Mehmet Berk Yaltırık
“Mansur içinde bulunduğu durumun tuhaflığına şaşmaktaydı. Öncesinde Osman Ağa’nın gümüş karşısında duman tüten koluna ve o ayı mı kurt mu belirsiz ürkünç mahlûkun leşine şahit olmuştu. Peşinde dolaştıkları ihtiyar bir meyhaneci anladığı kadarıyla uzun seneler büyücülükle, sihirle uğraşmıştı. Şimdi ise yeraltında gezinir hortlakların, ecinnilerin başıyla, onların kabadayısıyla karşılaşmak üzere yola çıkmışlardı. An geliyor gerçek bir dünyanın hakiki dertleriyle hemhal olup dayılara ve zorbalara denk geliyor, sonra bir anda masallardan çıkma tuhaf bir düşler âlemine gark oluyordu. Yaşadığı acayipliklerin ömrünü nereye sürükleyeceğine şaşırmaktaydı…” Galata Kulesi’nin akbabayı andıran gölgesi. Bıçak parıltıları, şarap kokuları, sarhoşların koynunda yattığı eğri büğrü sokaklar, bükülen kaytan bıyıklar, kadı neferlerinin ayak patırtıları, külhani topuk vurmalar, başlayan ve biten efsaneler, zorbaların kanunu, kanunun falakası… Sultan Süleyman Han’ın saltanatının son senelerinde, zorbazların ipinin ucunu çoktan kaçırmış Kara Şaban Ağa, zorbazlığa namzet Mansur, simyaya tövbeli meyhaneci Panayot, insan kaçkını ve daim karanlıkta yürüyen Ayı Osman Ağa, zorbazların rüzgârında savrulan Roza ve bir nice tılsımlı, efsunlu, ürpertili mekân ve mavra… Yedikuleli Mansur kısmen korkulu, ziyadesiyle fantastik ve tarihi bir sergüzeşt… (Tanıtım Bülteninden)
304 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2017

Osmanlı Döneminde Bir Kabadayı
Mehmet Berk Yaltırık
, 1987 doğumlu genç bir yazar. 2010'da Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuştur. Vampirler, oburlar ,yalmavuzlar, gulyabani gibi fantastik ögelere yer verdiği çeşitli roman ve öyküler yazmıştır. "Son Gulyabaninin Yeri" adlı bloğunda öykülerini paylaşmaya devam etmektedir. Öncelikle bu kitap
Puan vermedi
Karanlığa düşmeden ışığın kadrini bilemeyecekti!
Yedikuleli Mansur
kitabı ; 8 kabadayı'nın, yeniçerilerin ve devlet adamlarının çevre halkı üzerinde etkilerini, entrikalarını, kendilerini ispat etme çabalarına ve tılsım, büyü, ecinnililer, canavarlar gibi birçok iç içe geçmiş kurguyu okuyoruz. Tarihi fantastik kurgu kitabımızda farklı etnik grupların şiveli diyaloglarını okumak eğlenceli olsa da kabadayılık, büyü, ecinnililer vb.konular pek benim ilgi alanımı çeken konular olmadı. Tarihi fantastik kurgu sevenlere tavsiye edebileceğim bir kitap. Keyifli okumalar.
9/10 puan verdi
Mehmet Berk Yaltırık - Yedikuleli Mansur
Mehmet Berk Yaltırık
bir tarihçi olarak; tarihsel fantastik-korku öyküleri yazmakta olan bir yazarımızdır.
Yedikuleli Mansur
kitabını büyük bir keyifle okuduğumu belirtmek isterim. Türk kültürünü, tarihini içine alarak oluşturulmuş fantastik kurgu dünyası eksikliği çekerken bu tarz konuları ele alan üstüne üstlük bir de
Puan vermedi
"Benim dünyam gayrı çok başka."
