Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Brians'ın (1998) Baudry'nin klasik makalesinin (1974) izinden giderek belirttiği gibi, "Platon günümüzde yaşasaydı, ateşin yerine projektörü, gölgesi duvara yansıyan nesnelerin yerine film şeridini, mağara duvarındaki gölgelerin yerine perdede gösterilen filmi, yansıma ve yankının yerine de perdenin ardındaki hoparlörleri koyarak hantal diyebileceğimiz mağara metaforunu bir sinema salonu metaforuyla değiştirirdi belki de.
Metis Yayınları
İnsan böyle bir gölge oyunundan nasıl bir anlam çıkarabilir? Belki de bu anlamda ilk girişim, Platon'un insanlığı bir mağarada zincirlenmiş, kendi cehaleti yüzünden kapana kısılmış ve bunun ötesinde bir âleme ulaşma olanağından bihaber olarak tasvir ettiği mağaraalegorisiydi. Burada mağara, gerçekler âlemi ve simulakranın ardındaki Biçimler karşısında bir imgeler dünyasını, simulakrum ya da gerçekdışılık dünyasını temsil eder.
Metis Yayınları
Reklam
Sanki "Dövüş Kulübü"ndeki şiddet fantazisi, yani gerçek bir olaya dayanmayan şiddet imgesi ile tam karşıtı olan gerçek terör, yani hayal edilemeyen yüce bir olay, imgesi olmayan bir şiddet kesişme noktasına gelmişti.
Metis Yayınları
Sinema, insanın kendisinden ayrılıp bir başkası olmasını mümkün kılar. Olduğu yerdegöçebeye dönüşmesine olanak sağlar. Toplumsal tahayyülü derinleştirir, hatta kimi durumlarda toplumsal gerçekliğin bir adım ilerisinde olmayı, henüz atılmamış adımların sonuçlarını tasavvur etmeyi mümkün kılar. Diğer bir deyişle sinema sanal olanın, gelecek bir toplumun göstergesi olabilir. Bu nedenle de toplumsal gerçeklik kimi zaman sinemanın sanallığının bir ürünü gibi görünebilir, sinemanın gerçekliği değil de gerçekliğin sinemayı yansıttığına dair tekinsiz bir izlenim yaratır.
Metis Yayınları
Hem sihirli hem de gerçekçi bir tarafı olan, tüm büyüleyici etkileyici gelişmeleri bünyesinde barındıran sinema, embriyogenetik potansiyelinde dünyanın tüm imgelerini barındıran muazzam bir arketipik rahmi andırıyor.
Metis Yayınları
"Eğer yaşama sevincinin esasen insan ilişkilerinden kaynaklandığını düşünüyorsan yanılıyorsun…” Alexander Süperberduş İnto The Wild youtu.be/-UxDmy8tdzc
Reklam
Sqiud Game filmi/dizi, bildiğin Vahşi Kapitalizm'in oyun versiyonu .. 🎬 (Kore filmlerini sevmiyor olmama rağmen izledim.)
Nasıl mutlu olunur?.
İnto the Wild filmine damga vuran Tolstoy alıntısı.. youtu.be/7zMRTB5T82g "Çok şey yaşadım. Ve artık mutluluk için gerekli olan şeyi bulduğumu biliyorum; Tenha bir yaşam, iyilik yapmanın kolay olduğu ve kendilerine iyilik yapılmasına alışkın olmayan yararlı insanlar olma olasılığı.. sonra işe yarayacağını umduğun bir iş, sonra dinlenmek, doğa, kitap, müzik, kendini sevmek, komşu edinmek.. işte benim mutluluk fikrim. Bir de bütün bunlardan sonra, bir eş olarak sen, belki çocuklar.. İnsanın yüreği daha ne isteyebilir ki?"
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Dövüş Kulübü
Amaç, kazanmak değil (kaybedenler genellikle, kaza­nanlardan daha popüler oluyor); daha ziyade kendi ayakları üzerinde durabilmek, hayatına devam edebil­mek, yere yığılıp kalmamak.
youtu.be/kwmtworGgUk (...) - Ebeveynlerin nerede? + Bir yerlerde yalanlarıyla yaşıyorlar.. - İyi bir çocuğa benziyorsun, adil ol! + Adil mi? Thoreau'dan alıntı yapacağım: "Aşktan, paradan, inançtan, ünden, adaletten öte; gerçeği verin bana." #İntoTheWild
Geri145
685 öğeden 676 ile 685 arasındakiler gösteriliyor.