The Thirst

İlk Yayın Tarihi:
4 Mayıs 2017
Vintage
Orijinal Adı:
The Thirst (Harry Hole #11)
İngilizce

2025 12. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 12:16
Bir seriyi baştan sona okumanın verdiği keyif ara ara okumaktan çok çok daha fazla. Hele de bu seri Oslo'lu meşhur cinayet dedektifi Harry Hole ise Adamım yaşlandıkça yenilmez oluyor ve benim ona olan hayranlığım arttıkça artıyor. Elimde serinin son kitabı kaldı ama bir kitap daha var onu da en kısa zamanda edineceğim. Susuzluk'ta bir ince ayrıntı var ki okurken işte bu ve dedim. Türkiyedeki hayranlarına özel bir bölüm eklemiş Jo Nesbo. Oslo'nun göbeğinde bir hamam ve bir Türk karakter yazara olan hayranlığımı bir kat daha arttırdı. Kitabın içeriğinden hiç bahsetmeden sizlere sadece şunu soylemek istiyorum: Müthiş bir deha, aksiyon dolu sahneler, acayip ötesi ters köşeler ve alıştığınız tüm polisiye kitaplarının ötesinde bir hikaye. Tavsiyemdir efendim okuyun okutun.
·592 syf.·
2020 29. kitabı
Nesbø, bu kitavında da bizi oluşturduğu karakterlerin huzursuz, sisli ve karanlık iç dünyalarında bir yolculuğa çıkarıyor. Demir dişlerle cinayet işleyen bir adamın çocukluğunda ve kafasının içinde gezinmek biraz ürkütücü bir durum. Neyse ki eski alkolik ve aykırı polis, yeni aile babası ve Polis koleji öğretmeni Harry Hole cinayet soruşturmalarına dahil olarak üzerimizde bir kış güneşi etkisi oluşturmayı başarıyor. Sevenlerin olarak her gün mutlu uyanmanı dileriz Harry.
2019 50. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2019 00:16
Güzidem iki gözümün çiçeği Jo Nesbo yine yazmış. Harry Hole macerasına son hız devam ediyor. Susuzluk elbette kendinden önceki 10 kitabın devamı ve bir önceki kitap bir yana kızılgerdan kitabına bile atıfta bulunuyor yani dolayısıyla bağımsız olarak okunacak bir kitap değil. Katilin kim olduğu hakkında fikriniz sürekli değişiyor. Heyecanla ve merakla okudum. Kitabın sonuna doğru kafanızda tam soru işaretleri kaldı derken hepsinin cevabı bir bir veriliyor. Kenarında dönerek spoiler vermeden ancak bu kadar yazabildim.
Puan vermedi
Jo Nesbø’nün Susuzluk (Thirst) adlı romanı, ünlü Harry Hole serisinin on birinci kitabıdır. Roman, karanlık bir Oslo atmosferinde geçen bir seri katil ve psikolojik gerilim hikâyesidir. Kitapta, Tinder üzerinden tanışan kadınların vahşice öldürülmesiyle başlayan bir dizi gizemli cinayet işlenir. Kurbanların boğazlarında vampir diş izleri bulunur; bu da katilin kan içme takıntısı olan biri olabileceğini düşündürür. Polis teşkilatı çaresiz kalınca, artık akademide ders veren ve dedektiflikten uzaklaşmış olan Harry Hole yeniden göreve çağrılır. Harry, soruşturma derinleştikçe, olayların geçmişte yakalayamadığı tehlikeli bir düşmanla “Leopold’s Apple” cinayetinden tanıdığı eski bir seri katille bağlantılı olabileceğini fark eder. Bu dava, onun hem mesleki gururunu hem de sevdiklerini tehdit eden kişisel bir hesaplaşmaya dönüşür. Roman, sadece katil avını değil, aynı zamanda insanın içindeki karanlık arzuları, bağımlılığı, suçluluk duygusunu ve intikam tutkusunu da işler. Susuzluk, Tinder cinayetleri üzerinden Oslo’nun karanlık sokaklarında geçen; Harry Hole’ün geçmişiyle yüzleştiği, nefes kesici bir polisiye gerilim romanıdır.
2024 39. kitabı
Merhabalar Ne zamandır polisiye okumuyorum. Öyle iyi geldi ki anlatamam. Harry Hole serisinden bir kitap. Artık dedektifliği bırakıp polis akademisinde öğretmenlik yapan Harry, vampirliğe özenen yeni bir caninin işlediği cinayetleri çözmek üzere tekrar ekibe katılır. Yine son sayfalara kadar merakla okudum. Yine şaşırtmacalara kanıp yanlış kişilerden şüphelendim. Jo Nesbo hem kitap boyunca heyecanı ve gerilimi yüksek tutuyor hem de kültürel ve toplumsal birçok konuya değiniyor. Ağır alkolik ve sorunlu bir karakter olan Harry'ye bütün kadınların (ve kadın okurların) hayranlığı da zekâsından kaynaklanıyor sanıyorum. Serinin son iki kitabı kaldı. Sonun yaklaşmasına biraz üzülüyorum. Polisiye severlere tavsiyemdir. Ama sırayla okumanız daha iyi olabilir. Sevgiyle kalın
Polisiyeye yeni soluk...
2021 12. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 17:38
Daha önce okumuş olduğum Kardan Adam'dan çok daha sürükleyici, temposu kesilmeyen ve bir o kadar da heyecan verici buldum Susuzluk'u. Nesbo'nun okuduğum ikinci kitabı. Dahasını da okuma şevki veriyor insana. Grange'ın özellikle son kitaplarıyla çekiciliğini yavaş yavaş yitirdiğini hissettiğim şu dönemde ilaç gibi geldi diyebilirim. Bir Polisiye Romandan beklenilen her şeyi sonuna kadar veriyor. Kurgu, olay örgüsü, karakter gelişimleri, detaylar, tempo, anlatım sadeliği, kararında arka plan detayları ve sürpriz sonu ile takdirimi topladı. Tek puanı kısa ve detaysız betimlemelerinden kırdım. Jo Nesbo Jean-Christophe Grangé
2021 16. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2021 11:37
Normalde sırasına uygun olarak okunması gerekmediğini düşündüğüm Harry Hole serisi son 3 kitapta yine yapacağını yapıyor ve evet kesinlikle sıraya göre okunmalı . 600 sayfalık kitabın son 50 sayfasına kadar çözülemeyen gizemlerle gelmesi Jo Nesbo farkı galiba . Son kitaba geçmeden serinin bitmemesi için önlenemez bir istek duyulmaması mümkün değil . Her kitapta olduğu gibi 'susuzluk'ta da kalemini konuşturmuş Nesbo. Muhteşem kurgu, tahmin edildiği sanılıp şaşırtan bir son . Harry Hole u tanıdıkça her ayrıntıya takılıp tahmin edebileceğimi düşündüğüm bir kitap daha. Okumaktan pişman olmayacaksınız, Jo Nesbo okuyun okutturun , Harry Hole ile tanışmadan polisiye okurum demeyin .
2022 23. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2022 20:23
Yazarın okudugum ilk kitabı idi .fena sayılmaz.Cok waw dedirtmedi bana.kalin bir kitap ama akıcı.polisiye türü sevenler için tavsiye edebilirim .Son zamnlarda tekrara düşse de C. Grange yi tek geçerim
2023 7. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2023 17:30
Kısacık sade mi sade olsun dedikçe incelemem konusu müsaade etmedi romanın vandallıktan girip vampirizm den çıkmak nedir ya boş gününde mi uydurmuş nedir toparlayamadım konusunu nüfusunu romanı içtikçe içtim , şiştikçe şiştim , biçtikçe biçtim hiç böyle yapmazdı muhteşem romanlar yazan dediğim yazarım aman buda nazarlığı olsun dedim okudum bitti... :))
2021 18. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2021 11:00
Yine sonuna kadar hiç bir tahminin tutmadığı bir kitap oldu. Son ana kadar katili tahmin edememek çok mükemmel. Jo Nesbo'nun kitaplarını bu yüzden seviyorum. Kitabın konusuna gelirsem... Kana susamış demir dişli bir vampir. Tinder'da tanışarak kadın avına çıkıyor. Kadınları öldürüp kanlarını içiyor. Bir Türk var kitabında Mehmet. Hamam ve türk kahvesinden de bahsediliyor. Daha da ısınıyor insan kendinden bişeyler görünce . Harry Hole türk kahvesine ısınıyor. Vampirimiz boş durmuyor tabii ki seri cinayetler başlıyor ve Harry Hole yine sahnede.

