Hepimizin özlemi
Oysa benim kendi başıma kalmaktan başka bir isteğim yoktu, iki hafta boyunca kitap okumak, yürüyüşe çıkmak, hayal kurmak, rahatsız edilmeden uzun uzun okumak, iki hafta boyunca telefonsuz ve radyosuz yaşamak, konuşmak zorunda olmamak, bir anlamda rahatsız edilmeden kendim olmak istiyordum. Bilincine varmasam da yıllardır özlemini çektiğim şey tam bir sessizlik ve dinlenmeymiş aslında.
Sayfa 33
"Her şeyi yapıyor olmama rağmen babamın beni sevmeyişini anlayamıyordum. Oysa konuşmak isteseydi anlatmak istediği ne olursa olsun onu en çok ben dinlerdim"
Reklam
Çünkü bunları konuşmak milli gururuma dokunuyordu.
TARİH TERBİYESİZLİKLERLE DOLU
2 Mayıs 1954 Milletvekili Seçimi propaganda gezisine çıkan İsmet İnönü, 18 Nisan 1954 Pazar günü, CHP’nin düzenlediği mitingde konuşmak üzere Mersin’e gelmiştir. 18 Nisan 1954 Pazar günü öğleden sonra, Adana’dan gelmekte olan İnönü’yü Tarsus’ta karşılayan Mersinli CHP’liler, Cumhuriyet Alanı’nın DP’lilerce (Demokrat Parti) doldurulmuş oldugunu görmüşlerdi. Şehir girişinde İnönü’nün de bulunduğu açık cipe hücum edilmesine, otomobillerdeki parti bayraklarının yırtılıp koparılmasına, otomobillere zarar verilmesine öfkelenen CHP’liler, miting alanının işgal edilmesinden, önce bir şey anlamadılar. Aleyhte tezahürat ve küfürlü hitaplarını arttıran DP’liler l, İnönü’nün Atatürk heykeli önünde hazırlanan kürsüye çıkmasına engel oluyorlardı. Eller ve omuzlar üstünde güçlükle kürsüye çıkarılan İnönü’nün konuşması engelleniyordu. 17.00’ye doğru başlayan mitingde İnönü’nün sesini duyurmamak için önce hoparlör düzeni sabote edilerek telleri koparılmış. Bununla yetinmeyen DP’liler, garnizonda bayrak indirme törenine hazırlanan bandoyu getirterek alan yakınına yerleştirmiş, ulusal marşların çalınmasını sağlamışlardı. Daha sonra havanın karardığı belirtilerek polis müdahalesiyle miting dağıtılmış. (…) Bu ziyaret İsmet İnönü’nün son ziyareti olmuştur (Mersin için). 1920 yılında TBMM’de Mersinliler için “olağanüstü heyecan ile söz bulamayan” İnönü, 34 yıl sonra böyle bir muameleye layık mıydı?
Sayfa 88 - San KulüpKitabı okudu
Ben senin beni dinlediğini biliyorum. Her şeye rağmen iletişim kurabiliriz. İnsanlar hayvanların konuşamadığını söylüyor ama bunun doğru olmadığını biliyorum. Hem annem ne derdi? Tek yapmamız gereken konuşmak için farklı bir yol bulmak, hepsi bu.
Francis Bacon
BACON Francis (Londra 1561- Highgare 1626 ) İngiliz filozofu ve devlet adamı. Cambridge Üniversitesi'nde öğrenim gördü ; Paris'teki İngiliz büyükelçiliğinde iki yıl çalıştı. İngiltere'ye döndükten sonra devlet görevlerinde bulundu. Devlet görevinde bulunduğu sürede suçlanarak hapse atıldı. 1597 de Denemeler i yazdı. Hayatının son
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.