When in Rome

Türler:
Sıralamalar

2025 3. kitabı
Okunma: 03 Mart 2025 20:23
Kitabın ilk yarısına kadar gayet eğlenceliydi fakat sona doğru aşırı sıkıldım, bitirmek için çaba sarfettim resmen. Bir yerden sonra Emily Henry I andırdı ve baydı da baydı.
2025 19. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 00:00
Ünlü pop yıldızı Amelia Rae Rose, menajerinin arka arkaya sıraladığı işlerin üzerine bir de yeni bir turne eklediğini öğrenmesiyle psikolojik olarak boğulduğunu hisseder ve ani bir kararla kaçar. Büyük bir Audrey Hepburn hayranı olan Amelia, “Roma Tatili” filminden esinlenerek İtalya’daki Roma yerine, daha yakın bir Roma'ya gider. Kentucky’deki Roma adlı küçük bir kasabaya. Gece vakti kasabaya vardığında arabası Noah Walker’ın arazisinde bozulur. Bir turta dükkanının sahibi olan Noah, önceki ilişkisinden kaynaklanan travmalar nedeniyle iki şeyden emin: şehir hayatı ona göre değil ve uzak mesafe ilişkileri yürümez. Bu sebeple, Amelia ve Noah birbirlerinden hoşlansalar da ilişkilerinin sonunun “Roma Tatili” filminin sonu gibi üzücü olması kaçınılmaz. Ya da... öyle değil mi? İki haftadan daha kısa bir süre içinde geçiyor. Çiftimiz hemen birbirinden hoşlanıyor ve Amelia kasabaya bayılıyor. Lisede ünlendiğinden beri ilk kez doğal bir ortamda bulunuyor. Hayatına uzaktan bakma fırsatı yakalıyor. Bu kısımlar güzel. Amelia'nın ünlü şarkıcı Rae Rose yanını ise hiç görmüyoruz. Bu yüzden biraz gerçeklikten uzak. Yazım tarzı sade ve rahatlatıcı olduğu için ben severek okudum. Practice Makes Perfect'i çok sevmemden kaynaklı yazarın ben de torpili olduğunu da itiraf edebilirim.
2023 52. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2023 00:00
Başları biraz daha iyiydi, eğlenceli gelmişti ama sonra klişe ötesi bir kitaba dönüştü. Romantik kitaplara yeni başlamış olsam hiç bir kusur bulamayıp yüksek puan verirdim ama o kadar çok buna benzeyen kitap okudum ki diyalogları daha onlar demeden ben aklımdan söylüyordum, olacak olanlar çok tahmin edilebilir ilerledi. Ayrıca hiç heyecan yaşayacağımız bir olay da yaşanmadı, dümdüz bir hikayeydi. Amelia çok ünlü bir pop yıldızı, hayatının temposundan bunalıp kafasını dinlemek istediği için Kentucky eyaletinin Rome şehrine kaçıyor. Orada Pie dükkanı olan Noah ile yolları kesişiyor. Arabası bozulduğu için Noah’nın evinde kalıyor. Belirli bir süre kaldıktan sonra nasıl olsa gidecek diye birbirlerinden uzak durmaya çalıştılar ama tabii ki planlarına uyamadılar, birbirlerine aşklarını itiraf ettiler sonra kız şarkıcılığı bırakamadı, oğlan köyünü bırakamadı sonuçta istemediği halde (önceden denemiş büyük kalp kırıklığı yaşamış yeminliydi long distance relationshipe) long distance ilişkiye tamam denicem dedi. Bütün hikaye bundan ibaret. Meeh 3 yıldızla uğurluyorum.
