Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yaşadığımız Şehir - Otobüsname

Fatma Barbarosoğlu

Yaşadığımız Şehir - Otobüsname Hakkında

Yaşadığımız Şehir - Otobüsname konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

İstanbul! Ne içinde ne dışında olduğumuz, Siluetine kayıtlı kaldığımız, "Şehr-i Yarimiz" İçindeyken nefes aldırmayan. Dışındayken hasretinden kavuran şehir. İklimi uzaktan meltem, yakından kasırga. Gören göz görmez olur onun savurduğu rüzgarda. Duyan kulak duymaz olur. Sonra... Araya mesafeler girince, Ve mesafeler zamandan yana, mekandan yana koyunca engelini, Hafızada kayıtlı kalan İstanbul çıkar gelir kelimelerin içinden. Bu kitap bir sokak hafızası. Yaşadığımız İstanbul'dan. Yaşarken fark etmediğimiz, geçip gittiğiiz İstanbul'dan. Gariplerin dünyasından. Her hikaye yazarın tanıklığından süzülüp geliyor. Ama hiçbiri öykü değil. Kurgu yok. Kurmaca yok. Hayat kadar yalın, hayat kadar şaşırtıcı her biri. Çünkü orada dilenciler, yolcular, şoförler, satıcılar Ve dahi güzel insan yüzleri var.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Basım Tarihi: Ocak 2020İlk Yayın Tarihi: Kasım 2013Yayınevi: Profil Kitap
ISBN: 9789759964450Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 80.9
Erkek% 19.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Fatma Barbarosoğlu
Fatma BarbarosoğluYazar · 32 kitap
Fatma Karabıyık Barbarosoğlu (d. 1962, Afyon) Sosyoloji doktoru, hikayeci, roman yazarı. Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır. Ortaöğrenimine, son yıla kadar, İstanbul'da devam etti, daha sonra 1980 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini, aynı bölümde "Türk-İslam Felsefesinde Tasavvufi Eğitimin Değerlendirilmesi" başlıklı bir tez hazırlayarak 1987 yılında tamamladı. İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyal Yapı-Sosyal Değişme Anabilim Dalı'nda "Modernleşme Sürecinde Moda-Zihniyet İlişkisi" başlıklı teziyle sosyoloji doktoru oldu. Söz konusu tezi, "Moda ve Zihniyet" adı ile İz Yayıncılık tarafından 1995 yılında yayınlanmıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra edebiyat ile de meşgul olmuştur, roman, hikaye ve deneme türünde birçok kitap kaleme almıştır.