisiye aşk romanları da yazmaktadır. Silver Sipring Maryland ABD’de beş çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. Rahibelerin disiplini altındaki katolik okulunda okuduktan sonra genç yaşta evlendi ve Keedysville Maryland’e yerleşti. Kısa bir süre hukuk alanında sekreter olarak çalıştı. İki oğlu doğduktan sonra işini bıraktı ve evde farklı uğraşlar edindi. Çok okuyan bir ailede yetişen Nora Roberts’ın, okumadığı ya da kafasında hikâyeler uydurmadığı zamanlar yok gibiydi. Böylece bir kalem ve bir defter alarak bu hikâyeleri yazmaya başladı. İlk denemeleri pek çok yayınevi tarafından red edildikten sonra, 1981 yılında ilk kitabı Irish Thoroughbred Silhouette yayınevi tarafından basıldı. Esas çıkışını ise MacGregor Ailesi'nin maceralarını anlattığı serinin ilk kitabı, Playing the Odds ile 1985 yılında yaptı. Nora, marangoz olan ikinci kocası Bruce Wilder ile evine kitap rafları yaptırmak istediği zaman tanıştı. Çift 1985 yılının Temmuz ayında evlendi. O günden beri evlerini genişlettiler, bir kitapçı dükkânı açtılar ve sık sık seyahat ediyorlar. Tarihi bir oteli satın alarak yeniden restore ettiler ama 2008 yılında, açılışına birkaç ay kala, çıkan bir yangında otel tamamen yandı. Nora ve Bruce vazgeçmeyerek, bu sevdikleri yeri, yeniden inşa ettiler ve 2009 yılının Şubat ayında açılışı gerçekleştirdiler.  Hayatı boyunca Nora’nın etrafı, hep erkeklerle çevrili olmuştur. Sadece evin en genci değil, aynı zamanda ailesinin tek kızıydı. İki oğlan çocuğu yetiştirdi. Bu yüzden erkek kafa yapısına iyi bir bakış açışı geliştirerek, romanlarında okuyucularına inanılmaz tatlar bırakıyor. Nora yazdığı kitaplar ile, yayın dünyasından ve meslektaşlarından pek çok ödül kazanmıştır. Ayrıca seri halinde yazdığı kitaplar için şöyle demiştir: “İlişkiler kitaplarımda daima anahtar rol oynamıştır. Aile hayatının hareketliliği, paylaşılan ve gelişen ortak hikâyeler beni cezbetmiştir. Birbirine bağlı kitaplarımda, karakterler daima önce gelir. Eğer hikâyelerini anlatmam için beni zorlamazlarsa, okuyucunun ilgileneceğine inanmam. Kitaplar boyunca ilerleyen, bir çizgi, bir konu ya da bir soru vardır ve sonunda çözülür. Karakterler, aralarındaki ilişkiler geliştikçe ve aşk ortaya çıktıkça her bir kitap kendi içinde tek olmalıdır ama okuyucunun istediğine inandığım şekilde birbirine bağlı olarak devam etmelidir.”