Yazar:

Puan vermedi·112 syf.·
2024 9. kitabı
2023 189. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2023 16:55
Kitabı beğendim. Herkese tavsiye ederim. Ben yazarın romanlarını da okudum. Ve yazarın roman yazmaya daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Ama yazarın şiirleri de güzel. Mizah açısından güzel şiirleri vardı. Güzel göndermeler de vardı. İyi okumalar.
İnceleme
Puan vermedi
Canan Tan'ın aşk romanlarından bi kaçını beğenerek okumuşumdur. Bu sebeple şiir kitabının da iyi olacağını düşünmüştüm. "Seni çöpe atacağım poşete yazık.." kitap için söyleyeceklerim bu kadar :(
2023 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2023 21:42
Canan Tan
Bazen 500 sayfa üzeri kitapları okurken araya bir kahve içimi şiir kitapları alırım.
Canan Tan
Hanımefendinin okuduğum ilk şiir kitabı. Bilgi bir okyanus misali, içine daldıkça yeni keşfedilmemiş ülkeler, adalarla buluşuyorsunuz. Bu kitabı beğeni ile okudum. 1979 Yılından başlayarak kitabın basım tarihi olan 2017 yılına kadar onlarca ödülün sahibi yazarın diğer kitaplarını yeri geldikçe okumayı belleğime aldım. Bu kitaplardan ilk okuyacağım ise,
Başıbozuk Sevdalar
Başıbozuk Sevdalar
olacak. Şiir severlere tavsiye ediyorum.
Şiir
2021 14. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2021 00:26
Bir kitap tedarikçisi arkadaşımdan gelen hediye kitaplardan biriydi. Bugün okuyayım dedim. Hayatımda bir saati boşa harcamış oldum. Sert eleştirileri dillendirmek pek bana göre bir tutum olmasa da, kitabı merak edenler için bu yorumu bırakmayı gerekli gördüm. Edebi değeri asla olmayan, garip bir kafiye düzenine uydurulmuş, cinsiyetçi söylemlere sık sık yer veren, "zorlama" yazılan şiirler topluluğu. Önsöz ve arasözlerde kendini övmekten öteye geçebilseymiş, belki daha önce yayınlamadığı bu şiirlerine ek olarak nitelikli bir kaç şiir ekleyebilirmiş yazar. Hayatımdan uzak tutacağıma "emin olduğum" yazarlar listeme eklendi bile.
2019 20. kitabı
Romanlarını lise yıllarımda okuduğum Canan Tan'in şiir kitabıni okumak bugüne kısmetmiş. Biraz tereddüt etsemde okurken açıkçası beni şaşırttı Canan Tan.. Duygu yüklü şiirler ve taşlamalar... Taşlamalarini çok beğendiğimi altını çizerek söylüyorum.Çok güzel noktalara değinmiş.Okurken baya keyif aldım.Sizlerde okuyabilirsiniz.
Şiir
2023 10. kitabı
Canan Tan şiirleri denince. Çok manalı, kendine öz tavrıyla kaleme alınmış eserleri beni çok heyecanlandırıyor. İşte bu yüzden okuyun derim. Roman tarzı kitabını okudum mu hatırlamıyorum ama şiir kitabı akılda kalır insanın..
2024 Okuma Raporları
2017 105. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2017 22:45
Bitti... Normalde şiir kitabı yorumlamam çünkü şaire kime nasıl sesleneceğini öğretmek haddim değil.. Amma velakin burada istisnai bir durum var; Şairimiz Canan Tan! Yüreğini bize açtığı için teşekkür ederim ama ben onun yazar yönünü daha çok seviyorum,şair kimliğini oturtamadım.. Yüreğim seni çok sevdi şiiri ile kalsa daha iyi olurdu sanki belleğimde...
2024 3. kitabı
Yazarın daha önce okuduğum roman kitapları da vardı ve bence kendisi roman yazmaya daha yatkın biri diyebilirim. Yinede Şiirce Şiirce kitabı için konuşmak gerekirse genel anlamda bir şey söyleyemem ama hoşuma giden şiirler vardı. Bazı şiirlerde ki sözler öyle hoşuma gitti ki bir daha geri dönüp tekrar okuyabileyim diye altını çizip post-it yapıştırmayı ihmal etmedim. Kişiden kişiye değişkenlik gösterebilecek bir şiir kitabı olduğunu söyleyebilirim ama okuyup denemek isterseniz de pek birşey kaybetmezsiniz^^
EsselamunAleyküm
2024 34. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 13:35
Yazar emek vermiş falan ama okunmaya değer mi değil mi siz kitabı okuyarak karar verin(: Ben kitabı 45 dakikada okudum ve bu kitabı okuyarak harcadığım vaktime yazık ettiğimi düşünüyorum.. Siz okumak isterseniz okuyun tabi.. Hayırlı günler.