“Roman Holiday” ama başrolde Audrey Hepburn değil Rae Rose var
2026 2. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 00:00
Öncelikle kısa bir düzeltme yaparak başlamak istiyorum, kitabı 11 günde bitirmişim gibi gözükse de aslında 3 oturuşta bitirdim, siz orada yazılana aldanmayın :) Kitabı elime aldığımda tekrar bırakamıyordum ama elime almak için de zaman gerekiyordu işte orada küçük bi sıkıntı oluverdi. Eveet, çok uzun zamandır inceleme yazmıyorum ama bu kitap için yazmak istedim çünkü bayadır kitap da okuyamıyordum, belki hem yeni bir kitap bitirmek hem de üzerine inceleme yazmak beni daha da şevklendirir diye düşündüm. İşte karşınızdaa hazır havalar da ısınmışken soğuk kahve eşliğinde, yaz playlistinizle birlikte okuyabileceğiniz muhteşem bir romantik komedi kitabı. Şimdi kısaca konusundan bahsedeceğim ki konusu da ilginizi çekecektir iddiasına varım. Başrolümüzde tatlı mı tatlı, güzeller güzeli, milyonlarca hayranı olan bir kadın şarkıcımız var, Rae Rose. Rae hayatının son dönemlerinde müthiş giden kariyerinin aksine kendini perperişan, yorgun, yapayalnız hissediyor. Yakını olarak görebileceği kimsesi kalmamış, etrafındaki herkes onun ruh hâlinden bi haber, en yakınım dediği annesi bile ondan olabildiğince uzaklaşmış… Ve artık bir gün her şey canına tak ediyor, dünya turnesine kısa bi süre kala hayatında ilk defa bencilce bir karar verip herkesten, her şeyden uzaklaşıyor ve hayat idolü olarak gördüğü oyuncu Audrey Hepburn’ün de Roman Holiday filminde yaptığı gibi Roma’ya kaçıyor. Ama bu Roma bildiğimiz İtalya’nın ünlü şehri olan Roma değil, küçük, tatlı, huzurlu mu huzurlu bir kasaba, ayrıcaa yakışıklı (bunu belirtmesem olmazdı napim), biraz da huysuz ama yufka gibi bir yüreği olan turtacı beyefendimiz Noah’nın da yaşadığı yer. Ve bizler de bu küçük kasabada Rae’in tekrar kendini bulmasını, içindeki Amelia’ya tekrar dönüşmesini okuyoruz. Yaa bu kitap gerçekten yüzünüzde her an
2025 11. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 20:05
Yaptığım derin analizler ve uzun yıllar süren çalışmalar sonucu tamamen objektif bir şekilde söyleyebilirim ki bu kitap dünyanın en ama en tatlı kasaba kitabı! Şöhretin getirdiği yalnızlıktan kurtulmak için kısa süreliğine bir kasabaya kaçan kadın karakter ile huysuz görünen ama pamuk gibi bir kalbi olan erkek karakter arasında başlayan sevimli mi sevimli bir ilişki, sakin bir gidişat, sıcacık bir kasaba ortamı ve en önemlisi mis gibi bir işleniş. Benim bu kitabı sevmeme ihtimalim: Yok. Üstüne bir de Amelia ile Noah acayip komik ve tatlı bir ikili olunca sevgim ×2 oldu. Finalde kendileri ve ilişkileri için verdikleri kararla da benden tam not aldılar. Yazar tek kitabıyla gönlümde taht kurdu böylece. Hem bu serinin devamını hem de diğer kitaplarını okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum.
2025 77. kitabı
Benim için aranılan taze romantik komedi kitabı işte budur, aşırı çok net .com falan filan.:))) Çok fena bir espri oldu ama olsundu, kitaptaki espriler ufkumu açtı neticede ortaya çıkan bu.:)) Neyse kitaba bayıldım, çok bayıldım, pek bayıldım. Yazarın yazım tarzının hafifliği, komikliği ve sıcaklığı bana Sophie Kinsella nın ilk kitaplarını hatırlattı ki onun kitaplarına zaten aşırı bayığımdır. Komik, sevecen, tatlı, smutsuz, adeta bir sevgi pıtırcıklığı hissiyatı sunan, çok tatliş bir romcom idi. İç sesleri aşırı komik olan, ünlü ama fena yalnız ve bitik olan, tatlı mı tatlı bir şarkıcı kızımız var. Herkese huysuz gözüken ve davranan ama aslında fazlasıyla sahiplenici ve koruyucu olan, komik ve olabileceği kadar tatlı olan bir turtacı oğlumuz var. Eee birde herkesin aşırı meraklı olduğu, birbirlerini ezelden beri tanıyan küçük, sıcacık bir kasaba halkı ve aile bireyleri var. Daha da ne olsundu. Benim romcom ihtiyaç listemdeki tüm check ler ok konumunda. Kalkışa hazırız kaptan.:)) Bol bol tebessüme hatta yer yer kahkahaya düştüğüm, neydi fiyakalı adı "slow burn" bir romance idi kendileri.(yeni nesil etiketler en sevdiğim) Yani demem o ki; çok sevdim, pek sevdim, baya sevdim.♡
Kitap Yorumu
2025 212. kitabı