Ases Ahmed'in gizemli ölümünün ardından Kostantiniyye'yi karanlık ele geçirir. Bu gizemi çözmek için Kanuni Dönemi'nde de yeniçerilik yapan Kara Şaban Ağa, Ayı Osman Ağa ve simyacı Panayot ile zorbalığa adım atmak isteyen Yedikuleli Mansur ve onların rüzgârında savrulan Roza kolları sıvarlar. Tarihsel fantastik kurgu üzerinden
9/10 puan verdi
Fantastik Bir İstanbul Efsanesi
Olmazları olduran bir edebi tür varsa o da fantastik edebiyattır. Zengin içeriğiyle dünyada zevkle takip edilmesine karşın ülkemizde pek benimsenmemektedir. Hele hele dünyayı sallayan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi eserler düşünüldüğünde ülkemizdeki eserlere ilginin fazlasıyla cılız olduğu bile söylenebilir. Ama bir gerçek var ki
7/10 puan verdi
Nice esrarengiz olaylar, benâm zorbazlar ve dahi acayip mahlûklar arasında sizi bir yolculuğa çıkarıyor kitap. Külhanbeylerinin çilingir sofralarından efsunlu gemilere oradan Galata burçlarına tırmanan ilginç konusu ve sürükleyici anlatımı ile hem tarihi kurgu sevenlere hem de fantastik okuyucularına bir selam çakmış yazarımız. Pek çok yeni kelime ile haşır neşir olarak okuduğum eğlenceli ve ufuk açıcı bir kitaptı. Okumaktan kim kaybetmis vramu, bir sans veresinis bu kitapa, endaksi? :)
302 syf.
Nam Belası
Benim genelde okuduğum türlerin dışında bir konusu ve tarzı olan bu kitabı okuduğuma pişman değilim. Kitap incelemesine geçecek olursam; kitap bileğinin yenilmezliği ile meşhur Ases Ahmed'in Kostantiniyye'nin gecelerini mesken tutmuş melun mahlukların kurbanları arasına girmesi ile başlıyor. Ases Ahmed'in ölümü zorbazlar arasında
Puan vermedi
1500 lü yıllarda geçen tuhaflıklar örgüsü.. Çok çok severek okudum. Akıcı bir dili, şahane bir kurgusu vardı. Sonrasında nolacak acaba diye merak edeceğiniz, film tadında bir kitap. Alıp okumanızı tavsiye ederim
Puan vermedi
Yazarın akıcı üslup kullanarak okuyucunun gözünde kitabı görsel dramatize etmesi başarılı.Olay örgüsü güzel akıyor;ancak konu açısından seçiciyseniz çok tatmin olmayabilirsiniz.Hepsi malum yola giden Niyazi oldu temasını heyecanla işlese de yine de gönlümdeki yıldızlılar listesine girememiştir.Okunur mu okunur,ama önceliğim olmaz.Ayı dayı edebiyatından çok haz edemedğimden de hoşlanmamış olabilirim.Kurtlar vadisi,çakır çukur seven kişilere daha çok hitap ettiğini düşünüyorum;bilhassa doyum ve haz alarak okumak adına.Özeten insan kitabı,dediğim profilde değilseniz önceliği başka kitaplara vermek daha akıl karı olur dostlar.
Yedikuleli Mansur
Bir kabadayılık ve mafyaya dönüşme hikâyesi, Yedikuleli Mansur. Mehmet Berk Yaltırık kaleminden çıkan 304 sayfalık kurgusal roman, İthaki Yayınları’ndan bize ulaşıyor. Başta bir öykü olarak yazdığı kitabı yaptığı akademik araştırmalardan sonra kurgusal romana çeviren Yaltırık, okura önce bazı hatırlatmalar ve açıklamalar yapma gereği duymuş.

Mehmet Berk YaltırıkYazar · 7 kitap
Tarihçi. Genel Türk Tarihi yüksek lisans mezunu. Tarihsel fantastik-korku öyküleri yazmakta. Skeç ve tiyatro oyunu yazmışlığı da var. Halen Trakya Üniversitesi Yaşam Sahnesi topluluğunda yer almakta. Qırım Haber Ajansı'nda (QHA) Türkçe sayfa editörlerinden. Gölge E-Dergi, Kayıp Rıhtım, Ölümsüz Öyküler ve Korku Sitesi başta olmak üzere pek çok sitede ve e-dergide inceleme ve hikayeler kaleme almakta. Kayıp Dünya ve Baykuş Yuvası, Ters Ninja , Frpnet gibi önemli internet sitelerinde ve Siyah Beyaz KPSD Dergisi, Mağaradakiler gibi dergilerde de yazdı. Arada fanzin işlerine bulaşmakta. Yabani Dergi'nin öykü yazarı kadrosundan. Aynı zamanda Ekşi Sözlük yazarı. FABİSAD'lı. 2006'dan itibaren incelemeleri-makaleleri, 2009'dan itibaren de öyküleri yayınlanmış, roman taslakları üzerinde çalışmaya başlamıştır. Hikayeler için: songulyabanininyeri.blogspot.com Wattpad: wattpad.com/user/MehmetBerk... Instagram: instagram.com/mehmetberkyaltirik
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.