Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Küresel emperyalistler dünyanın her noktasında Transhümanizm denilen tüm sınırların ortadan kalktığı, insanın biyolojik müdahalelerle, çeşitli teknolojiler vasıtasıyla değiştirilmesi ve dönüştürülmesini içeren akımla, üremeyi durdurarak tek tip insan yani ‘nötr insan’ oluşturma gayesiyle cinsiyetsizleştirme projesini başlattılar.
Reklam
İnsan genomu bir tapınak değildir; yapacağımız kalıcı değişiklikler özgürlüğe ve insan mutluluğuna yöneldiği müddetçe yasaklanmaları için hiçbir sebep yoktur, hatta bilakis teşvik edilmeleri gerekir.
Nasıl fikir ?¿
Kurzweil'a göre evrenin evrimi tek bir sürece, bilginin giderek karmaşıklaşan zekâ formlarına doğru plânlı olarak ilerlemesine indirgenebilir. (...) Bilginin ilk olarak Büyük Patlama'nın hemen ardından atomlar halinde ortaya çıktığını öne sürer. Buna göre bilgi, dünyada biyoloji geliştikçe DNA formunda hızla çoğalmıştır. Hayvan beyinleri oluşmaya başladığında nöral örüntülere kodlanmıştır. Kurzweil'a göre artık evrim alet kullanan zeki insanlar ürettiği için de dünyanın şimdiye dek gördüğü tüm nesnelerden daha gelişmiş yeni bilgi teknolojileri tasarlıyoruz. Bu teknolojiler her geçen yıl daha da karmaşıklaşıp güçleniyor, çok kısa süre sonraysa bizi bilgide daha da öteye taşıyacak. İnsan olarak hayatta kalmamızın tek yolu bedenlerimizi bu teknolojilerle birleştirmek, kendimizi yeni bir türe -Kurzweil'ın kendi ifadesiyle "insan sonrası varlıklar" ya da tinsel makinelere- dönüştürmektir.
248 syf.
·
Puan vermedi
·
55 günde okudu
Cenneti Yeryüzüne İndirmek
Sonsuzluk, insanoğlunun en büyük arzusu. Kutsal kitaplar insanın cennetten kovulup dünyaya sürgün edilmesinin ebedî olarak var olma arzusundan kaynaklandığını anlatır. Ayrıca pek çok din ise ölümden sonra hayatın devam edeceğini söyler. Dolayısıyla insan bir şekilde ölümsüzdür. Ancak geçilmesi gereken bir eşik vardır ve bu eşiğin ismi ölümdür. Peki insan ölümün bir yok oluş olduğuna inandığında sonsuzluk arzusu ortadan kaybolur mu? Asla. Dünyanın ötesinde bir cennet olduğuna inanmayan insanoğlu sonsuzluğu bu dünyada yaratmanın peşine düştü. Bu arayışın adı ise transhümanizm: insanlık sonrası. Transhümanizm, insan bilincinin bedenden ayrıştırılıp bir bilgisayara aktarılabileceğini kabul eder. Böylece insanlar modern tıbbın güçlü kılmaktan aciz kaldığı insan bedeni yerine daha güçlü teknolojik bedenlere sahip olabilirler. Eğer bilincin makineden makineye taşınması mümkünse ölüm artık kaçınılmaz olmaktan çıkmıştır. Ancak, cennetin taşlarıyla cehennemin yolu döşeniyorsa bizi gelecekte nasıl bir cehennem bekliyor?
Transhümanizm - İnsansız Dünya
Transhümanizm - İnsansız DünyaAhmet Dağ · Ketebe Yayınları · 2020135 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Gelecek ve İnsan
Ülkemizin hâlâ yabancı kaldığı ancak insanlığın geleceği noktasında ciddi bir etken olan transhümanizm çalışmalarının geçmişi, şimdisi ve geleceği hakkında yazılmış bir çalışma. Sormadığımız sorular ve bir kısmının cevapları bu kitapta. Teknoloji ne kadar ileri gidebilir? İnsanın ürettiği değer insanı yok edecek raddeye gelebilir mi? Bilinç maddesel bir şey mi? Bilinç aktarımını mümkün kılmak için verilen uğraşın arkasındaki sebep nedir? Post-modern dünyada "gerçek" nedir? Kendi olarak bu dünyada var olmaya çalışan ama bir yandan da kendine yabancılaşan insanın hikayesi sona mı eriyor? Soru, cevap ve daha fazla soru için...
