Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Bir gün rahmetli annemle tartışıyordum. "Seni dinlemek istemiyorum." diye bağırıyordu... Sonrasında şöyle dedim ona: Beni anlayamazsınız anne, ikimiz ayrı kuşakların insanıyız çünkü... Işte sıra şimdi bize geldi, çocuklarımız onların kuşağından olmadığımızı söyleyecekler bize...
252 syf.
10/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Aynı çatı altında farklı hayat görüşleri
Okuma grubumuzun bu ay kitabı benim de oy verdiğim bir klasikti. Dostoyevski tecrübelerimden sonra çekiniyordum da aslında biraz ama anladım ki benim sıkıntım genel olarak klâsikler ya da Rus edebiyatı değil de Dostoyevski ileymiş. Evet zorlayan noktalar yine benzerdi, karakterlerin takibi, aynı karakterin birden fazla şekilde isimlendirilmesi, kasvetli ruh halleri vb. Bu sefer karakterler hakkında kısa notlar alarak ilerlettim okumamı belki bu yüzden belki de yazarın karakterleri vermedeki başarısından çok zorlanmadım bu da kimdi diye düşünürken. Kitap birbirinden çok farklı karakterleri ile iki arkadaş Arkadiy ve Bazarov, aileleri, hayata bakış açıları, iki farklı kuşağın tek çatı altında yaşadıkları çatışmaları akıcı bir şekilde ve toplumsal gerçekliklerle de sentezleyerek özetliyor. Karakterlerin yaşadığı çıkmazları, bunalımları tüm detayıyla hissediyor insan okurken. Yazar çoğu kısımda kenara çekilip karakterleri gözlemleyen bir anlatıcı olarak kullanıyor kalemini. Son kısımda da olayların bitimiyle beraber nasıl devam ettiğini de yazmasını ayrıca sevdim.
Babalar ve Oğullar
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202144,8bin okunma
Reklam
İşçi mahallesine bakmak bile yeterdi; büyükbabalar isimlerini dahi yazamazken, babalar imza atıyor, çocukları ise öğretmen gibi yazıp okuyorlardı.
Sayfa 174Kitabı okudu
Nokta atışı..
Harekete geçmek için anlam arayan, eş zamanlı olarak bir kaç işi birden yapabilen, teknolojiyi çok iyi kullanan, kariyer yaşamı boyunca 10 kereden daha fazla iş değiştirebilecekleri öngörülen ve daha iş bulamadan işten ayrılabilen, kısaca hem gündelik yaşamın hem de iş yaşamının kodlarını yeniden yazan bir kuşak.
Sayfa 98 - Y kuşağı (1980-1999 doğumlular)Kitabı okudu
"Geçmiş kuşakların gelenekleri, yaşayanların zihinlerinde dağ gibi bir ağırlık yapar."
“ Bir gün rahmetli annemle tartışıyordum: ‘seni dinlemek istemiyorum’ diye bağırıyordu sonunda şöyle dedim ona ‘Beni anlayamazsınız anne, ikimiz ayrı kuşakların insanlarıyız!’ bu sözüme çok gücendi, bense ‘ne yapayım’ diye düşünmüştüm, ‘İlaç acıdır ama gene de yutmak gerekir.’ İşte şimdi sıra bize geldi, çocuklarımız onların kuşağından olmadığımızı şöylecekler ve biz bu acı ilacı yutacağız.”
Reklam
Kibarmış! Kibar! Onların o kibarlık budalalığına, 'yüksek' sosyetesine karşı kendimi savunduğum da, nur içinde yatsın, annemin sırf babamı ve bizi düşünerek evimizi nasıl tevazu ve sükunetle idare ettiğini anlattığında benimle dalga geçtiler... Bana eski kafalı dediler... 'Eski kafalısın babişim, ' diye alay ediyordu kızım... Evet ya, eski kafalıyım, evet... Kendisi ise şimdi tanımadığı erkeklerle onların yatağında, benim çocuğum, biricik evladım... Ah, ne rezillik, ne rezillik...
22 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.