Canan TanYazar · 44 kitap
Canan Tan Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. Kendisi değişik edebiyat türlerindeki yarışmalarda birçok derece ve ödül aldı. Kariyeri "Eczacı iken, nasıl edebiyatçı oldunuz ?" sorusuyla sıkça karşılaştığını vurgulayan Tan, asıl sorunun "Edebiyatçı iken nasıl eczacı oldunuz?" diye sorulması gerektiğini belirtiyor. Bunun nedeni ise edebiyata olan ilgisinin daha önce başlaması. Lise yıllarında, Hisar Dergisi'nin düzenlediği şiir yarışmasında aldığı birincilik bu dünyanın kapılarını ona aralamış. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Basın Yayın bölümünü Türkiye derecesi ile kazanarak, yakınlarının isteği doğrultusunda eczacılık fakültesini tercih etmiş, ancak daha sonra evlenerek Diyarbakır'a gelin olarak gitmiş ve orada yaşadığı süre içinde yazım hayatını sürdürse de bunları gün ışığına çıkartmamıştır. Ne Diyarbakır'a gitmesinin, ne de eczacılık mesleğini tercih etmesinin onun için bir eksik değil aksine Piraye, Eroinle Dans, En Son Yürekler Ölür adlı eserlerine birer ilham kaynağı olduğunu belirtmiştir. Bu sıralarda yazdığı bir öykü, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu bir yarışmada birinci olmuş ve fotoroman olarak çekilmiştir. İzmir'e geldiği sıralarda da bir çok öyküsü ona ödüller getirmiştir. Bunun yanı sıra Hürriyet Ege ve Yeni Asır'da konuk köşe yazarı olarak güncel yazılar, Milliyet Pazar'da mizahi yorumlar yazmaya başlamış. İlk kitabı olan İster Mor, İster Mavi 1996'da Aziz Nesin'in birinci ölüm yıldönümünde İnkılap Kitabevi'nin düzenlediği mizah öyküleri yarışmasından başarı elde ederek basılmıştır ve aynı zamanda Canan Tan'a, Türkiye'de mizah öyküleri kitabı olan ilk kadın yazar unvanını kazandırmıştır. Devam eden mizahi öyküleri ve çocuklar için yazdığı eserleri ona bir çok ödüller getirmiştir. Asıl sağlam adımlarını yetişkinler için çıkardığı ilk roman olan Çikolata Kaplı Hüzünler ve devamında gelen Piraye adlı eserleriyle atmıştır. Hafta da üç gün ise Yeni Asır'da köşe yazıları yazmış ve 2004 yılında kazandığı köşe yazarı ödülüyle de bunu noktalamıştır. Daha sonra yarışmalara katılmaya son vermiş, okurlarının sevgisi için yazmayı sürdürmüştür. Ödülleri Türk Kütüphaneciler Derneği'nden, Türkiye'deki kütüphaneler bazında, "2009 yılının en çok okunan yazarı" ödülü/ 2010 İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 2004 Yılı Köşe Yazarı Ödülü 10.Orhon Murat Arıburnu Ödülleri'nde, uzun metrajlı film öyküsü dalında Birincilik Ödülü/ 1999 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyetin 75.Yılı Çocuk Öyküleri Ödülü /1998 İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Romanları Ödülü/ 1997 Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü Yarışması'nda Birincilik Ödülü/ 1997 BU Yayınevi'nin Çocuk Öyküler Yarışması'nda 1. Mansiyon/ 1997 İnkılap Kitabevi'nin Aziz Nesin Gülmece Öykü Yarışması'nda basılmaya değer görülen İster Mor, İster Mavi adlı kitabıyla, Türkiye'de mizah öyküleri kitabı olan ilk kadın yazar unvanı/ 1996 1.Ulusal Nasrettin Hoca Gülmece Öykü Yarışması'nda 1. Mansiyon/ 1988 Kelebek (Hürriyet) Gazetesi'nin senaryo yarışmasında birincilik ödülü