Tatlı Düşmanım

Orijinal Adı:
Dear Enemy

2024 12. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2024 22:57
Konusunu okuyunca biraz ön yargılı başladığım ama sonrasında okuduğum en iyi nefretten aşka temalı hikayelerinden biri olan Tatlı Düşmanım’ın yorumu ile geldim. Konusu kısaca şu şekilde;Delilah ile Macon tanıştıkları andan beri birbirlerinden nefret ediyorlar.Sürekli birbirleriyle uğraşıyorlar.Macon aynı zamanda Delilah’ın ablasının lise hayatı boyunca sevgilisi.Mezuniyet töreninde bir olay oluyor ve sonrasında Delilah’ın ailesi taşınıyor.Aradan 10 yıl geçiyor.Delilah ile Macon’ın yolları tekrar kesişiyor.Birbirlerine katlamak zorunda oldukları bir süreç yaşarken birbirlerine karşı koyamadıları bir duruma düşmelerini okuyoruz. İlk olarak şunu belirtmek istiyorum.Macon ,Delilah’ın ablasının eski sevgilil ancak araları öyle bir sevgili ilişkisi hiç olmamış.Delilah’ın ablası Sam okulun popüler çifti olmak istediği için bu ilişkiyi sürdürüyor,Macon ise hiçbir kız ona yanaşmasın diye.Hali hazırda özellikle Macon Sam’e katlanamıyor bile.Ben bu tarz konuları hiç sevmiyorum ama yazar bunu on numara yazmış.Asla rahatsız olmadım.Zaten Sam benim kara listeme girdi.Böyle bencil ve manipülatif bir karakter olamaz. Onun haricinde nefreti iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Atışmalarını okumak inanılmaz keyifliydi.Bazen böyle birbirlerine sataşan çiftleri yazarken yazarlar o dengeyi kuramayınca diyaloglar bayağı oluyor.Ama Macon ile Delilah’ın atışmaları çok orijinaldi. Karakterleri çok sevdim.Yaşanan olayların birbir gözlerinden görmek ,aslında başından beri var olan duygularını fark etmelerini okumak çok güzeldi. İlişkileri yavaş ilerleyen bir kitaptı.Neredeyse kitabın sonunda birlikte oluyorlar.Bu detaya da bayıldım.Çünkü aralarında bu kadar yoğun nefret varken hemen birbir üstlerine atlasalardı hiç benlik olmazdı.Aralarındaki birçok meseleyi halledip bir şeylere
·480 syf.·
2024 13. kitabı
Herkese selam. İşte nefretten aşka temalı kitap böyle olur diyeceğiniz muhteşem bir kitapla geldim. Uzun zamandır bu kadar içime işleyen yer yer beni duygulandıran bir ilişki okumamıştım. İlişkinin ilerleyişi o kadar güzel o kadar tatlıydı ki o nefret flört diyaloglarında ben bittim. (buraya eriyen emoji koyduğumu farz edelim.) Aşk, şehvet, şefkat, neşe, umut, aşk ve çokça aşk okumak istiyorsunuz bu kitap sizin için. Zaten yaralı erkek, yarım kalmış aşk, yeniden birleşmeler okumaya bayılan birisi olarak bu kitaba hayran kalmasaydım ayıp etmiş olurdum. Yazarın başka kitapları çıkarsa net alırım bu arada. Diline bayıldım. Haydi konusuna geçelim; Delilah ile Macon'ın aralarındaki nefretlik derecesindeki düşmanlık taaa çocukluk yıllarına dayanıyor. Aynı okulda okumuş bu ikili gördüğü yerde birbirlerini boğmamak için zor tutuyorlar. E canım koskoca okul görmeyiversinler birbirlerini diyebilirsiniz ama o da pek mümkün değil zira Delilah'ın kız kardeşi Sam ile Macon sevgililer. Delilah için bu zorunlu üçüncü teker olma durumu yine Delilah'ın mezuniyet töreninde yaşadığı o korkunç olaydan sonra taşınmaları ile son buluyor. Aradan 10 yıl geçer ve Delilah artık kendi işinin patronu bir aşçı olarak hayatına devam ederken o korkunç lise yıllarından kurtulmanın verdiği hazla annesinin doğum günü için hazırlıklarına başlamıştır. Telefonuna gelen beklenmedik mesajla bu mutluluğu uzun sürmeyecektir. Çünkü yıllar sonra kabusu yeniden ortaya çıkmıştır. Nam-ı diğer götveren Macon. Gelen mesajla şok üstüne şok yaşayan Delilah, öğrenir ki kardeşi Sam uzun süredir artık ünlü bir oyuncu olan Macon'ın asistanlığını yapmakta ve Macon'a ait çok ama çok değerli bir eşyayı çalarak sırra kadem basmıştır. Delilah annesini üzmemek adına Macon'la bir anlaşma yapmak zorundadır; Sam gelene ve o eşyayı
Tatlı Düşmanım
2024 16. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 11:21
