Şubat 2016
2010
Yakın Plan Yayınları

2024 64. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 07:45
Ülkelerde gizli gizli mücadele veren varlığından bir haber yaşadığımız olaylar, tarihten gelen sırlar.. bu kitapta tarihi ve bizim hiç bu devran nasıl döner diye pekte aklımıza gelmeyen ,ince mevzulara ince dokunuşlar yapılmış. Herkesin bir İstihbaratı vardır Devletin diye bildiği bir kavram var. fakat bu Teşkilatlanma bu istihbaratlar nasıl toplanır. Devlet aklı farklı çalışır düşüncelerini, hem bir roman ,hem bir tarih bilgisi olarak ince ince nasıl işlenir bize çok güzel ifade etmiş. "Çamda bizim ,kozolakta bizim" derken ,aslında isimsiz ne çok kozalağımız var olduğunu ve Devlet için ömür feda edip hiç bilinmeden ölüp giden yiğitlerin var oluşunu bize anlatan çok etkileyici bir kitap .... Bilmediğimiz birilerine ;Vatan sağolsun diye uğrunda öldüğü ,bir Vatan borçluyuz ...Çok etkileyici bir eser olmuş...
TeşkilatSelman Kayabaşı · Yakın Plan Yayınları · 20162,156 okunma
Dikkat! Bu eser, bir Romandır!
2024 34. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2024 15:27
Eseri bir tarih kitabı değilde edebiyat alanı içerisinde bir roman olarak değerlendirirseniz; kaçınılmaz bir şekilde taktir etmek zorunda kalırsınız. Zira böyle yapıtlar Türk edebiyatında çok nadir karşımıza çıkarlar. Eser, üslubuyla, diyaloglarıyla, diyaloglarında ve genel anlamda kurgusuyla fevkalade etkileyiciliğe ve sürükleyiciliğe sahip. Bu yönüyle kurgusu ön planda fakat üslubu berbat, üslubu fevkalade fakat kurgusu beş para etmez eserlerin çok üzerinde. Yazarın bu işte hakikaten kırk fırın ekmek yemiş olduğunu tahmin ediyorum. Sanıyorum eserin malzeme olarak tarihi seçmesi ve güncel siyasi olayları da kurgusunda kullanması okuyucunun kendisine bir tarih kitabı değeri vermesiyle ya tenkit edilmesine yada yersiz bir şekilde övülmesine neden olmuş. Belki yazarın amacı da gerçekten budur, bilemiyorum. Hatta eserdeki bağlantılar bu manada isabetli yahut uydurma olsalar bile ben eseri ısrarla edebiyata mâl ederek değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira hayalin -ki bu manada yaratıcılıktır hayal- hiçbir sınır ile sınırlandırılmadığı ve müellifin olabildiğine özgür olduğu yegane alan edebiyattır. Yazar, muazzam bir kaleme sahip. Bu yüzden eser en çok edebiyata yakışır. Dolayısıyla en çok edebiyata yakıştırdığım bu eseri edebiyat özelinde 10 üzerinden 10 ile puanlayarak değerlendiriyorum ve bütün kitap severlere de tavsiye ediyorum.
2021 49. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 19:36
Teşkilat-ı Mahsusa.. Osmanlı Devletinin gizli teşkilatı.. Osmanlı padişahı Abdülhamid tarafından kurulan Trablusgarb'dan Edirne'ye, Hicaz'dan Hindistan'a kadar uzanan coğrafyada oluşmuş gizli bir oluşum.. Amaç oradaki Müslümanların örgütlenmesini ve saltanata bağlılıklarını Türk'ün Devlet-i ebed müddet fikrinin devamını sağlamak. Selman Kayabaşı 'ndan yine müthiş bir eser.. Okurken araştırmaya sorgulamaya iten bir kitap..
