21 Ocak 2015
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2026 17. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 22:52
Gece Yolu dışarıdan bakıldığında her şeyin yolunda göründüğü bir ailenin, tek bir gecede nasıl paramparça olabildiğini anlatıyor. Farraday’lerin düzenli dünyası; Zach, Mia ve Lexi’nin dâhil olduğu bir gecenin ardından geri dönülmez biçimde değişiyor. Bunun sadece bir hata hikâyesi olmadığını; annelik, suçluluk, sadakat ve affetmenin bedeline odaklanan bir anlatı olduğunu düşünüyorum. Bu hikâyede beni en çok yakalayan şey, insanın en zor anında yalnız bırakılmasının içinde açtığı boşluktu. Sonradan gelen iyilikler o eksikliği doldurmuyor; affetmek mümkün olsa bile, güven bir kez sarsıldığında samimiyet hep eksik kalıyor. Bu yolculukta kimse yola çıktığı kişi olarak kalmıyor. Bu nedenle kitabı okurken bir hikâyeyi takip etmedim; o gecenin kıyısında durup olan bitene tanıklık ettim. Olaylar gözümün önünde aktı, duygular ve suskunluklar bile film sahnesi gibi netti. Gece Yolu uzun süre kalbimde yer edecek.
Puan vermedi·496 syf.·
2024 40. kitabı
Dostluk, aşk ve affetmek üzerine, bitirdiğimde büyük etki yaratan özel ve hayret verici bir kitap oldu. Karakterlerden etkilenmemek ve unutmak mümkün değil elbette. Kitabın konusu; Sürekli annesi tarafından terk edilen ve evlatlık verilen Lexi, teyzesi Eva ile birlikte yaşamaya başlar. Lisedeki ilk gün Mia ve Zach ile tanışan Lexi kısa sürede Farraday ailesi'nin bir parçası olur. İkizleri Mia ve Zach için sürekli endişelenen ve çocuklarının ihtiyaçlarını her şeyden üstün tutan Jude, Zach'in Lexi ile birlikte olduğunu öğrenince bu durumdan pek hoşlanmaz. Mia'nın özel üniversiteye Zach ile gitmek istemesi, Lexi'nin maddi durumu olmadığı için devlet üniversitesine gitmek zorunda kalması ve Zach'in de Lexi ile ayrılmak istemediği için onunla birlikte devlet üniversitesine gitmek istemesi, Zach ve Mia arasında anlaşmazlığa yol açar. Tabii Farraday ailesi de bu duruma karşı çıkar. Lexi, Mia ve Zach sonunda ortak karara varırlar ve tatillerde buluşmaya karar verirler. Üniversiteye gitmeden önce, lisedeki son yıllarında bir yaz gecesinde Jude, ikizlerin partiye gitmelerine izin verir. Zach ve Mia, Lexiyi de alarak partiye katılırlar. O gece verilen yanlış bir kararla hepsinin hayatı altüst olur... Sonraki yıllarda o gecenin sonuçlarıyla yüzleşip unutmaya ve affetme cesaretini göstermeye çalışırlar. Hikayeyi iyi ki okumuşum diyeceğiniz son sayfalar, insanın içine gömüldüğü karanlıktan nasıl aydınlığa ve huzuru bulmaya çalıştığına, hataları düzeltmek için nasıl bir mücadele verdiğini görüyorsunuz. Bir insanı kaybetmenin verdiği acı ve affetmeye dair yürek burkan unutulmaz…
Kristin'in Kalemini Seviyorum
2026 1. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 22:17
Kristin Hannah son zamanlarda en çok ilgimi çeken yazarlardan biri. Çağdaş Kadın Edebiyatının günümüzdeki en başarılı temsilcisi bence. Kitapları genel olarak aile, dostluk, sevgi, kayıp, affetmek ve her seye rağmen hayatı sevmek üzerine. Kristin'in kitapları son derece gerçekçi ve hayatın içinden kitaplar. Anlatımını ve betimlemelerini çok seviyorum. Üzülürken bile buruk bir tebessüm ediyorum. Serin bir meltemin, bir kuş cıvıltısının, hoş kokulu çiçeklerin, cırcır böceklerinin ötüşünün iyileştirici bir gücü var. Kristin bana bunları öğretti. İyi ki de öğretti... Gece Yolu bana kalırsa en iyi kitabı. Şiddetle değil, sevgiyle tavsiye ederim. Satırlarda buluşmak dileğiyle...
