Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yüzlerinde Yeryüzü

Ara Güler

Yüzlerinde Yeryüzü Hakkında

Yüzlerinde Yeryüzü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
10/10
1 Kişi
1
Okunma
Beğeni
386
Görüntülenme

Hakkında

Sunuş Yaşar Kemal : Ara’nın Anadolu Destanı Ara Güler’in bir ömür boyu çektiği fotoğraflarından olağanüstü bir seçki olan Yüzlerinde Yeryüzü kitabı Yaşar Kemal’in aynı olağanüstülükte önsözüyle sunuluyor. Muhteşem bir baskı ve ciltle sunulan 414 sayfalık bu kitap yalnız Ara Güler’in büyük sanatını selamlamakla kalmıyor, onun bu topraklara, bu toprakların insanına duyduğu sevgiye de tanıklık ediyor. Kitaptaki Ara Güler’in öne çıkan 320 fotoğrafı şu başlıkları taşıyan bölümlerde yer alıyor : • Başlangıçta görülenler üzerine • Işık, toprak ve insan üzerine • Zamanın hem içinde hem de büsbütün dışında olmak üzerine • Gücün kullanımı üzerine • Aralanan kapı ve ötesi üzerine • Biraz uzaklaşmak üzerine • Değişen ve değişmeyen üzerine Bu kitap için yazdığı sunuşta Yaşar Kemal şöyle diyor : “Ara fotoğrafa can vermiştir. Ara Güler’in fotoğrafları büyük bir Anadolu destanıdır.”
Yazar:
Ara Güler
Ara Güler
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 44 dk.Sayfa Sayısı: 414Basım Tarihi: Ocak 2017İlk Yayın Tarihi: Ocak 2000Yayınevi: Dünya Yayıncılık
ISBN: 9789757760092Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Ara Güler
Ara GülerYazar · 22 kitap
1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Çocukken sinemadan çok etkilendi. 1951 yılında Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalıştı. Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. Amacı rejisör veya oyun yazarı olmaktı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bu yıllarda Ermenice gazete ve edebiyat dergilerinde öyküleri yayınlandı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam ediyordu. Ancak fotoğrafçı ve gazeteci olmaya karar verdi. 1961 yılına kadar Hayat dergisinde fotoğraf bölümü şefi olarak çalıştı. 1961'de İngiltere'de yayınlanan Photography Annual, onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği'ne kabul edildi ve bu kuruluşun Türkiye'den tek üyesi oldu. Fotoğraf dünyasının çok önemli yayınlarında fotoğrafları kullanıldı, kendisinden bahsedildi. ABD'de, Almanya'da, Paris'te çeşitli sergiler açtı. Bu arada, Bertrand Russell, Winston Churchill, Arnold Toynbee, Picasso, Salvador Dali gibi birçok ünlünün fotoğrafını çekti, röportajlar yaptı. 1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin foto muhabirliği dalındaki birincilik ödülünü aldı. 1980'de fotoğraflarının bir kısmı Karacan Yayıncılık tarafından kitap haline getirildi. 1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan, Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı Mimar Sinan kitabını fotoğrafladı. Bu kitap 1987de Institute of Turkish Studies tarafından İngilizce olarak yayınlandı. 1989'da Hil Yayınları Ara Güler'in Sinemacıları kitabını yayınladı. Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotoğrafları, 1992'de Fransa'da Edition Arthaud, ABD ve İngiltere'de Thomas and Hudson, Singapur'da Archipelago Press tarafından Turkish Style başlığıyla, Fransa'da ise Albin Michel yayınevi tarafından Demeures Ottomanes de Turquie adıyla yayınlandı. Dünya Şirketler Grubu 1994'te Eski İstanbul Anıları, 1995'te Yitirilmiş Renkler kitabını yayınladı. Ana Yayıncılık ise 1994'te Bir Devir Böyle Geçti, Kalanlara Selam Olsun ve 1995'te Yüzlerinde Yeryüzü adlı kitapları yayınladı. Ara Güler'in fotoğraflarının büyük bir bölümü Fransa, ABD ve Almanya'da çeşitli müzelerde sergilenmekledir. Fotoğraflarında Leica makinasını kullanmıştır. Fotoğrafın sanat dalı olmadığını düşünmektedir. 18 Ağustos 2018 günü 90.doğum gününde İstanbul'da Ara Güler Müzesi açılmıştır. Ara Güler 17 ekim 2018 günü saat 23.30'da yoğun bakımda bulunduğu Florance Nightingale hastanesinde vefat etmiştir.