Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Vahşi Kadın’ın Yolculuğu

Didem Çivici
Dünyada gördüğümüz hastalıklar, savaşlar, ihanetler, krizler, kazalar. . . görmeyi reddettiğimiz karanlığımızın bilinme çabaları olabilir mi? Kararlarımızı (evlilik, çocuklar, kariyer. . . ) kendi karanlığımızdan kaçmak ve iyi hissetmek uğruna bilinçsizce alıyor olabilir miyiz? Seçimlerimiz bize mi, yoksa başkalarına (topluma, ailemize, sosyal çevremize. . . ) ya da geçmişimize (travma ve hikayelerimize) mi aitler? Bize ait olduğunu düşündüğümüz onca kararın ardındaki dinamikleri görebilsek ve bu dinamikleri değiştirmeye kalksak ne, nasıl değişirdi? Çoğumuz vahşi özümüzle temasımızı yitirmiş insanlar olarak hayatlarımızı vasat bir şekilde idame ettirmeye çabalıyoruz. Sıkıcı işlerimizi bitirmeye, sıkıcı ilişkilerimizi devam ettirmeye, sıkıcı günleri ve geceleri öldürmeye çalışıyoruz. İçimizdeki o kocaman karanlık boşluğa temas etmemek, yalnızlığımızı hatırlamamak adına işe, alışveriş merkezlerine, güzellik ve spor salonlarına, genelevlere veya kişisel gelişim çalışmalarına koşuyor ya da kendimizi politikaya ve yardım kurumlarına adıyoruz. Kısacası karanlığımızla, duygularımızla, hikayelerimizle, vahşi olanla yüzleşmemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü orası korkutucu, orası bilinmezliklerle ve aynı zamanda da armağanlarla dolu. Bize yüzümüzü ışığa doğru dönmemiz söylendi. Hiç kimse o boşluğa, o karanlığa doğru ilerlememizi söylemedi. Bize kimse armağanlarımızın, potansiyellerimizin ve yaratıcı gücümüzün karanlıkta olduğunu söylemedi. Bize kimse vahşi özümüzün bize kalan en büyük miras ve zenginlik olduğunu söylemedi. Biz karanlığa, gölgelere, vahşi olana arkamızı dönmeyi öğrendik. Ve biz bunu yaparken derinlerde bir şeyin sessizce büyüdüğünü, öfkelenmeye başladığını fark edemedik. Mutsuzluğumuzun, huzursuzluğumuzun ve tatminsizliğimizin köklerinin karanlığa uzandığını göremedik. . . görsek de bunu yok saydık. Vahşi Kadın’ın Yolculuğu’nda kendinizle ve yaşamla bağlantıya geçecek ve hayatlarımızı yeniden ele alacağız.
Yazar:
Didem Çivici
Didem Çivici
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 344Basım Tarihi: Haziran 2018Yayınevi: Ganj Kitap
ISBN: 9786055006839Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
344 syf.
8/10 puan verdi
Freudçuluğa karşı çıkan C.G. Jung, analitik psikoloji kuramında, insanın ruhsal kişiliğini, bütün geçmişten soya çekimle gelen ortaklaşa bilinçdışı izlenimlerin onardığını ileri sürerek, insanın ruhsal karakterini yaşama içgüdüsünün belirlediğini savunur. Yani bireyselleşme olarak adlandırdığımız şeyi başarmayı... Jung'ın bu kendine özgü kuramlarını sahiplenen ve analitik psikolojiye merak salan, bunları dört ana başıkta derleyip ele alan yazar, Vahşi Kadın'ın Yolculuğu adlı kitabın da; *Seçimlerim bana mı yoksa başkalarına (topluma, aileme, sosyal çevreme...) ya da geçmişime (travma ve hikayelerime) mi aitler? *Dünyada gördüğüm hastalıklar, savaşlar, ihanetler, krizler, kazalar... görmeyi reddettiğim karanlığımın bilinme çabaları olabilir mi? *Kararlarımı (evlilik, çocuklar, kariyer...) kendi karanlığımdan kaçmak ve iyi hissetmek uğruna bilinçsizce alıyor olabilir miyim? *Bana ait olduğunu düşündüğüm onca kararın ardındaki dinamikleri görebilsem ve bu dinamikleri değiştirmeye kalksam ne, nasıl değişirdi? gibi sorularla bireyin, sağlıklı ve istikrarlı bir yaşam sürebilmek için geçmişten gelen iyi, kötü, sosyal, siyasi, ekolojik, tarihsel, biyolojik ve psikolojik tüm deneyimlerini birleştirmesi fikriyle birlikte, kendi içsel yolculuğuna çıkmasını öneriyor ve kendini gerçekleştirmeye çabaladığında gördüğü ya da yaşadığı büyük resmin nasıl değişebileceğini vurgulamaktadır. Adında kadın kavramı geçse de, aslında kadın/erkek her bireye, rehber niteliğinde bir kitap bence. Dolayısıyla, cinsiyet farketmeksizin herkese tavsiye ediyorum.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