2022 20. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 15:36
Gece Yolu Kristin Hannah’tan okuduğum ilk kitap ve son da olmayacağına eminim. Çünkü bayıldımm. Hem çok akıcıydı 2 günde bitirdim hem de duygular o kadar güzel işlenmiş ki. Ebeveynlik, aile ilişkileri, aşk, arkadaşlık; hepsi tek kitapta. Yok o kadar da değildir diyordum yorumları okurken ama 3 kez falan ağladım. İlk sayfalardan itibaren kitap sizi içine alıyor ve her an kendinizi bir başka karakterin yerine koyarken buluyorsunuz. Bir tarafa hak verirken diğer tarafa da üzülüyorsunuz. Lexi’nin acılarına ortak oldum diyebilirim. İyi ki bu kitapla başlamışım. Konusunu yazmayacağım çünkü arka kapakta da kitabın açıklamasında da yazıyor zaten. Okuyun okutturun
2022 31. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2022 01:04
Gece Yolu: Spoiler içerebilir! Kristin Hanna'nın okuduğum ilk kitabı. Yazarın anlatımını sevdim akıcı bir anlatışı var uzun bir kitap olmasına rağmen bir oturuşta yüz sayfaya yakın okunabilecek şekilde yazmış. O yüzden anlatımını sevdim ve başka kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Kitap hakkında ise ilk başları gerçekten çok güzeldi başlarda anlatılan arkadaşlık, aşk ve bu sevgiyle beraber fedakârlık duygusu gerçekten insanın içini ısıtacak derecede güzel anlatılmıştı ve kitabı okurken o duygular senin içini ısıtıyordu. Ama yaşanan kötü olaydan sonra geçmişte yaşanmış güzel olayların üstünü örtüp bir olaydan dolayı suçlanan Lexi'nin o durama gelmesine gerçekten çok üzüldüm. İlk başlarda nasıl güzel duygular yaşattıysa ortalarında da sıkıldığım yerler oldu. Sonunu güzel bağlamasaydı kitabı pek beğenemeyecektim ama sonunda affetme ve Jude'nin de gerçek kişiliğine tekrardan kavuşması beni mutlu etti ve kitaba özellik kattı diye düşünüyorum. Yani kısaca başlarda çok beğendiğim ve sonunda da affetme duygusuyla gelen mutluluk beni etkilediği için kitabı beğendim. Bu kitap bana güzel şeylerde kattı aslında. Bunlardan biri affettiğinde rahatladiğını hayatına kaldığın yerden devam edebileceğini gösterdi. Çünkü bir insanı affetmediğin zaman o yaşanan olay her zaman kafanın içinde yer eder olayı düşünürsün , beynin bu olayı bitmemiş olarak görür ve karşındaki kişiyi suçlamaya devam edersin bu da hayatını geriye dönük yaşayıp ileride olabilecek güzel günleri de mahvetmene neden olur. Ama insanı affettiğin zaman artık beynin o yaşanan olayı tamamlar ve yaşadığın kötü olayı unutmak için elinden geleni yapar sende hayatına kaldığın yerden devam eder geleceğini guzelleştirebilirsin o yüzden affetmek büyük bir erdem ve kendine verdiğin değeri gösterir. Bu kitaptan aldığım en
Roman
2025 89. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2025 23:50
Bu yazara bayılıyorum ve kitaplarının etkisinden çıkmam bir haftayı buluyor veya daha fazlasını, Karakterlerin duygularını tek tek ele alması olay örgüsü yeri gelince judenin çocuklarını sıkması bıkınlık yqratırken ilerleyen yerlerde alexanın kendi hariç herkese koşması yeri gelince fedakarlığı beni duygusal olarak harap etti lakin birkaç kısm tam hayal ürünü olduğunu gösteriyordu mesela ama nadir kısmlar. Ah mia çok sevmiştim seni(zack) ve ikizini…
2023 55. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2023 07:24
Harika bir kitabın daha sonuna geldin. Mutlu biten kitapları her zaman çok sevmişimdir. Kalplere hitap eden sayfalar arasından çıkmak istemeyeceksiniz. Ve duygusalsanız okuduğunuz ortamlara dikkat edin ben gibi Eskişehir istanbul treninde bile ağlayabilirsiniz.
