Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
537 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Erdoğan Tekin, Necati Güvenç Mamıkoğlu gibi yazarların çalışmaları botaniğe ilgi duyan amatörlerin çalışmaları iken, Sayın Tuna Ekim'in kitabı ise bir profesyönelin, botanik profesörünün eseri olarak bunlardan ayrılıyor. Öykü vb. yazı çalışmalarım ve doğa gezilerim için referans olarak okuduğum bu kitap, diğer ikisinden daha farklı bilgiler
Türkiye'nin Nadir Endemikleri
Türkiye'nin Nadir EndemikleriTuna Ekim · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20091 okunma
Bitkiler (450 gigaton) yeryüzünün kütlesinin %80'inden fazlasını teşkil eder, insanlarsa 0,06 gigatonlarıyla sadece %0,01'ine eşdeğerdir.
Reklam
bitki besleme + fizyolojiye ek, 2 ay boyunca diğer kitaplardan uzaklaşmamı sağlayan o kitaplar... yetkililer lütfen bunları da yıllık okuma sayısına ekleyelim🥲
Her çiçek doğada açan bir ruhtur... 🌸🍀🌹🥰🦋
Bitkiler dokunuşu hissedebilir ama acı hissetmezler. Tepkileri de öznel değildir. Bizimse dokunma ve acı algımız özneldir, kişiden kişiye değişir. Hafif bir dokunuş kimileri için haz vericidir, kimileri için rahatsız edici.
Sayfa 70 - Metis
Yüz çiçeğe dokunacak Ve birini bile koparmayacağım.
Sayfa 54 - Metis
Reklam
Dilimizde Horozkuyruğu, Tarla hazeranı ve Yabani
kuş ayağı adları ile bilinmektedir. Soranlar için: Kurutulup çay olarak tüketilir.. Müshil etkilidir. Haricen cilt parazitlerini gidermek için uygulanır. Tohumları parazit düşürücü, idrar söktürücü, uyuşturucu ve damar genişleticidir. Ödem ve astım vakalarında kullanılmıştır.
Her güzel söz bir gün toprak olacaktır umarım bizimkilerin üzerinde ağaçlar yeşerir
158 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Bir peyzaj mimarı olarak bitki tarihini alglerden başlayarak, günümüzde genetik mutasyona uğrayan mısırlara kadar daha detaylı ve görece basit bir kaynak daha görmemiştim. Bitki tarihini oldukça detaylı, yormadan, soru-cevap şeklinde anlatan bir eser. Botaniğe ilgisi olan herkese can-ı gönülden tavsiye ederim. Meslektaşlarımınsa kitaplığında olması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
Bitkilerin En Güzel Tarihi
Bitkilerin En Güzel TarihiMarcel Mazoyer · İş Bankası Kültür Yayınları · 2021165 okunma
Reklam
İnsanoğlu şimdi gezegendeki toprakları nadasa bırakıp, alıp başını gitmeye kalksa, bin yıl içinde aynı o zamandaki gibi, yani neolitiğin başındaki gibi bir manzara çıkar ortaya.
Aynı hatayı üst üste yinelemek, böceklerle insanların ortak özelliği.
Bitkiler, ortamın değişmesini bekler; hayvanlarsa ortam değiştirirler.
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Peyzaj mimarı olarak kitaba farklı bir açıdan bakıp, üzerinde notlar alarak, altını çizerek, bazen de tekrar tekrar okudum. Bitkileri böylesine derin ele alan, böyle güzel anlatan, mesleki veya akademik olarak botanik altyapısına sahip olmayan birisinin bile gayet güzel anlayacağı bir eser yazmak gerçekten zor olsa gerek. Fakat Stefano Mancuso bunun ustası. “Bitkilere keyfi olarak davranılamaz. Gelişigüzel tahribatları ahlaki olarak haksızlıktır.”
Bitki Zekası
Bitki ZekasıStefano Mancuso · Yeni İnsan Yayınevi · 2017265 okunma
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.