Reklam
344 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Evet inceleme biraz geç kaldı ama olsun kitap aslında beni çok şaşırttı kitabın adı bende böyle feministik bir anlatım beklememe sebep oldu ama içeriğe bakınca Freud'un Psikanalizini jung'un yeniden yorumladığını geliştirdiğini bazı eklemeler yaptığını farkettim ve bunun üzerine yazilmis bir kitap olduğunu gördüm bu da benim için süpriz oldu yeni terimler yeni kelimeler öğrendim ve dahası kitapta anlatılan bazı şeyleri aa bu ben aa bu şu arkadaşım diyerek okudum aydınlandığım ama yer yer terimlerden dolayı bunalıp okumayı bırakma noktasına geldiğim değişik bir kitap oldu ama özünde beğendin mi derseniz beğendim özellikle psikoloji konusunda bilgi sahibi olanlar rahatlıkla okuyabilir
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
%44 (154/344)
·
Puan vermedi
Carl Gustav Jung isimli bilim insanının ilminden faydalanılarak yazılmış bir eser genel itibari ile.Kurtlarla Koşan Kadınlar isimli kitaptan da alıntılar hatırı sayılır derecede mevcut. Kitapta ana fikir ,bilinçdışıni öğrenmek ve gölge dediğimiz alanda farkındalik oluşturmak,bunda net yazar, çünkü tekraren bu olgulardan bahsediyor,kendi deneyimleri çerçevesinde,sohbet türü yazılarla.. Okunması kolay ve keyifli,bilgiler aydınlatıcı ...Üslup olarak ta akıcı ancak tekrarlayan paragraflar olmasa iyi olurdu..:)
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
Jungiyen Analist Didem Çivici, Jung'un analitik psikolojisi hakkında yola çıkarak bizlere önemli bilgiler veriyor. Değişim içim kişinin kendi çabasının yetmeyeceğini düşünmesinin aksine büyük resmi tek başına değiştirebileceğine inananlardan. Duygularımızdan kaçmamak veya onun üstüne gitmemizi vurguluyan yazar dünyayı kendimize daracacık karanlık bir alan yerine rengarenk daha keyifli bir hale getirebileceğimizi öğretiyor. Her insanın karanlıklarlarını sakladığı bir yönü vardır. Ancak bu karanlık yönleri aydınlığa çıkabilmek bizim elimizde. Pek çok kaynakla desteklenerek yazılan kişisel gelişim kitabı diğer kitaplardan oldukça farklı. Geçmişimizde veya şimdi yaşadığımız karanlık duyguların ön plana çıkarak onların üstünden gelebilmeye yardımcı bir kitap. Farklı tarzda bir kişisel gelişim kitabı okumak isteyene tavsiye ederim.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
Reklam
344 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Didem Çivici hayatında yaşadığı zorlukları ve kendini bulma çabaları sonucu wildwomanacademy platformunu kuruyor. Oradaki çalışmalarından da edindiği bilgileri kendi bilgilerinin üzerine ekleyerek bu kitabı doğuruyor. . . Vahşi kelimesi bu kitapta vahşi olan, yabani ve hayvani olan, gölgede kalan, bilinçdışında yaşayan saf benlik olarak kullanılıyor. . . Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabı için bir ön çalışma oldu benim için. O kitapta geçen psikoloji bilimiyle ilgili birçok kavramı yalın bir dille sizlere açıklıyor. . . Kitabın ilk bölümlerinde Çivici, kendi kök değişimlerinden yola çıkarak bir yol çiziyor. Jung’un analitik psikolojisinden faydalanarak bizlere, bizlerin karanlık kısmımızı oluşturan bilinçaltı ve gölgeleri tanıtıyor. . Son olarak da arketipler olarak adlandırılan kollektif bilinçdışında var olan imge ve düşünceleri açıklıyor. Kendi öz’üme dönüp köklerime inmemi sağlayan, içimi gölge yanlarımla tanışma hevesi ile kaplayan bu kitaba minnettarım.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
344 syf.
