Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sosyoloji Gönderileri

Sosyoloji kitaplarını, Sosyoloji sözleri ve alıntılarını, Sosyoloji yazarlarını, Sosyoloji yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Güven ve tehlike birbirlerine sımsıkı bağlıdır. Etrafımızı saran tehlikelere göğüs germek ve onlara etkin bir şekilde tepki verebilmek için bu işleri yapan idarelere güvenimizin olması gerekir".
Sayfa 160Kitabı okudu
Dönüşümcüler
Küreselleşme, kimilerinin ileri sürdükleri gibi tek yönlü bir süreç değil, görüntülerin, bilginin ve etkilerin iki yönlü akımıdır.
Sayfa 95 - Kırmızı YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Küreselleşme ve Değişen Dünya
Bizden önceki herhangi bir kuşaktan çok daha fazla belirsiz bir gelecekle karşı karşıyayız.
Sayfa 67 - Kırmızı YayınlarıKitabı okuyor
Sosyoloji Uğraşısı
Geldiğimiz toplumsal kökenler, hangi tür kararların uygun kararlar olduğunu düşünmemizle büyük ölçüde bağlantılıdırlar.
Sayfa 41 - Kırmızı YayınlarıKitabı okuyor
Sosyoloji Uğraşısı
Sosyolojik imgelem bizim, yalnızca bireyi ilgilendirir görünen pek çok olayın gerçekte daha geniş sorunları yansıttığını görebilmemizi sağlar.
Sayfa 41 - Kırmızı YayınlarıKitabı okuyor
Toplumsal yapı kavramı, sosyolojinin önemli kavramlarından birisidir
Reklam
Sosyoloji, insanın toplum yaşamının, insan grupları ile toplumlarının bilimsel incelemesidir. Sosyoloji, sosyal varlıklar olarak bizim kendi kendi davranışımızı ele aldığından, başdöndürücü ve zorlayıcı bir girişimdir. Sosyolojik incelemenin kapsamı son derece, sokakta bireyler arasında gerçekle şen karşılaşmalardan, İslami köktendincilik gibi küresel toplumsal süreçlere yayılacak kadar, geniştir.
Durkheim'ın sosyolojinin birincil ilkesi olan ünlü ilkesi, ‘‘Toplumsal olguları şeyler olarak incele!” idi. O, bununla, toplum yaşamı­nın doğadaki nesne ya da olaylar kadar kesinlikle çözümlenebileceğini kaste­diyordu.
1*Sosyoloji Nedir?
Durkheim'ın sosyolojinin birincil ilkesi olan ünlü ilkesi, ‘‘Toplumsal olguları şeyler olarak incele!” idi. O, bununla, toplum yaşamı­nın doğadaki nesne ya da olaylar kadar kesinlikle çözümlenebileceğini kaste­diyordu.
Sayfa 47 - kırmızı yayınları, gözden geçirilmiş 5.baskı.
1*Sosyoloji Nedir?
Sosyoloji, bizim neden oldu­ğumuz gibi olduğumuz ve neden davranıyor olduğumuz gibi davrandığı­mız hakkında, çok daha geniş bir bakış açısını benimsememiz gerektiğini orta­ya koymaktadır. Bize, doğal, kaçınıl­maz, iyi ya da doğru diye gördükleri­mizin böyle olmayabileceklerini ve yaşamımızın “verilerinin” tarihsel ve toplumsal güçler tarafından büyük ölçüde belirlendiklerini öğretir. Bireysel yaşamlanmınız, toplumsal yaşantıları­mızın bağlamlarını yansıttığı o ince, ancak karmaşık ve esaslı yollan anla­mak, sosyolojik bakış açısı için temeldir.
Sayfa 38 - kırmızı yayınları, gözden geçirilmiş 5.baskı.
Reklam
Arkadaşlarla kahve için bir araya gelmek, toplumsal törenin bir parçasıdır.
Toplumsal olgular kesin olarak 'şeyler' değil, bizim yaptıklarımıza verdiğimiz sembolik anlamlara bağlıdır. bizler toplumun yaratıkları değil, onun yaratıcılarıyız.
Modern dünyadaki değişme süreçleri esas olarak kapitalist ekonomik gelişme tarafından mi şekillendirilmektedir yoksa ekonomi dışı etkenler de dahil diğer etkenlerce mi şekillendirilmektedir?
Anthony Giddens/ Toplumsal Düşüngüsellik
Bilgi çağında yaşamak toplumsal düşüngüsellikte bir artış demektir. Düşüngüsellik içinde hayatımızı yaşadığımız şartlar hakkında düşünmeye, tefekkür etmeye göndermede bulunur. Toplumlar daha çok âdetlere ve geleneklere uygun yaşarken, insanlar çok fazla düşünmeden kurulu usullere uygun olarak işlerini yapabilirlerdi. Önceki kuşaklar için yaşamın olmazsa olmaz addedilen birçok yönü bizim için açık bir karar verme meselesi haline gelmektedir.
210 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.