Şubat 2007
Altın Kitaplar

2018 15. kitabı
Bence tam anlamıyla korkunçtu. Yanlış anlaşılmasın okurken korktum :) Cinlerden benim gibi korkanlar okumasin bence. Daha 2. sayfada korktum. Korktuğumu söylemiş miydim? Yine de güzel bir kitap olduğunu söyleyebilirim :)
2010 17. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2010 16:05
Lisede okuduğum en iyi Türk korku romanıydı. Bence hala da öyle. Özellikle geceleri okumaya özen göstermiştim etkisini arttırsın diye ve işe yaramıştı. Satırlardaki heyecana kendimi kaptırıp bir solukta okumuştum. Dini ögeleri içinde barındırması sebebiyle korkutucu özelliği artıyor tabi ki. Ama çıktığı zamanda bu kadar dini ögeleri içinde barındıran eserler yoktu. Bu sebeple yaratıcılık anlamında da hayret başarılı olduğunu düşünüyorum.
2018 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2018 13:17
"İşte ölüm gelmişti. Sert pençelerin arasından gülümsüyordu.. Cinayet! Yaratılmış her şeye küfürüdür cinayet! Yaradan'ın kendisine bile." Metafizik yatağında fantastizm lezzetiyle; ifritler,cin kabileleri ile ademoğullarının savaşını okumuyor sanki izliyorsunuz. Meraklıları için okunmalı diyeceğim bir kitap.. Başarılı!!
2013 14. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2013 00:00
Korku dolu bir macera. Yer yer korkmadığımı inkâr etmeyeceğim. Gerçek hayatla ilișkilendirmek çok zor ancak sizi düșündürmüyor değil. Korkunç bir korku filminin tam ortasında buldum kendimi.
Kitap yorumum
2026 10. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 00:04
ZİFİR Zifir kitabının yorumuyla sizlerleyim. Zifir, özellikle "Metal Fırtına" ile tanınan yazarların, mistisizmle aksiyonu harmanladığı bir romandan bahsediyorum. Korkuyu iliklerime kadar hissettiğim bir okuma oldu. İnsanlığın en büyük ve en ürpertici savaşıydı. Zifir kitabından bahsedecek olursam; Kitap, isminin hakkını vererek oldukça karanlık, kasvetli ve gizemli bir hava sunuyor. Kadim sırlar, yeraltı örgütleri ve Türkiye üzerine kurulan komplolar hikayenin merkezinde. Yazarlar, karakterleri sadece birer "aksiyon figürü" olarak değil, kendi içsel çatışmaları olan bireyler olarak kurgulamış. Bu da okuyucunun olay örgüsüne daha kolay bağlanmasını sağlıyor. Orkun Uçar'ın hayal gücü ile Burak Turna'nın jeopolitik ve stratejik bakış açısı birleşince, tempo neredeyse hiç düşmüyor. Sayfalar ilerledikçe merak duygusu canlı kalıyor Kitap, bazı yerlerde yoğun bir simgecilik ve karmaşık bir kurgu barındırıyor. Eğer klasik bir macera romanı bekliyorsan, satır aralarındaki felsefi ve mistik dokunuşlar sizi şaşırtabilir. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar @aylince_books Zifir kitabına eşlik ettiğin için ve kitabı benim de okumam için bana cesaret verdiğim için çok teşekkür ederim Kitap hakkında konuşmak ve birlikye okumak çok güzeldi Yeni kitaplarda görüşmek dileğiyle 🩶 #neokudum #okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #erdeminkitapligi #keşfet #öneçıkar #zifir #orkunuçar #burakturan #altınkitaplar #sayfa400
Korku-Gerilim
Puan vermedi·
Bu kitap karanlık değil, karanlığın ta kendisi. Zifir sadece fantastik bir roman değil; okurken nabzı tutan, zihinsel ve ruhsal bir savaşın ortasında bırakan bir eser. Orkun Uçar ve Burak Turan; cinler, insanlar, şeytanlar, isyankâr melekler, kadim sırlar ve metafizik çatışmaları ince ince öyle bir yerleştirmişler ki, sayfalar ilerledikçe zihninde bir çatışma başlıyor. Hiçbiri masalsı değil. Her biri ayrı ayrı tehlikeli ve tehditkâr… Hepsi insanın içindeki gölgeyle tanıdık, akraba. Savaş sadece gökyüzü ile yer arasında değil; insanın kendi karanlığıyla olan savaşı aynı zamanda. Bu eserde inanç bir sığınak değil, bazen bir silah. Güçlü olmak kurtuluş kapısı değil, kimi zaman bir lanet. Her sayfa biraz daha boğucu, biraz daha karanlık. Mekânlar kasvetli, diyaloglar keskin, sahneler sert. Son sayfaya kadar aksiyon hiç düşmüyor. Özellikle metafizik ve tarihî detaylar muazzam. Kurguyu ayrı bir seviyeye taşıyıp derinlik katmış. Bazı kısımlar o kadar keskin ki, gerçeklik ile kurgu arasında sıkıştırıyor ve okuyucuya “Bu gerçekten olabilir mi ya?” sorusunu sorduruyor. Yer yer rahatsız etse