True Colors

True Colors
İngilizce

2026 44. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2026 10:13
Kristin Hannah’ın dünyasına adım atmak, o tanıdık ama her seferinde sarsan duygusal fırtınaya kapılmak demek. Gerçek Renkler’de de yazar bizi Grey ailesinin o uçsuz bucaksız çiftliğine ve kız kardeşlik bağının hem birbirine tutunan hem de yer yer çatırdayan karmaşık yapısına götürüyor. Kız kardeşlerin arasındaki o sessiz rekabeti, babalarının sevgisiz bıraktığı boşluğu doldurma çabalarını okurken, insanın ruhunda bir sızı uyanıyor; sanki her birinin sırtındaki yük benim de omuzlarıma binmiş gibi. Ailenin dışarıdan bakıldığında kusursuz duran o “itibar” zırhı, aslında her birinin ödemek zorunda kaldığı ağır bedellerle ayakta duruyormuş. Bu kitapta sadece bir hikâye okumadım; adeta o evin içinde, söylenmemiş sözlerin ağırlığı altında ezilen dördüncü bir kişi gibi hissettim. Kitabın ruhu aslında isminde gizli; hayatın gri alanlarında kaybolduğumuzda ortaya çıkan o çıplak gerçekler… Sadakat ve hırs arasındaki ince çizginin nasıl bir trajediye dönüştüğünü görmek canımı acıttı. Bir suçun gölgesi sadece tek bir hayatı değil, koca bir ailenin geleceğini adım adım karanlığa sürükleyebiliyor. Hannah, karakterlerini öylesine ete kemiğe büründürmüş ki, sayfalar bittikten sonra bile o çiftlikten hemen uzaklaşamadım. Gerçek sevgi, en karanlık fırtınada bile renklerini soldurmayan tek şeydir belki de. Hepimiz, en sevdiklerimiz tarafından gerçekten “görülmeyi” bekleyen o yaralı çocuklar değil miyiz?
Puan vermedi·512 syf.·
2025 8. kitabı
Huzur veren bir kitapla geldim. Koltuğunuza kıvrılın ve kıskanılası türden bir aşk hikayesine hazır olun ve okumaya başlayın diyorum. Krıstın Hannah romanları gerçekten çok iyi. Profesyonelliği, üstünlüğü, anlatımı mükemmel derecede. Sevginin gücünü muhteşem anlatıyor.
2025 1. kitabı
Üç kardeşin kıskançlık fedakarlık bencillik ve sevgisiyle örülü akıcı bir kitap. Kitabı okurken insanın i içinde mıh gibi işlenmiş duyguların nasıl bir anda alaşağı edildiğini görüyorsunuz.Bir zamanlar deli gibi kıskanılan ilerde en acınan olabiliyor tüm dengeler değişiyor ve bu güzel geçişlerle anlatılmış. Uzun zamandır beni bu kadar iyi hissettiren bir kitap okumamıştım.
2017 379. kitabı
Sade ve akıcı bir dille yazılmış, ilk sayfadan itibaren okuru içine çeken, huzur veren bir kitap. Kısaca; Kavgaları, kıskançlıkları, çekişmeleriyle üç kız kardeşin hikayesi denilebilir. Kitabı okuduktan sonra keşke benimde bir kız kardeşim olsaydı diye düşündüm.
2021 150. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2021 10:21
Krıstın Hannah birçok yapıta imza atmış başarılı bir yazardır. Yazdıkları arasında en bilinenler Ateşböceği Yolu ve Gece Yolu kitapları olsa da yazdığı tüm yapıtları New York Times Bestseller listesine girmeyi başarmıştır. Yazar Gerçek Renkler kitabında kardeşliğin bölünmez bağından bahsetmiştir. Water's Edge'de yaşayan üç kız kardeş, eşini kaybetmiş ve yasını bile tutmayı beceremeyen bir baba tarafından büyütülürler. En büyük abla Winnona, başarılı bir avukat olmasına rağmen hayatında hiçbir zaman babasının takdirini, sevgisini kazanamamıştı. Üstelik aşık olduğu adam en küçük kardeşine aşıktı. Ortanca kardeş Aurora, ona ihanet eden bir adamla evlendiği için pişmanlık yaşayan ve ablasıyla kardeşi arasında sıkışıp kalmıştır. En küçük kardeş Vi vi An bir siyahi adama aşık olduğu için başına gelenlere göğüs germekle uğraşıp bir yandan da kardeşler arasındaki bağı korumak için uğraşan naif bir kişi. Krıstın Hannah bu kitabıyla her ne olursa olsun aile bağlarının her şeyin üstünde olduğunu, zorluk karşısında pes etmemeyi ve aşkın gücünü ön plana çıkarmıştır. Dil ve anlatım tarzı herkesin kolaylıkla anlayabileceği bir tarzdadır. Bir film gibi akıyor. Edebiyatla kalın...