Herkese Merhaba, Alıp almamak arasında gidip geldiğim bir kitap oldu. Yorumlardan da etkilendim aldım. Almazsam da olurmuş, ortalama da bir kitaptı. Kitaba gelirsek; Delilah ile Macon saint cocukluktan başlayan nefret ilişkisini okuyoruz. Macon geçmişte tam bir pislik bir şerefsizmiş resmen, Delilah baya aşağalacağı şeyler yaşatmış. Tabiki bunları tek başına yapmamış, Delilah kız kardeşi Samathada bu olaylara dahil oluyor. Samathada tam kaşar , kız kardeşine ne yapıldıysa asla destek olmamış hatta köstek olmuş bir pisliktir. İşte bunlar lise zamanında Delilahlar burdan taşınıyor aradan yıllar geçiyor , bak yazar bundan hiç bahsetmemişti ne kadar zaman geçtiğini bilmıyoruz. Neyse ben öyle beğenmedim kitabı... Ne kadın karakteri ne erkek karakteri sevdim. İşte bunlar Kız kardeşi sam yüzünden yeninden bir araya gelirler. Delilah yıllarca nefret ettiği adamın eline düşmekten nefret ederek,Marconda yılllarca ona yaptıklarından pişmanlığından dolayı birbirleriyle kedi köpek olmaya devam ederler. Bir kaç yer komikti o kadar. Aralarında ilişkide bilindik klişe konulardan biriydi. İşte cocuk megerse kendini gızlemek için hoşlandığı kıza kötü davranan erkeğımız, kızda duygularını her zaman kem vurmuş biri, bunu hep nefret olarak bilerek büyümüş. Sam pisliklerini yine kendi temızlemek zorunda kalan Delilah, Marco ile anlaşma yapar. Onun geçiçi asistanı ve aşcısı olur ve onun evinde yaşamaya başlar. İşte böylece brirbilerine olan duyguları ortaya çıkar. Ama ikiside aşırı sıkıycıydı sevmedim ben. Erkek karakter bana fazla ezik geldi. Kadın ise güya özgüven sorunu var ama erkek karakterin yanında tam bir özgüven heykeli oldu. En sevmediğim olay budur. Normalde hep ezik olan biri bir anda böyle burnu havada herşeyi ben bılırım havasına bürünüyor. Aralarında atışmalarıda sevmedim,
Romantik
Tatlı DüşmanımKristen Callihan · Ren Kitap · 2023465 okunma
Hiç kimseyi seninle aynı tutmak olur mu?
2024 46. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2024 07:40
“ Ve aramızdaki bu şey var ya, Delilah? Sonsuza kadar." Macon ve Delilah daha çocukken tanışmış ve o andan bir birlerinden nefret etmişler. Macon sürekli Delilah'ı küçümsemiş dışlamış alay konusu haline getirmiş. Delilah da aynı nefreti kendisine duyuyor ve mezuniyet balosunda yaşadığı son zorbalıkla kinini nefretini Macon'e haykırp yollarını sonsuza dek ayırıyorlar. En azından Delilah öyle sanıyor. Çünkü o zamanlarda Delilah'ın kız kardeşı Sam Macon'le olan ilişkisinin bittiğini ve Macon'ın “Baker kardeşleriyle işinin bittiğini." söylüyor. Ta ki 10 yıl sonra Macon'in Delilah'ı arayıp (ki onun Sam olduğunu sanıyor) annesinin saatini geri getirmesini söyleyene kadar. Kardeşinin hatasını telafi etmek için nefret ettiği düşmanıyla bir anlaşma yapıyor. 10 yıl sonra değişen Macon Delilah'ın nefretini değiştire bilecek miydi? Öncelikle sadece yazlık bir kitaptan çok daha fazlasıydı benim için. Öylesine tatlı-romantik kitapalardan değildi. Tatlı DüşmanımTatlı Düşmanım 'ı okurken her duyguyu sonuna kadar yaşadım. Macon o kadar tatlıydı kiiii... Delilah ondan nefret ederken bile masumca flört etmesini sırıtarak eriyip biterek okudum. Çoğu tartışmadan en az ikisi kadar eğlendim çünkü onlarda bunu alışkanlık haline getirmişlerdi o kadar ki tartışmayınca küs sayılıyormuş bu Macon'a göre öyleymiş:D Başlarken tabii nefretle doldum Macon'a karşı dkdkdk Yani dedim bu pislik nasıl tatlı bir düşman olabilir ki? (Ay bunu sana söylediğim için çok üzgünüm şuan ama öyleydin aşkım sen de kabul ettin bunu) Ama 10 yıl sonra aslında herşeyin bambaşka olduğunu öğrenince Macon'ın her zaman benim için çok özel kalacağını anladım. Kusursuz karakterleri pek samimi bulmuyorum ve Macon kusurlarına rağmen o kadar içtendiki öldüm bittim kendisine. Güçsuz görünmemek için gururuyla savaşı ve doğru karar vermesi çok
2024 Okuma Raporları
2024 273. kitabı
Okunma: 16 Mart 2024 20:09
Kitap on yıl öncesinden başlıyor. Bu girişte de Delilah ve Macon çocukluktan beri birbirlerinden nefret etmeye başladığı kısmı okuyoruz. Sonrasında lise mezuniyetinde olan olayı okuyoruz ki bu da Delilah'ın kırılma noktası oluyor ve oturduğu yerden taşınıyor. Tabi yıllar sonra tekrardan Delilah'ın kardeşi Samathada yüzünden bir araya gelmek zorunda kalıyor. Sam gibi biri kardeş demeye bin şahit ister valla, yani şöyle diyeyim böyle kardeş düşman başına.
