2007
Orijinal Adı:
Die Therapie

2026 7. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 11:18
İlk sayfasını okumaya başladığım andan itibaren sanki her sahne gözümün önünde canlanıyor gibiydi, sanki kitap okumuyorum da film izliyormuşum gibi (ki zaten dizisi de varmış). Kitabın tek bir sayfasından dahi sıkılmadım çok akıcıydı. Yazarın psikoloji hakkında bu kadar çok bilgiyi bilip kitabına da oldukça güzel işlemesi beni şaşırttı. Sade ama sürükleyici diliyle de elinize alınca bırakmayacağınız bir kitap. Ancak okurken sonu için çok farklı senaryolar ürettiğim için ters köşe de olsa beni tatmin etmedi. Bir de Hipnotik diye bir film var 2023 yapım, bu kitabın neredeyse tamamen aynısı ama araştırmama rağmen kitaba hiçbir atıf bulunduğunu göremedim.
TerapiSebastian Fitzek · Yurt Kitap Yayın · 20072,215 okunma
Bu nasıl bir kitap böyle!
2025 8. kitabı
Bu nasıl bir kitap, bu nasıl bir akıcı anlatım, bu nasıl bir gerilim... Ne desem az kalır. Tüm tahminlerim boşa çıktı. Ustaca yazılmış mükemmel bir kitap. Macera ve gerilim kitaplarını okumayı sevenler kaçırmasın derim. Yazarın diğer kitaplarını da edineceğim. Keşke kitaplar bu kadar pahalı olmasa...
Roman
Puan vermedi·288 syf.·
2024 10. kitabı
Terapi Uzun zamandır merak ettiğim kitabı nihayet okuma şansına arkadaşım zeliha sayesinde eriştim.viktor un kızının aniden kayboluşu okuması zevkli bir kurguyla okuyucuya sunulmuş.benzerlerini okuyanlar için normal gelebilir.bu tarz sevenler için iyi bir tercih.kitapla kalın.
Benzerini Hiç Okumadım!
2024 2. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2024 22:09
Merhaba Kitap Dostları, "Terapi" kitabını okurken gerçekten etkilendim. Sebastian Fitzek'in kaleminden çıkanlar sadece bir hikayeyi anlatmakla kalmıyor, bizi olayların içine sürüklüyor. Kitabın içine biraz göz atalım; Sebastian Fitzek'in kaleminden dökülen cümleler, sadece olayları değil, aynı zamanda karakterlerin duygusal derinliklerini de hissettiriyor. Fitzek'in dilini sevdim çünkü sadece hikayeyi değil, aynı zamanda karakterlerin ruh halini de anlamama yardımcı oldu. Terapi'yi okurken, Fitzek'in akıcı üslubu sayesinde kendinizi hikayenin içinde bulacaksınız. Okuduğum süre zarfında sıkıldığımı hiç hatırlamıyorum. Detaylar o kadar ustalıkla işlenmiş ki, karakterlerle bütünleşmek kaçınılmaz oluyor. Yazarın detaylara verdiği önem, kitabın sadece okunacak bir eser olmanın ötesine geçmesini sağlıyor. Fitzek, sadece bir gerilim hikayesi anlatmakla kalmayıp, aynı zamanda insan psikolojisinin karmaşıklığını da ustaca işliyor. Karakterlerin zihinsel dünyasına dalarken, yazarın psikolojiye olan hakimiyeti beni etkileyip şaşırttı. Heyecan yaşamak hem de insan psikolojisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu kitap tam da aradığınız şey olabilir. Kitaba esinlenmiş olan Terapi filminin incelemesini sizler için yorumlar kısmına bırakıyorum. Umarım Fitzek'in kaleminden çıkan bu eserin tadını çıkarırsınız! Keyifli Okumalar ♡ Bana bu kitabı tavsiye eden @bayanyuri0 ve @mervmerw okurumuza, beni bu kitapla tanıştırdıkları için içtenlikle teşekkür ediyorum. 'Terapi'yi keşfetmeme vesile oldukları için minnettarım. ♡
2025 101. kitabı
Fitzekten okuduğum ilk kitap kendileri, evet evet bu zamana kadar hiçbir kitabını okumamışım şahsen bende şoklardayım. Neden ve niçin böyle olmuş hiçbir fikrim yok. Kitabın konusu ve özelliklede sondaki o elime yüzüme patlayan bombası bana
Dennis Lehane
Dennis Lehane
ın aynı isimli kitabından uyarlanan Shutter Island filmini çok ama çok anımsattı. O filmin sonunda da, bu kitabın sonunda da şöyle temizinden bir beş dakika boyunca boşluğa doğru boş boş baktım ve sonrada "yalansın uleyn dünya" dedim.:)) Sırasıyla herkesten şüphe duydum, tiksindim, nefret ettim ama sonunda gerçeğin acı yüzünü okuyunca da "ah ulan be" dedim. Bu kitabı okurken nede çok kendi kendime konuşmuşum meğer.:) Kitapın kurgusu, gizemi, şüphesi çok zekice ilmek ilmek işlenmiş. Bir an bile elimden bırakmak istemedim, her sayfayla birlikte olası şüphelim değişti durdu, kafam içinde herşeyden bir tutam olan karışık bir salataya döndü resmen. Kısacası kitabı çok sevdim, pek sevdim, baya sevdim. Hemen
Sebastian Fitzek
Sebastian Fitzek
diğer kitaplarının peşine düştüm, o derece yani. Kitabın dizisini de çekmişler. Ben şu an izlermiyim bilemiyorum ama eğer izlemek isterseniz prime videoda 6 bölümlük mini bir dizi şeklinde var, haberiniz olsun.