de kesinlikle sıradan bir eser okumuyorsunuz. Yazarlar burada risk almış demek havada kalır. “Sınırları daha ne kadar yükseltirim, çıtayı arşa nasıl çıkarırım?” sorusunun kanıtı adeta. “Daha ne olabilir ki?” diye çevirdiğin bir diğer sayfada seni içine daha da çekiyor. Politik göndermelerle metafiziği resmen çarpıştırıp, kutsal ile korkunç olanı aynı tavada eritmişler. Sonuç olarak ortaya rahatsız eden, huzursuzluk veren ama bir o kadar da zifiri karanlığın içine çeken bir eser çıkmış. Kitap bittikten sonra zifiri karanlık dışarıda kalacak diye düşünmeyin; o zifirden bir parça içinizde kalıyor. Eğer karanlık atmosferli, sert geçişleri olan fantastik bir kurgu arıyorsan asla kaçırma,
Fantastik ve gerilim
Korku gerilim fantastik macera
2020 153. kitabı
Bu kitabi okurken çok zevk almıştım ve bayağı sevmiştim keske orkun Ucardan yine böyle bir eser yazma haberini alsak. Orkun uçar sevdiğim yazarlardan umarim yzmaya ve üretmeye devam eder
2020 21. kitabı
Okunma: 01 Mart 2020 16:32
Kitap son zamanlarda okuduğum en güzel fantastik türde yazılmış Türk yazarına ait eseriydi. Sanki bir Amerikan filmi izler gibi hissettiriyordu ve daha ilk sayfadan hemen insanı içine alıyordu. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim bu kitabı amerikan filimlerinde ayıran en önemli farkı dünyanın kaderinin bizim ellerimde olması ve dünyayı bizim kurtarıyor olmamızdı. :) Yazarın kalemi çok akıcı, sade ve etkileyiciydi. Kurgusu da o kadar farklı ve güzeldi ki adeta klasik insan, cin, şeytan, melek karekterleri içeren kitapların dışında daha farklı ve yeni soluk getirmiş bu tür fantastik eserlere... Ayrıca kitabın gerek aksiyonu, gerek korkusu ve gerilimi, gerekse de duygusallığı ve dramıyla tam tadında olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Hiç sıkılmadan okudum ve herkese de tavsiye ederim.
2019 7. kitabı
Cinler şeytan Melek ve doğa üstü olaylarla birlikte Büyük bir yıkıma yaklaşmak Gerçek olabilecek kadar güzeldi Beğendim Türk ve Yerli Fanstatik ve Korku kategorisini kazandırılmış ve çıtayı yükselten bir eser Ön yargılarınızdan arının ve yaşadığınız coğrafya veya dünyanın kötü bir sonuna Tanık olun.
·400 syf.·
2008 1. kitabı
Cinlerden korkanlardan mısınız? O zaman bu kitaptan uzak durun :)) Şaka bir yana okuduğum ilk korku romanı ve bayıldım. Amerikan tarzı şeytan vs. bizi korkutmaz ama eminim çoğu kişi cinlerle ilgili bir hikaye anlatıldığında hafiften de ola korkar veya bir süre bu konu aklını kurcalar.

Orkun UçarYazar · 19 kitap
Orkun Emin Uçar, (d. 1 Haziran 1969; Gölcük, Kocaeli) Türk gazeteci, yazar. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar gazete ve televizyonlarda çalıştı. 1999 yılında Nostromo Dergisi Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik ödülü alınca yazarlığa profesyonel olarak devam etmeye karar verdi. 2000 yılında internet üzerinde Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü’nü hayata geçirdi. 2002 yılında Sibel Atasoy’la birlikte Xasiork Ölümsüz Öyküler Yayimevi’ni kurarak Türk bilim kurgu ve fantastik edebiyatının ilk adımlarını atmaya çalıştı. Bu yayımevi 2004 yılının Haziran ayında kapandı. Burak Turna ile birlikte yazdıkları Metal Fırtına adında ki roman Türkiye'de en çok satan kitaplar arasında oldu. Uzun süre Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Yazar 2007 yılı başında Ahmet Burak Turan ile birlikte yazdıkları politik gerilimle, gizemciliği birleştiren, aksiyon dolu Zifir adlı roman büyük ses getirdi. 19 Temmuz 2007'de Orkun Uçar'ın 2002 yılında yayınlanan ilk romanı Kızıl Vaiz gözden geçirilmiş ve genişletilmiş olarak Altın Kitaplar Yayınevi'nden çıktı. 20 Eylül 2007'de ise Orkun Uçar'ın Saygın Ersin'le birlikte üç yıllık bir araştırma sonucu yazdığı Derin İmparatorluk adlı kitabı Altın Kitaplar Yayınevi'nden çıktı. 5 Kasım 2007 tarihinde sonuçları açıklanan Türkiye Bilişim Derneği Dergisi 9. Bilimkurgu Öykü Yarışması'na "Rahim" adlı öyküsüyle birincilik kazandı. 21 Şubat 2008'de "Metal Fırtına 4 - Turan" adlı kitabı Altın Kitaplar Yayınevi'nden çıktı. 22 Ağustos 2009'da "Metal Fırtına 2-3-4 Cep boy" adlı kitabı Altın Kitaplar Yayınevi'nden çıktı.