Yetersiz Bakiye

Karin Karakaşlı
Tahmini Okuma Süresi:
3 sa. 24 dk.
Sayfa Sayısı:
120
Basım Tarihi:
Ocak 2015
Yayınevi:
Can Yayınları
ISBN:
9789750724657
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

8/10
·120 syf.··
Beğendi
·
2021 20. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 04 Kasım 2021 21:35
Karin Karakaşlı’ya merhaba diyorum bu kitapla. İçinde 12 öykü var, ölüm var, İstanbul var, gerçek var, saklanılmış hayatlar ötekinin ötekileştirmesi var. Aynı olayın başka kahramanların gözünden nasıl olduğu var. Dersim var, Hrant Dink var. Yok olan tarihin içindeki mozaikler var. İçime en çok işleyen bir fincan kapuçino oldu. Birinin hayatına dokunmak öyle kolayken nedir bu hızımız, telaşımız, aynı günleri dizmemiz dedirtiyor yazar. Teşekkür ediyorum bu güzel öyküler için
Öykü
Yetersiz BakiyeKarin Karakaşlı · Can Yayınları · 201589 okunma
Puan vermedi·120 syf.··
2024 206. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 26 Kasım 2024 21:16
Bu sene Şişli'de Hırant Dink'in ölüm yıldönümü dolayısıyla yapılan anma programına katıldım. Bu bir tercih değildi. Kolluk kuvveti olmanın bir gereği yapılan görevlendirme ile oradaydım. İyi ki oradaydım. Duyduğum birkaç cümle itiraf edeyim zihnime kazındı. "Bu topraklarda gözümüz olduğunu söylüyorlar. Evet bu topraklarda gözümüz var. Ama öldükten sonra bu topraklarda gömülmek için." diyordu kime ait olduğunu bilmediğim ses. Tüylerim diken diken oldu. Çok etkilendim. Bir Ermeni'nin kaleminden bu kadar etkileneceğimi tahmin etmezdim. (Kitapta Hırant Dink'in ölümüne dair de bir öykü var.) O kadar güzel kullanmıştı ki Türkçe'yi. Bu dilin gizli bahçelerinden güller dermiş, kokular ve rüzgarlar getirmiş yazar. Hikayelerde şiir tadını buluyorsunuz... hikayenin şiire yaklaştığı metafizik sınırları Türkçe kelimelerin refakatinde geçiyorsunuz. Daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü biliyorum ki okunmayacak. Yeter bu kadar.
Yetersiz BakiyeKarin Karakaşlı · Can Yayınları · 201589 okunma
9/10
·120 syf.··
Beğendi
·
2015 303. kitabı
Son zamanlarda okuduğum en iyi öykü kitabı.Türkiyenin yaşadığı acılı dönemleri bazen bir şehir bazen bir eşya üzerinden insanlarla bütünleştirip öyle güzel anlatmış ki...canınız da yanıyor okurken gözünüz de buğulanıyor..Ama kitabı bitirdiğinizde insan olmanın önemini,güzelliğini düşünüyorsunuz.Bu topraklarda hep birlikte yaşamanın güzel olduğunu,doğru olduğunu,herşeyin paylaşınca,insan sıcaklığıyla güzelleştiğini anlıyorsunuz..Okuyun derim..
Yetersiz BakiyeKarin Karakaşlı · Can Yayınları · 201589 okunma
Puan vermedi
Karin Karakaşlı’ya merhaba diyorum bu kitapla.İçinde 12 öykü var,ölüm var, İstanbul var,gerçek var,saklanılmış hayatlar ötekinin ötekileştirmesi var.Aynı olayın başka kahramanların gözünden nasıl olduğu var.Dersim var,Hrant Dink var.Yok olan tarihin içindeki mozaikler var.İçime en çok işleyen bir fincan kapuçino oldu. Birinin hayatına dokunmak öyle kolayken nedir bu hızımız,telaşımız,aynı günleri dizmemiz dedirtiyor yazar İyi ki yazmışsın Karin Karakaşlı.
Yetersiz BakiyeKarin Karakaşlı · Can Yayınları · 201589 okunma
Yetersiz Bakiye/Karin Karakaşlı
9/10
·120 syf.··
Beğendi
·
2020 634. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 04 Ağustos 2020 00:03
Karin Karakaşlı'nın on iki öyküden oluşan kitabı "Yetersiz Bakiye" ,genel olarak ülkemizde yaşanan mağduriyetler ekseninde daha çok azınlıklar ve farklı etnik kökenden insanların
Edebiyat
Yetersiz BakiyeKarin Karakaşlı · Can Yayınları · 201589 okunma

Yazar Hakkında

Karin KarakaşlıYazar · 15 kitap
Karin Karakaşlı 1972’de İstanbul’da doğdu. Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni ve Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü bitirdi. Günlük yaşamdan süzdüğü çoğu hüzünlü öyküleri incelikli bir anlatımla kaleme alan Karakaşlı’nın ilk kitabı Bu Yayınevi Roman Yarışması’nda mansiyona değer görülen Ay Denizle Buluşunca 1997’de yayımlandı. Başka Dillerin Şarkısı 1999’da Varlık Yayınları tarafından yayımlandı.  1998’de Varlık Yayınları’nın Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne değer görülen Karin Karakaşlı, 1994’te Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda üçüncülük, 1995 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda birincilik kazandı.  Anita Brookner’den Özel Bir Görüş (1997) ve Péter Esterházy’den Hrabal’in Kitabı (1998) romanlarını çeviren yazarın öykü ve makaleleri Sel Yayınları’nın Kadın Öykülerinde İstanbul, Kadın Öykülerinde Avrupa ve Kadın Öykülerinde Doğu kitapları başta olmak üzere çeşitli antolojilerde yer aldı. Şiir kitabı Benim Gönlüm Gümüş (Aras Yayıncılık) 2009’da; yeniden gözden geçirilen gençlik romanı Ay Denizle Buluşunca ve çocuk kitabı Gece Güneşi 2011’de (Günışığı Kitapları) yayımlandı.  Karin Karakaşlı’nın Günay Göksu Özdoğan, Füsun Üstel ve Ferhat Kentel’le birlikte hazırladığı Türkiye’de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2009) adlı bir de araştırma kitabı bulunmaktadır. 1996-2006 yılları arasında Türkçe-Ermenice yayımlanan haftalık Agos gazetesinde editör, köşe yazarı ve yazı işleri müdürü olarak görev alan Karin Karakaşlı, halen Radikal 2’de köşe yazarlığı yapıyor. Yazar aynı zamanda Özel Getronagan Ermeni Lisesi’nde Ermenice öğretmeni ve Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.  Doğan Kitap tarafından yayımlanan eserleri: Can Kırıkları (2002, öykü), Müsait Bir Yerde İnebilir Miyim? (2005, roman) ve Cumba (2009, deneme).