2025 5. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 17:21
An itibariyle muhteşem bir kitap bitirdim. K.H. yine şaşırtmadı beni. Harika bir konu, harika çeşitlemeler, harika karakterlerle oluşmuş nefis bir hikaye. Aynı anne ve babadan kaç çocuk doğarsa doğsun yaratılış gereği hepsi birbirinden ayrı karakterlere sahip oluyor. Roman küçük yaşta annelerini kaybeden üç kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Wınona, Aurora ve Vivi ann. Hepsinin hayatı farklı yönlere evirilerek değişik renklere büründü. Winona başarılı bir avukat ama kiloları ile başı dertte. Aurora evli iki çocuklu bir ev kadını ve Vivi... Çiftlikten, atlarından ve babasından hiç ayrılmadı. Hayatına giren adamla da bu çiftlikte evlendi ve yaşamaya devam etti. Taa ki kader onları ayırana dek. Yaşanılan onca yılları, acıları, aşkı, sevgiyi, kıskançlıkları ve her şeyden önemlisi aile olmayı öyle güzel anlatmış ki yazar. Okumadıysanız mutlaka tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
2016 18. kitabı
Kitap bir ailenin hayatını ve kız kardeş baba kız ilişkisini ele almış.Tavsiye ederim akıcı ve duygulu.Benim aldığım en önemli mesaj ise insanlara olan önyargının hayatlara mal olabileceği.Bazı olaylar açık anlatılmış rahatsız olan varsa tavsiye etmem belli yaş düzeyinde insanlar okumalı bence .
2015 57. kitabı
Grey kızkardeşlerinin hem hüzününe hem çekişmelerine hem kıskançlarına hem de aşklarına tanık olacaksınız. Aurora, Vivi ann ve Winona ile abla kardeş ilişkisini görebileceğiniz bi kitap. Bu kitaptan sonra bir kız kardeşimin olmasını daha fazla istemeye başladım.
2020 199. kitabı
Okunma: 04 Mart 2020 00:00
Kız kardeş olmanı ne demek olduğunu bir kere daha anladım. Kristin Hannah yazdığı her kitapta duyguyu o kadar iyi okuyucuya geçiriyor ki, ona bir kez daha hayran oluyorum. Her okuduğum kitabında daha fazla bağlanıyorum. Bu kitapta en sinir olduğum iki karakter Luke ve mark oldu. Ve tabiki en nefret ettiğim kişi henry oldu. Winona ne yaparsa yapsın nedense hiç kızamadım, hatalı olduğu çok zaman oldu ama yinede en sevdiğim karakter o oldu.
2015 150. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2015 23:44
Kitaba ilk başladığımda sonunun beni bu kadar etkileyeceğini hiç tahmin etmemiştim. Sonuna yaklaştığımda okumamak istedim, bitmesin istedim.. Kristin Hannah zaten sevdiğim bir yazar. Aşkı, umudu, çaresizliği, bekleyişleri, vazgeçişleri anlatımı çok iyiydi. Tek takıldığım nokta bazı yerleri çok hızlı atlamıştı, onun dışında başka hiçbir şey göremedim. Kesinlikle okunmaya değer.

Kristin HannahYazar · 24 kitap
Kristin Hannah 1960 yılında Amerika Kaliforniya’da doğmuştur. Yazar sekiz yaşında iken ailesi ile birlikte Washington’a taşınmıştır. Reklam ajansında iş yaşamına başlamış daha sonra yazar olabilmek için Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Üniversite eğitimi sırasında annesinin kansere yakalanması ve ölümü üzerine bu süreçte kaleme aldığı yazılarını bir kutuya koyarak yazar olmaktan vazgeçmiştir. Kristin Hannah evliliği süresince avukatlık yapmış hamilelik sürecinde evde dinlerken bolca kitap okumuştur. Bebeği dünyaya geldikten sonra eşinin yardımı ile eski yazılarını yeniden çıkarmış ve yazarlığa başlamıştır. İlk başlarda kitaplarını bastırmak için yayıncı bulamamış, kabul edilmesinden sonra kitaplarını yayınlamaya başlamıştır. Kitapseverlerin çok sevdiği yazarlardan olan Kristin Hannah birçok ödülün sahibi olmuştur.