Edebiyat & Roman
2023 27. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 18:27
Ömrümde okuduğum en etkileyici kitaplardandı. Kristin Hannah'nın dili zaten çok akıcı, her kitabı film gibi. Ama bu kitabın özellikle filmi olsa yürek dayanmaz. Kristin Hannah'nın her kitabında bir karakter ile mutlaka farklı bir bağ kuruyorum. Burada elbette Lexi oldu. Lexi yetim bir kız ve yetimhanede büyüyor. Bir gün teyzesi çıkıp ona koruyucu aile oluyor ve o zaman Lexi'nin gerçek bir "ailesi" oluyor. Yeni bir okula başlıyor, yeni bir hayata. Okulun ilk günü hayatının dostuna ve hayatının aşkına denk geliyor. İkisi aynı kişi değil tabi, iki kardeş hatta ikiz. Kitapta nasıl Lexi ile bağ kurduysam da, ondan daha çok hayran olduğum bir karakter vardı. Zach... Bu insan gerçekten kitap karakteri çünkü kusursuz. Herkesin denk gelmek isteyeceği erkek. Hayatındaki kadının şansı. Dilerim ki böyle aşk adamlar herkesin karşısına çıksın. Tam her şey çok güzel dersin ve daha kitabın yarısında olduğunu fark edersin ya... Nasıl her şey tam yoluna girerken bir anda berbat olabilir? Koca bir yükü nasıl bir kişi omuzlarında taşımak zorunda kalır? Bir insanı affetmek bu kadar zor mu? Acımızı bastırmak için neden başkasının acı çekmesini isteriz ki? Hep öfke duydum yarısından sonra. Hep çok üzüldüm ve istediğim sonla bitsin diye elimden bırakamadım kitabı. Cidden bir kitabı okurken bir sonu bu kadar çok istedim.
Edebiyat & Roman
Gece YoluKristin Hannah · Pegasus Yayınları · 20154,717 okunma
Hayat size bir dizi seçenek sunar: Beklemek, geçmişe tutunmak,unutmak, affetmek..
2014 3. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2014 00:00
Beni Kristin Hannah ile tanıştıran o mükemmel kitap.. Daha okurken biliyordum bu kitabın en çok seveceğim roman olacağını. Senelerdir tavsiye etmekten, herkese aynı heyecanla anlatmaktan bıkmadım bıkacağımı da sanmam. Okurken ağlamamak elde değil. Her duyguyu karakterlerle beraber siz de yaşıyorsunuz. Sevginin her çeşidi başından sonuna kadar sarıyor sizi. Annelik, aşk, dostluk, kardeşlik, affetmek.. Bitirdiğimde başka bir kitabı elime alıp okumak içimden gelmedi ama hazır olduğumda okuduğum yazar yine Kristin Hannah’tı :) Öyle bir yazar ki her yazdığını bir çırpıda okuyup bitiriyorsunuz. Mutlaka okumalısınız bütün övgüleri sonuna kadar hakeden bir kitap.
Sevgi
2014 89. kitabı
Dostluğu, affetmenin gücünü ve kattıklarını o kadar güzel ve akıcı bir şekilde işlemiş ki yazar... Bunu iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz adeta. Bu roman sayesinde affetmenin büyüklüğüne inanıyorsunuz. Kitabı ise, bitirmeden elinizden kesinlikle düşüremiyorsunuz. Çünkü bir sonraki sayfalarda neler olacak acaba diye düşünmekten kendinizi isteseniz bile alamıyorsunuz. Ben Gece Yolu romanının unutulmaz karakteri olan Mia'nın yaşadıklarını halen unutamıyorum, dün okumuşum gibi aklımda... Bence bu hüzün yumağı halinde sizi bekleyen romanı okumak için daha fazla geç kalmayın.

Kristin HannahYazar · 24 kitap
Kristin Hannah 1960 yılında Amerika Kaliforniya’da doğmuştur. Yazar sekiz yaşında iken ailesi ile birlikte Washington’a taşınmıştır. Reklam ajansında iş yaşamına başlamış daha sonra yazar olabilmek için Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Üniversite eğitimi sırasında annesinin kansere yakalanması ve ölümü üzerine bu süreçte kaleme aldığı yazılarını bir kutuya koyarak yazar olmaktan vazgeçmiştir. Kristin Hannah evliliği süresince avukatlık yapmış hamilelik sürecinde evde dinlerken bolca kitap okumuştur. Bebeği dünyaya geldikten sonra eşinin yardımı ile eski yazılarını yeniden çıkarmış ve yazarlığa başlamıştır. İlk başlarda kitaplarını bastırmak için yayıncı bulamamış, kabul edilmesinden sonra kitaplarını yayınlamaya başlamıştır. Kitapseverlerin çok sevdiği yazarlardan olan Kristin Hannah birçok ödülün sahibi olmuştur.