·480 syf.·
2024 79. kitabı
Kitabı okuduktan sonra sonra ağlayanlar olduğunu duyunca açıkçası çok fazla okuma isteğim yoktu kitapla ilgili ama bugün ne okuyacağımı düşünürken bir anda bu kitabı okumaya karar verdim ve o şekilde başladım. Açıkçası ağlanabilecek bir dramaya sahip değil kitap onun aksine tatlı bir romantik kitap bence. Okurken keyif alacağınız tatlı bir vakit geçirebileceğiniz düşmandan aşka çocukluk aşkı gibi tropların olduğu bir kitap. Erkek karakteri sevdim aslında aslında evet çocukken kıza karşı zorbalığı olmuş ama bunun altında yatan sebepleri ve yaşadığı çocukluğu ve tramvaları öğrenince açıkçası çok fazla kızamadım, ama çocukluğunda ailesine karşı olan daha doğrusu ailesinden gördüğü zorbalığı daha fazla okumak isterdim.
Kitap Yorumu
2024 39. kitabı
Tam bir nefretten aşka kitabı. Aşırı sevdim oldukça akıcıydı. Rs döneminden beni çıkardı diyebilirim. Çocukluktan gelen bir nefret ve çocukken hiç de mantıklı gelmeyen sebeplerden dolayı oluşan zorbalık. Aslında Macon Saint her ne kadar ailesine duyduğu öfkeyi Delilah üzerinden çıkarmış olsa da sadece gururundan dolayı zorba bir çocuk gibi davranmaya devam etmişti. Ve Delilah kırılmış ve incinmişti. Mezuniyet balosunda yaşadığı son olaydan sonra Macon Saint’den nefret etmiş ve bir daha onu görmemişti. O güne kadar Delilah’ın kız kardeşi Sam Macon’ın kız arkadaşaydı ama gün mezuniyet balosunda olanlar yüzünden Macon , Baker kardeşler ile işinin bittiğini söyleyip bir daha onlarla karşılaşmamıştır. Tâki 10 yıl sonra Sam Macon’ın asistanı olup annesinin saatini alıp üstelik Macon’ın adresini takipçilerine vererek bir kazaya neden olması sonucu ortadan kaybolmasıyla görüşmeye geri başlamışlardır. Delilah babasını kaybettikten sonra annesine bir şey olması korkusuyla bunu ondan gizleyecektir Macon’ın Samı’ı polise vermemesi karşılığında onu bulacağını söyler ama bulamaz ve Delilah ise ona bir yıllığına asistanı ve özel şefi olma teklifini sunar. Macon yollar sonra Delilah’ı görmüştü ve tüm gerçek tüm geçmiş gün yüzü gibi yüzeye çıkmıştı. Aslında ona ne kadar bağlı olduğunu biliyordu ama bunu asla söylememişti. Ve işte şimdi iki düşman karşı karşıya ateşkes yapacaklardı. Sam o saati iyi ki alıp gitmiş olacaktı ama geçmişte nefret gözlerini o kadar kör etmişti ki aralarında geçen atışmalar yüzünden ikisi de birbirlerini ne kadar net anladıklarını fark edememişlerdi çünkü onlar farklıydı. Onlar birbirlerini gerçekten herşeye rağmen görüyorlardı ama gurur bunun önüne geçiyordu geçmişte gurur vardı şimdi ise güven. Sam tekrar ortaya çıkacaktı ve kız kardeşine mezuniyette
2025 18. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 18:03