Roma Tatili ~ Sarah Adams . Roma’ya hoş geldiniz! Ama bir saniye, burası bildiğiniz Roma değil. Küçük bir kasaba olan Roma. Rae Rose adıyla bilinen Amelia şöhretten ve kalabalık içindeki yalnızlıktan yorulup çareyi kaçmakta bulmuştu ve bu kaçışta Audrey Hepburn’ün filmi Roma Tatili’nden esinlenmişti. Arabası kasabanın huysuz turtacısının kapısının önünde bozulunca harika bir tanışma, istenmeyen duygular ve cıvıl cıvıl bir kasabaya tam anlamıyla adım atıyoruz! Pop dünyasının prensesi her şeyden uzaklaşmak için çıktığı yolda arabası bozulduğunda ne yapabilirdi? Noah’ın bahçesinde bozulan arabayla kadına yardım etme isteği ve evinde bir gece misafir etmesi tüm kasabanın dedikodu ihtiyacını karşılıyor! Nişanlısı tarafından terk edilen ve kendini romantik ilişkilere kapatan Noah büyükannesinin kalan dükkanla ilgilenen, nefis pastalar yapan ve harika kardeşlere sahip bir adamdı. İstediği son şey onu ardında bırakıp şehir hayatına dönecej bir kadına bağlanmaktı. Gönül işlerini geride bırakan adama Amelia büyük bir şok olacaktı. Kasaba dedikoduları, birbirlerinden uzak durma çabaları aslında etrafa karşı taktıkları maskelerle birbirlerinden farklı olmadıklarını anlamak benim için zor değildi. İkisi de öyle güzel gizliyor ki duygularını kendinize gelin siz ruh eşisiniz dememek için zor tuttum kendimi. Noah’ın geçmiş hayal kırıklığı, ailesine bağlılığı, çiçeklere ve pijamalara bağımlı oluşuna bayıldım! Bir erkek karakter bu kadar tatlı olmamalı. Bu bir suç! Pankek meseleleri, çiçekler ve turtalarla bebek gibi bir kitaptı. Bazen odunlaşan bir Noah okusak da içindeki adamın kocaman yumuşak peluş oyuncak olduğu gerçeğini değiştirmiyor Birbirinden farklı görünen bu ikilinin kasaba dedikoduları arasındaki heyecanlı eğlenceli ve fedakarlık dolu hikayesine bayıldım! Amelia’nın parlak
2025 102. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 23:07
Dünya yıldızı Rae Rose (Amelia), kalabalık hayatından sıkılmış ve çareyi Roma Kasabası'na gitmekte bulmuştur. Orada da kasabanın turtacısı Noah Walker ile yakın ilişki kurmuş ve ona aşık olmuştur. Noah da Amelia'ya aşık olmuştur ama bunu birbirlerine itiraf etmeleri zor oldu. O süreç ve sonrasında yaşadıkları maceraları da eğlenceli, romantik ve saran bir hikaye olarak okumak güzeldi ve kitap benim için keyifliydi. Aşk için insan birçok şeyden vazgeçebiliyor.
·400 syf.·
2025 107. kitabı
Herkese merhaba Bu kitapta Amelia çok ünlü bir pop yıldızı, hayatının temposundan bunalıp kafasını dinlemek istediği için Kentucky eyaletinin Rome şehrine kaçıyor. Orada Pie dükkanı olan Noah ile yolları kesişmesini okuyoruz. Kitabı sevdim. Ama aşk yavaştı bir an önce aşk sahneleri okumayı istedim. Noah, Amelia, Annie, Emily ve Madison’a bayıldım Noah’nın kız kardeşleriyle olan ilişkisi, kızların birbirleriyle iletişimleri çok tatlıydı, Amelia gibi ben de aralarında olmak istedim. Amelia ve Noah çiftini de çok sevdim. Başta birbirleriyle atışmaları, tatlı tatlı laf sokmaları, aralarındaki çekim birlikte zaman geçirdikçe çok tatlı bir ilişkiye dönüştü. Audrey Hepburn göndermeleri çok güzeldi. Kitap aslında yazın okumalık ben öyle hissettim. Kitap kafa dağıtıcıydı. Kitap çerezlikti başlamanız bitirmeniz bir olabilir. Dramatik olay yok denecek kadar az, kitap kısa değildi. Kitapta +18 sahneler vardı ama azdı ve detaylı işlenmemişti bu özelliği sevdim. Kitap aman aman mıydı sürekli romantik kitap okuyanlar için değildi. Olaylar klişeydi. Hikayede bazı olaylar tahmin edilebilirdi ama hikaye beklediğim şekilde de gelişmedi açıkçası, daha başka şeyler görmeyi ummuştum. İlk baş dediğim gibi ana karakterlerin aşkını biraz daha okumayı isterdim O yüzden de puan kırdım. Kitabı severek okudum eğlenceliydi ama bana göre eksik yanları vardı. Ama kitabı genel hatlarıyla sevdim. Romantik kasaba aşkı arıyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz.
2025 46. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 00:45
Beklentimin çok üzerinde olan bir romantik kitap okumuş olduğum için aşırı mutluyum. Rs doneminden yeni yeni cikarken cidden ihtiyacim olan şey tam da bu kitaptı. İçindeki karakterlere bayıldım, kasaba ortamıni çok sevdim( biraz daha ayrıntılı anlatilabilirdi yine de ) baş karakterlerin ilişkisi de bence cidden güzel ilerledi, diğer kitaplardaki gibi yanlis anlaşılma ve toxic şeylerin hiçbiri yoktu resmen. Birbirlerinden uzak durmaya çalışmalarını okurken bile eğlendim. Noah'nın huysuz tavırlarına rağmen Amelia'nin bunları sevmesi ve yanlis anlamaması bile benim için çok güzeldi. Noah'nın kız kardeşlerinin kitapları da olsa okumayı inanılmaz isterim bir de, kasabayı daha çok tanımak güzel olur