Kitap Yorumu
2022 11. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2022 04:19
Uzun zaman sonra başladığım gibi bitirdiğim bir kitap oldu. Yazarın okuduğum üçüncü kitabı ve bu kitabın diğer kitaplardan daha etkileyici olduğunu söyleyebilirim. Her sayfası ayrı bir gerilim ve merak içeriyor. Sonunda ise öyle bir ters köşe oluyor ki tam anlamıyla şoke oldum. Konusuna gelecek olursak: Ünlü psikiyatrist Doktor Larenz’in kızı Josy, belirlenemeyen ve teşhis konulamayan bir hastalığa yakalanır. Devamlı nöbetler geçirir ve bir gün ortadan kaybolur. 4 yıl sonra Doktor Larenz bu durumla başa çıkabilmek için bir adada köpeğiyle beraber yaşamaya başlar. Bir gün kapısını çalan gizemli bir kadın olan yazar Anna Spiegel ile hayatı değişir. Anna, ileri derece şizofreni hastası olan ve bu hastalığı yüzünden yazmayı bırakan dünya çapında ünü olan bir kadındır. Doktor Larenz, Anna’nın yazdığı ve yarım bıraktığı kitabının, kızı Josy’nin ortadan kaybolmasıyla ilgili olduğunu düşünür.
2025 4. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 17:10
Bir şizofrenin gördüğü hayallerin gerçekle bağlantılı olması mümkün müdür? Psikiyatrist Viktor Larenz’ in kızı kaybolduktan 4 yıl sonra tanıştığı kadın ve gördüğü hayaller onu kızına götürebilecek mi? Geçmiş su yüzüne çıktıkça terapi seansları çarpıcı bir şekilde değişmeye başlar. Okuyucunun hemen sona ulaşmak isteyeceği gotik gerilim öğeleriyle dolu harika bir roman.
2024 11. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2024 10:59
Okuduğum ilk Fiztek kitabı idi. Ama kesinlikle son olmayacak. Kitabın sonuna kadar kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Psikolojik gerilim türünde okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi oldu. Yazarın olay örgüsü, konuyu işleyişi şahaneydi. Gerçekten böyle bir kitabı yazmak için insanın dahiyane bir hayal gücü olması lazım. Kitabın sonuna kadar hiç bir şeyi kestiremiyorsunuz. Çok beğenerek okudum. Diğer kitaplarından okuyan arkadaşlar tavsiye de bulunursa çok sevinirim. Hepinize bol kitaplı günler.
2021 3. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2021 15:33
Yazarın bütün kitaplarini okumak istediğimden hiç tereddüt etmeden almıştım bu kitabı da yazara ait okuduğum beşinci kitap kendisi. Bir psikiyatristin kızının esrarengiz bir şekilde kaybolmasıyla olaylar başlıyor ve hemen hikayenin içersine çekiliyorsunuz. Fitzek sizin merakınızı her daim diri tutmayı başarıyor ve oldukça akıcı bir kitap. Eğer psikojik gerilim okumayı ve ters köşelerle dolu olan kurguları seviyorsanız tam size göre, hiç düşünmeden başlayın :)
2017 37. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2017 13:58
Uzun zamandır baştan sona kadar büyük heyecanla okuduğum tek kitap oldu.. Kitabın olay döngüsüne dair hiçbir şey yazmak istemiyorum. Çünkü gerçek ve hayal o kadar iç içeydi inceleme yazısını okuyanın da hangisini gerçeğe hangisini hayale dayanarak yazdığımı anlaması kitabı okumadan zor olacaktır. Arka kapak yazısı kitap için yeterli bence. Soluksuz bir gerilime atılmak istiyorsanız, bu aralar bu kitap kesinlikle okurunu tatmin edecektir. Hele sona yaklaştıkça "Yeter artık" türündeki çırpınışlarınız, çok normal olacaktır. Yazar, kitabı öyle bir kurgulamış ki son sayfaya kadar farklı bir şey ortaya çıkıyor ve okur her defasında ister istemez şaşırıyor. Öyle bir kurgulanmış ki, tamam artık çözdüm her şeyi dediğinizde bile ortaya bir gizemli soru ve şok cevabı çıkıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden herkese keyifli okumalar.

Sebastian FitzekYazar · 16 kitap
1971'de Berlin'de doğdu. Birinci devlet sınavına kadar hukuk okudu. Telif hakları üzerine doktorasını yaptı. Almanya'nın çeşitli radyolarında şef redaktör ve program direktörü olarak çalıştı. İlk kitabı Terapi (Therapy) 2006'da Almanya'da en çok satanlar arasındaydı ve Da Vinci Şifresini 1. sıradan aldı. Fitzek dünya çapında 12 milyonun üzerinde kitap sattı.