İsminden dolayı önyargıyla başladığım ama çok yanıldığım bir kitap oldu. Çocukluk yıllarından itibaren birbirlerine nefret kusan iki karakterimiz Delilah ve Macon.. Delilah'ın sorumsuz kız kardeşinin telefonlarını ona yönlendirmesi ve Macon'ın annesine ait antika saatini çalıp ortadan kaybolmasıyla olay örgüsü başlıyor. Bu olay yıllar sonra ikiliyi tekrar bir araya getiriyor. Kitap süresince geçmişten anılara da değiniliyor; hatta gönderilemeyen, gönderilip ulaştırılamayan mektuplar bile ortaya çıkıyor ki bana kalırsa kitabın en güzel yönlerinden bir tanesi de bu mektuplardı. Bunlar sayesinde aralarındaki nefretin derinlerine de inebiliyorsunuz. İki karakterin de ağzından yazıldığı için iki tarafı da haklı bulabilmeniz çok mümkün. Akran zorbalığının kabuk tutmayan yaralar olduğuna, ailen dahi olsa bu yaralara tuz basabileceğine de Delilah'ın kız kardeşi sayesinde bambaşka pencereden bakabiliyorsunuz. Peki aslında Macon'ın acımasızlığının gerçek sebebi neydi? Delilah'ın bu yaraları sarılabilir miydi? Düşmanlık gerçekten aşka dönüşebilir miydi? Tatlı DüşmanımTatlı Düşmanım Kristen CallihanKristen Callihan
2024 5. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2024 21:37
Geçmişten gelen yavaş yavaş ilerleyen miss gibi romantik bir kitap okumaya ne dersiniz Tatlı Düşmanım son dönemin en iyi, en güzel en romantik düşmandan aşka ilerleyen kitabı oldu benim için.Ama öyle böyle degil geçmişte öyle olaylar birbirlerine öyle davranışlarda ve sözlerde bulunuyorlar ki ilerleyen zamanda nasıl olacak bunlar diye düşünebilirsiniz.Macon ve Delilah'in geçmişlerindeki düşmanlığın şimdiki zamanda evrilmesini yerine sıcacık,sağlam ve yavaş ilerleyen bir aşka bırakmasını okumuyoruz adeta sayfalarda uçuyoruz. Çocukken Delilah, Macon'u ilk gördüğünde ona arkadaş olma teklifinde bulunmuştu fakat Macon'dan ona öyle sert bir geri dönüş gelmişti ki aralarındaki düşmanlığın temeli burada atılmıştı.Fakat Macon kız kardeşi Sam'e daha yakın duruyor, sürekli onların evinde zaman geçiriyor hatta sevgili bile oluyorlardı.Macon Saint güzel olabilirdi fakat hiç kimsenin görmediği zamanlarda Delilah'a kötü davranıyor okulda herkese rezil edip seytanca davranışlarda bulunuyordu. Ayrılıklarında ise hiç üzülmedi aksine ferahlamışt.Artık onu görmek zorunda değildi. Aradan geçen on yılda Delilah artık sevdiği işi yaparken Macon'da ünlü bir film yıldızı olmuştu.Ve aniden ondan gelen bir mesajla genç kadın şaşırdı.Kız kardeşi Sam bir süredir Macon'un asistanlığını yaptığı zaman ondan bir şey çalmış ve kayıplara karışmıştır.Delilah annesinin bu olayı öğrenmesini engellemek için geçmişteki düşmanına istemese de bir anlaşma önerdi, bir yıl süre ile Macon'un hem asistanı hem de özel şefi olacaktı.Macon genç kadını karşısında görünce yıllardır içindeki özleme karşı koyamadı ve teklifi kabul etti çünkü genç kadında onda ev gibi hissettiren bir şeyler vardı. Ama artık çocuk olmayan ve aynı evde yaşamaya başlayan ikilinin aralarındaki düşmanlık yerini daha tatlı, daha sıcak daha
2024 3. kitabı
Kitap aslında kardeşinin yükünü sürekli taşıyan Delilah'in çocukluk düşmanı ile bir anlaşma yapmasını anlatiyor. Macon yani gizli prensimizi okumak çok hoştu. Yanyana geçen sahnelerdeki enerjiler , sırların ortaya çıkışı, söylenemeyen sözler.... Kitabı çok sevdim sadece Delilah'in karakter gelişimi o kadar yavaştı ki kafasını böyle duvara vurmak istiyor insan. Hızlı okunuyor.