The Outsider

İngilizce
Sıralamalar

·288 syf.·
2025 86. kitabı
Bu kitaba dair güzel olan tek şey Josh Derwent‘ti. O da bazı yerlerde biraz sinir bozdu ama yine de kitabı renk veren tek kişi oydu. Bu kitap Maeve Kerrigen serisinde yer alan Rob’un hikayesini daha detaylı bir şekilde anlamamızı sağlayan bir Novella. Rob’un Maeve’den ayrılma sebebini ve arka planda olan olayları daha net görüyoruz. Ama hiçbir şey o ayrılık sahnesinin kötülüğünü unutturamaz. Bir devrin kapanışı gerçekleşti resmen Maeve o kadar kitap boyunca asla Rob’u atlatmadı. Karşılaşmaları konuşmaları gerçekten gerekiyordu ama diğer detaya gerek var mıydı. Psikolojik yönden bakınca Maeve’i anlamaya çalışıyorum bazı şeyleri atlatabilmesi için bunu denemesi normaldi ama olmasa da olurdu. Josh’ın yanında olması onun mutluluğu için bir şey yapması ve bu kitapta Maeve’n onun için endişelenmesi de güzeldi. Rob’un farkına varması ve tamamen kapanış yapmaları açısından sevdim. Rob’un olayı da kendisini ilgilendirir yani bu saatten sonra bizi ilgilendirmez.. Gerçekten bu kadını hiç hak etmedin. Yani seni o kadar düşünmesine rağmen önceliğinin işin olması gerçekten korkunç bir süreç sonrasında da geri dönüp pişmanlığını mı paylaşmak istiyorsun beter ol be herif diyesim var. Novella olması sebebiyle daha kısa ana kitaplara göre ve dediğim gibi Rob’un gizli göreviyle alakalı bir kitap daha çok onun etrafında şekilleniyor ama bu gizli görev esnasında Meave’da onunla beraber geçirdiği bir gece sonrasında da derbent’le yapmış olduğu bir konuşma var bence bunlar kitaba damgasını vuran kısım ki benim de ilgilendiğim kısımlardı. Ana kitaplarda Maeve’nin artık Rob’tan tamamen kopmasının detayı verilmiyor eğer onu öğrenmek istiyorsanız bunu okumanız tavsiye edilir, ama onun dışında seriyi çok etkileyen bir kitap olduğu söylenemez.  Yani polisiye kurgudan çok kadın
The OutsiderJane Casey · ‎Hemlock Press · 20237 okunma
2025 59. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2025 11:19
The Outsider, Jane Casey’nin Maeve Kerrigan evreninde geçen ancak seriden bağımsız okunabilecek bir yan roman. Bu kez merkezde, Maeve’in eski sevgilisi Rob Langton var. Rob, bir gizli polis olarak son derece tehlikeli bir göreve gönderiliyor: Karanlık bağlantıları olan zengin ve güçlü Carter ailesine sızmak ve ailenin lideri Geraint Carter’ı çökertmek. Rob’un Carter ailesine sızma süreci hızlı ve inandırıcı başlasa da bazı yerlerde fazla pürüzsüz işliyor. Yani, gerçekten suç dünyasının başındaki biri olsam, “yeni çocuk”tan daha çok şüphe duyardım! Rob’un kısa sürede Geraint’in güvenini kazanması biraz fazla kolay olmuş ama bunu akıcı anlatımı sayesinde sindirerek okuyorsunuz. Hikâyenin suç kısmı yeterince gerilim dolu, olaylar hızla gelişiyor ve “bomba planı” üzerinden yükselen tempo sayfaları hızla çevirmeme neden oldu. Geraint’in göçmen karşıtı duyguları kaşımak için halka açık bir yerde planladığı katliamı durdurabilecek tek kişi Rob… Zamanla yarış başlıyor ve Rob’un fiziksel tehlike kadar psikolojik sınavlardan da geçmesi gerekiyor. Bu kitabı benim için özel kılan şey ise elbette Maeve ve Josh’un küçük ama anlamlı varlıklarıydı. Yıllardır Maeve Kerrigan serisini okuyan biri olarak bu iki karakterin göründüğü her sahne hâlâ heyecan verici. Rob’un Maeve’le yıllar sonra yüzleşmesi, onu neden habersizce terk ettiğini anlatma çabası, bu buluşmanın “duygusal yükü” tatmin ediciydi. Tüm bunlar tabiki Rob açısından oldukça iç burkucuydu. Özellikle Josh ve Maeve arasındaki kimyanın Rob’u rahatsız etmeye başlaması hoş ve dokunaklı bir detaydı. Şunu da söylemeden geçemem: Rob’un hikâyesi her ne kadar sürükleyici olsa da karakteriyle derin bir bağ kuramadım. Onu hissetmekte zorlandım. Belki de Maeve’in yanında olduğu zamanlardaki hâliyle özdeşleştirdiğim içindir,
The OutsiderJane Casey · ‎Hemlock Press · 20237 okunma

Jane CaseyYazar · 17 kitap
Polisiye roman yazarıdır. 1977 yılında Dublin'de doğup Castleknock'ta büyümüştür. Oxford, JesusCollege'de İngilizce bölümünü okumuştur. İlk romanı The Missing, 2010 yılı şubat ayında yayımlanmıştır. Aynı yıl kasım ayında 5. Kurban (The Burning) okuyucularla buluşmuştur. Ardından 2011'de Acımasız (The Reckoning) ve 2013'te de The Last Girl kitapları yayımlanmıştır. Yazar Londra'da eşi ve oğluyla yaşamaktadır.