2021 18. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2021 00:03
Ve bugün; Türk'le Kürt'ü, Türk'le Fars'ı savaştırmak isteyen Kaos Düzeni'nin mimarları, hesap etmedikleri bir gerçekle yüzleşmeye başladı: Teşkilat'ın askerleri, yeni bir düzen için geri dönüyorlardı... Çam da bizim, kozalak da bizim! Teşkilat-ı Mahsusa, Osmanlı Devleti'nin son istihbarat teşkilatı idi. Kurulduğu günlerde, kabinedeki bakanların birçoğu ve üst düzey komutanların büyük bir kısmı dahi böyle bir örgütün varlığından haberdar olmamıştı. ÖrgütünTrablusgarp'tan Hindistan'a kadar yüzlerce hücresi ve bu hücrelere kayıtlı binlerce ajanı vardı. Üyeleri arasında Mustafa Kemal, Enver Paşa, Celal Bayar, Eşref Kuşçubaşı, Kazım Karabekir, Fuat Balkan, Süleyman Askeri ve Fevzi Çakmak gibi birçok ünlü sima da bulunuyordu. Teşkilat-ı Mahsusa, Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaptığı gizli çalışmalarla, elliden fazla devletin kurulmasını sağladı. Teşkilat'ın gizli hücreleri, aradan yüz yıl geçmesine rağmen henüz ortaya çıkarılamadı. Selman Kayabaşı, bu heyecan verici kitapta Kıbrıs'ta Türk Mukavemet Teşkilatı'nı kuran, Bosna Hersek'in bağımsızlığını kazanmasında büyük pay sahibi olan ve son olarak Kerkük'te ortaya çıkan Teşkilat'ın; Musul'dan Semerkand'a, Lübnan'dan Pakistan'a, Roma'dan Selanik'e ve Azerbaycan'dan Kafkasya'ya kadar, günümüzdeki faaliyetlerinin izini sürüyor.
2020 41. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2020 00:00
"Onlar, Oğuz Kağan'dan bugüne kadar Türk'ün Devlet-i Ebed Müddet fikrini devam ettiren gizli teşkilatın liderleriydi..." Türk'ün cihan mefkûresinde verilen mücadeleyi konu edinen bu eşsiz roman, gizli kahramanlarımızı tadına doyulmaz bir üslupla, sürükleyici ve bir o kadar da merak uyandıran bir şekilde kaleme alınmış. "Kaos düzeninin mimarları, Teşkilat'ın geri döneceğini tahmin etmemişti..."
Roman
2024 8. kitabı
Zaman kaybı. Gaz vermekten başka bir şey yapmayan hayal ürünü bir kitap... kesilen agaca yazık olmuş. Bir dönem okuduğum boş kitaplardan birisi.... ayrıca mevlana gerçeği kitabını okursanız mevlananin Türk düşmanı olduğunu anlarsınız... bazen anlatılan hikayelerin ardını iyi görmek lazım...
Teşkilat
Cumhuriyet tarihinde ne kadar önemli şahıs varsa hemen hemen hepsinin Teşkilat'ın içinde oldugu izlenimini kazandırıyor insana. Hem edebi olarak hem de düşünsel olarak keyifli okunabilecek bir eser bırakmış soframıza Selman bey. Türkiye cumhuriyeti tarihinde önemli yer tutan kişilere yönelik yapılan saldırılar, örgütler ve bu örgütlerin mevcut durumuyla birlikte Teşkilat'ın bu örgütlerin içine sızdırdıgı adamlar... Kısaca bizi yok sayanların şah damarındaki kan olarak dolaşıyoruz demekte Selman bey.
Siyaset
2020 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2020 14:06
Güzel ve akıcı. Gözümü kapadığımda beni o mekana götüren eserleri ve anlatımları seviyorum. Teşkilat öyle güzel bir kitap. Betimlemesi güzel fakat bilgi kısmını daha doyurucu beklerdim tek zayıf yanı benim için o oldu.
Selman Kaya başı hk.
2020 26. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2020 23:36
Kitabın kurgusu güzel ama çok kopuk. Zamandan zamana kişiden kişilere değişip duruyor. Daha sakin bir kafayla okumak gerekiyor galiba. Yazarın ilk okuduğum eseri. Merak uyandırıcı bir yazar olduğu bir gerçek. Son olmayacak ama biraz ara vermem gerek galiba.
2020 48. kitabı
Selman Kayabaşı'nın yazmış olduğu üçlemenin ilk eseri Teşkilat'da,Selçuklu'dan bu yana uzanan Devlet-i Ebed Müddet fikriyatının temellerinin atıldığı,Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşatılmaya çalışıldığı gözler önüne serilmiş ve Selman Bey tarihsel roman perspektifiyle oldukça güzel bir şekilde sunmuştur.Tavsiye ederim.

Selman KayabaşıYazar · 15 kitap
Zonguldak’ın Devrek İlçesi’nde dünyaya gelen yazar, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. Tarih ve siyaset konulu kitapları askeri kurumlar ile polis akademilerinde tavsiye edilmiştir. Pana Film tarafından hazırlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin konsept danışmanlığını yapmıştır. Kitaplarının birçok bölümünü Kudüs, Rodos, Saraybosna, İsfahan, Konya, Horasan, Kırım gibi roman kahramanlarının yaşadığı şehirlerde yazmıştır. Roman ve senaryo çalışmalarına devam etmektedir.