Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Rüştiyeye devam ediyordum, bu yabancı muhite alışmaya çalışıyordum, bir yandan da haftada üç akşam küçük amca Süleyman Bey'in Fransızca derslerinde bulunuyordum. Onun hocası biraz benimle de meşgul oluyordu, fakat bana en ziyade yardım eden Süleyman Bey'di, öyle tahmin ediyordum ki rüştiyeden çıkınca bu lisanla daha ciddi uğraşmak için başlangıç sermayesini tedarik etmiş olacaktım.
Sayfa 206 - Halid Ziya UşaklıgilKitabı okudu
nothing..
People are so diffrent.Because;be happy is so hard..
Reklam
Rusça biliyorum :) . Pratik isteyen olursa..
İngilizce Pratiği İmkanı Olmayanlara
Muhakkak bir mini cep sözlüğü veya İngilizce dil kartı destesi edinmesini öneriyorum. Bilindiği üzere yabancı dil çok nankördür ve özellikle çevresinde yabancı dil bilgili kimse olmadığından pratik yapamayan arkadaşların tekrar eksikliğini bir nebze olsun ancak böyle kaynaklar giderebilir.
İngiliz ajanı Browning İngilizce eğitimi, bir Türk okulu olan Yenişehir Lisesinde başlattı. Yirmi sene sonra da bu başarısından dolayı İngiltere Kraliçesinden madalya aldı. 1953'e kadar Türkiye'de İngilizce eğitim yapan bir tek Türk okulu yok. Hatta buna tepki de vardı. Çünkü misyoner okullarının bir çoğunu Atatürk kapatmış.
Sayfa 395Kitabı okudu
272 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
2024'ün ilk kitabı. Kitap yeni olmasa da ben yeni yıla kendi alanımdan bir kitapla başlamak istedim. Çiçeği burnunda bir ingilizce öğretmeni olarak kıymetli Cem hocayı yıllardır takip ediyorum. Kitabını da çok önceden almıştım ama daha yeni okuma fırsatı bulabildim. Kitap, dil öğrenmek ile ilgili sıklıkla karşılaştığımız 50 sorudan oluşuyor. "Yabancı dil öğrenmek zor mudur, öğrenmenin ideal bir yaş aralığı var mıdır, dil öğrenmek yetenek işi midir, öğrenmek için yurt dışında yaşamak şart mıdır, hangi beceriler daha önemlidir, anlıyorum ama konuşamıyorum söylemi doğru mudur, Türkçe düşünmek ne demektir, Türkiye'de neden yabancı dil öğrenemiyoruz diye bir algı var?" gibi en çok duyduğumuz popüler soruların cevaplarını çok doyurucu buldum. Özellikle ingilizce öğretmenliği okuyanların mutlaka edinmesi gereken bir kitap, içinde metodoloji dersinde gördüğümüz kavramlar da kapsamlı bir şekilde ele alınmış. Yabancı dil öğreticilerinin çok faydalanacağı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Alanımıza verdiği değerli hizmet ve katkılarından dolayı Cem hocaya naçizane teşekkür ederim, emeğine sağlık.
Cem Balçıkanlı
Cem Balçıkanlı
50 Soruda Dil Öğrenme
50 Soruda Dil Öğrenme
50 Soruda Dil Öğrenme
50 Soruda Dil ÖğrenmeCem Balçıkanlı · Bilim ve Gelecek Kitaplığı · 2021120 okunma
Reklam
Türkiye'de yabancı dil konuşmakta ki özgüvensizlik hakkında
Hele eskiden Türkiye'de insanı bir de utandırırlardı; mesela "Fransızca düzgün konuşulur," denirdi. Her şeyin yerli yerinde olması beklenirdi. Bütün kelimelerin, gramerin, çekimlerin... Hâl böyle olunca insan konuşmaya çekinirdi. Eh, insan konuşmayınca bildiğini unutur.
Sayfa 105 - Kronik Kitap
“…Bir dili bilmek dendiği zaman, o dilde düşünebilmektir usuma gelen. Yani, anadilimizi kullanırken yaptığımız ilk işi o dilde de yapabilmektir.”
Sayfa 29 - Metis Yayınları
Eğer hedefiniz, öğrendiğiniz dilin ana dil kullanıcılarıyla sohbet etmekse önceden kaydedilmiş dersleri dinleyerek, bilgi kartlarını gözden geçirerek, internetteki alıştırmaları çözerek (...) ilerleme sağlayamazsınız.
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
Öğrenmeyi hedeflediğiniz dili, yaşantınıza mümkün olduğunca dahil edin.
Yabancı dil öğrenirken kişiyi hayal kırıklığına uğratan nedenlerden biri, başarmak için ne gerektiğine dair gerçekçi bir değerlendirmenin yapılmayışı, hatta başarının tam olarak ne olduğunun belirlenmemiş olmasıdır.
Bugünün dünyasında bir gencin alanıyla ilgili bir yabancı dili bilmemesinin bilinçsizlik ya da tembellikten başka bir mazereti olamaz.
Sayfa 178
94 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.