10/10 puan verdi
supeeerrrr
Siz nasıl bir dahisiniz ya. Okuduğum tüm kitaplardan daha iyi idi. Zaten mesaj atmıştım kitap önerilerine. Herneyse kolektif bilinçdışı dan ya da kendi bilinç disimizdan gelen imge ve sembolleri anlatıyor ve biz de bunlara dikkat ederek kendimizi ve diğer cinsiyeti tanıyoruz. Anima ve animusu okudum ve blogu severek takip ediyorum. Türkiye'de olmayan çalışmalar olduğu için ekstra sevdiğim blogu takip edicegim. Ayrıca üniversiteye gider gitmez çalışmalarınızın hepsine katilicagim.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
Karanlığımızla, yani vahşi olanla yüzleşmek için, oradan kaçmayı değil, durup nefes almayı öğreten, kendinle ve yaşamla barışık bir hayat için rehber niteliğinde bir kitap. Ölümü kabullenerek yaşama başlayan bir nefes için, bütünlüğü anlamak ve bütün olabilmek, yenilenmek, farklı bakış açıları kazanabilmek adına harika bir kişisel gelişim kitabı. Kitap bireyselleşme, yani psikolojik bütünlüğü geri kazanma sürecinde rehber olmak için analitik psikolojinin temellerini daha kapsamlı şekilde anlatarak başlıyor. Yazarın kendi bilgi ve deneyimlerinden yararlanılarak, ikinci baskısında daha genişletilerek yazılmış bir kitap. Analitik psikoloji alanına merak salmış herkese bir fikir, bir yol, bir bakış açısı sunabilir nitelikte. Öfkemizin, mutsuzluğumuzun, huzursuzluğumuzun ve tatminsizliğimizin karanlığa uzanan köklerini görmek ve farklı bir pencereden bakarak sonuca ulaşmak yolunda rehberlik edecek bir kişisel gelişim kitabı. Konuya ilgisi olanların daha fazla sevebileceğine eminim. Tavsiyemdir. #VahşiKadınınYolculuğu ^ ^ #alıntı Tetiklendiğim durumların beni yansıtmalarıma, yansıtmalarımın ise hikayelerime ve derin ihtiyaçlarıma ulaştırdığını bilmek netlikle ve kolaylıkla ilerlememe katkıda bulunuyor. İhtiyaçlarımın hepsini her zaman karşılayamayacağımı biliyorum. ^ ^ @muptelakitaplari @ganjyayinlari #didemçivici #bloghemsire #bookstagram #kişiselgelişim
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
13 saatte okudu
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu Kitabına Bakış
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu kitap kapağını ve arkasını okuduğumda beklentilerimi karşılayacak düşüncesiyle kitapevinde direkt düşünmeden kitaba sarıldım. Öncelikle amacım olumsuz eleştiriden ziyade yapıcı eleştiri yapmak. Her cümlemin yapıcı eleştiri olarak algılanmasını isterim. Açıksası ilk sayfalarda hayal kırıklığına uğradım. Öncelikle yazarın ön söz bölümünde kendine güvensiz cümleleri beni kitaptan uzaklaştırdı. Ancak kitabı yarım bırakmamak, devamında ilk izlenimimi silinmesi umuduyla birkaç günlük aradan sonra devam okudum. Açıkcası bazı bölümlerinde kendimi-çevremi-dostlarımı ve hatta Türkiye toplumunu görür oldum. Bazı cümleler var ki bilgi alt yapısıyla bu cümleleri anca “Türkiye de yaşayn biri yazabilirdi” dedirtiyor. Okunmasını tavsiye eder miyim? Bilemiyorum. Şunu söyleyebilirim ki kitabın arka kapak yazısı sizi meraklandırıyorsa okuyun derim. Ama her konu başlığını aynı heyecanla okuyacağınızın sözünü veremem.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201866 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.