Transhümanizm - İnsansız Dünya
Transhümanizm - İnsansız DünyaAhmet Dağ · Ketebe Yayınları · 2020135 okunma
Reklam
"Bilim ve teknolojinin yüceleştirme ve aşkın Tanrı'nın yersiz olma temsilinde transhğmanizm, kendini seküler bir proje olarak dinin yerine konumlandırır."
Biyomuhafazakarlar Biyoilericiler Tartışması
bu metinde temel olarak luc ferry'nin transhümanist devrim adlı kitabının okuması yapılmaktadır. daha detaylı bilgi için kitabı edinebilirsiniz. iqsozluk.com/topic/biyomuhaf... transhümanizmdeki temel tartışma şudur: genlerdeki değişikliklerin kuşaktan kuşağa aktarılırken doğa dışı canavarlar
·
Puan vermedi
Demokratik yoksunlaşma
luc ferry'e ait bir kavramsallaştırmadır. ferry'e göre "demokratik yoksunlaşma iki anlamıyla anlaşılmalıdır: küreselleşmenin elimizden kaçıp kurtulan bir gidişat olması anlamında demokrasiden yoksunlaşma ve ayrıca bizzat kendi hareketiyle deyim yerindeyse kendini yitirmesi anlamında demokrasi ile yoksunlaşma." demokratik
Transhümanist Devrim
Transhümanist DevrimLuc Ferry · İş Bankası Kültür Yayınları · 202325 okunma
192 syf.
5/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Pek beğenmedim
Maalesef beklentimi pek karşılamadı, Transhümanizm den biraz çıkılmış gibiydi ilk başlarda iyi olsa da sonlara doğru biraz sıkıldım. Ortalama bir kaynak.
Transhümanist Devrim
Transhümanist DevrimLuc Ferry · İş Bankası Kültür Yayınları · 202325 okunma
Reklam
Ve olaya bakın ki, ne kadar tuhaf görünürse görünsün, bugün çok sayıda araştırmacı, insanlığı en başından beri meşgul eden ölüm probleminin artık mitolojinin, dinin ya da felsefenin değil tıp ve biyolojinin, özellikle de daha önce bahsettiğimiz o ünlü NBEB'nin alanına girdiğini düşünüyor. Onlara göre, ölümsüzlük pekala bir gün, hatta belki önümüzdeki yüzyılda, tanrıların göğünden insanların yeryüzüne inebilir.
152 syf.
·
Puan vermedi
Kitap transhumanizmin felsefi kökenlerini ortaya koyarken transhumanist bir hedef olarak tekillik iddialarının teolojik bir yoruma dönüştüğüne dikkat çekiyor. İnsana ölümsüzlüğü ve cennetsel bir geleceği vaat eden transhumanizmin hedef ve İçeriklerinin dini konularla da ilgili olması nedeniyle de dinsel bir nitelik taşır gibidir. Yazar bu konuda mevcut teorileri ve tartışmaları ustalıkla bir araya getirmiş. Tanrının gökyüzü krallığını yeryüzüne indirme motivasyonu ile ortaya çıkan hümanizm, bakalım modern dönemde transhumanizmle bu kez tanrının vaad ettiği krallığı yeryüzüne indirmeyi başarabilecek mi?
Transhümanizm ve Tekillik Bağlamında Dinin Geleceği
Transhümanizm ve Tekillik Bağlamında Dinin Geleceğiİsmail Kurt · Eskiyeni Yayınları · 20222 okunma
Anladım... Bu ve bundan sonraki yüzyıllarda artık duyguların olmaması gerektiğini onun yerine daha mekanik, etik bilinçle yaşanması gerektiğini bu depremle daha iyi anladım. Duyguların zayıflık olduğunu hep düşünürdüm, insan olmanın doğası ve gerekliliği diyerek de hep var ederdim ama uzun gözlemlerim sonucunda bugün daha iyi görüp idrak ettiğim bir şey varsa o da duyguların insanı, yaşamı daha da zayıf, pasif ve kötü etkilediği, hele bi de sürekli onların etkisinde yaşıyorsak. Artık dönüşüm vakti. Hayvan-İnsan arasında olmak, duygular beslemek hastalık. İnsanı aşma vakti! 09.02.2023
Transhümanizm, posthümanizme geçişte ara dönemken bu ara dönemde bio-biyonik varlık olan transhuman ise posthuman'a geçişte ara varlıktır.
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.