Jo NesboYazar · 23 kitap
Yazar Oslo'da doğmuş, Molde'de büyümüştür. Norveç Ekonomi Okulu'nda iktisat ve işletme bölümlerinde okumuş; buradan dereceyle mezun olmuştur. Dedektif Harry Hole karakteri hakkında yazdığı romanlar sayesinde oldukça popülerleşmiş; Norveç çapında bir buçuk milyonluk bir satış elde etmiş ve eserleri kırk dile çevrilmiştir. Norveçli ünlü rock grubu Di Derre'nin de solistliğini yapan yazar, ilk çocuk kitabını da 2007 yılında "Doktor Proktors prompepulver" ismiyle yayımlamıştır. 2010 yılında Edgar Ödülleri'nde aday olurken, Flaggermusmannen isimli ilk romanıyla 1997 yılında Riverton ödülünü, 1998 yılında da Glass Key ödülünü kazanmıştır. Türkçe'ye Koridor Yayıncılık tarafından iki kitabı, yani "Kızılgerdan" ve "Şeytan'ın Yıldızı" isimli romanları çevrilmiştir. Romanları - "Flaggermusmannen" - (1997) (Türkçe: Yarasa) - "Kakerlakkene" - (1998) (Türkçe: Hamamböcekleri) - "Rødstrupe" - (2000) (Türkçe: Kızılgerdan) - "Sorgenfri" - (2002) (Türkçe: Nemesis) - "Marekors" - (2003) (Türkçe: Şeytan Yıldızı) - "Frelseren" - (2005) (Türkçe: Kurtarıcı) - "Snømannen" - (2007) (Türkçe: Kardan Adam) - "Panserhjerte" - (2009) (Türkçe: Leopar) - "Gjenferd" - (2011) (Türkçe: Hayalet ) - "Politi" - (2013) - ing. Police - "Tørst" - (2017) - ing. The Thirst