Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emirhan Mutlu

Emirhan Mutlu
@mmutlue
3 okur puanı
Haziran 2023 tarihinde katıldı
288 syf.
·
Puan vermedi
Sessiz Ev
Sessiz EvOrhan Pamuk
7.7/10 · 6,8bin okunma
Reklam
256 syf.
·
Puan vermedi
iyinin ve kötünün ötesi var mıdır? Nietzsche
Nietzsche dinlerin ve kutsal kitapların ortaya koyduğu ahlakı gerçek dünyaya sırtını döndüğü gerekçesiyle reddeder hatta Tanrı öldü sözünü insanların inandığı geleneksel değerlerin tamamının öldüğünü anlatmak için söylemiştir. Nietzsche insanların iyi kabul ettiği birçok davranışın,geleneğin ve tabu haline gelmiş düşüncelerin insan hayatını kısıtladığını savunur;bundan dolayı iyinin ve kötünün ötesi var mı sorusunu sormuştur. Örneğin sokakta dans etmek istersiniz ama bunun aptalca olduğunu düşünürsünüz ve yapmazsınız,kendi zevkinizden mahrum kalırsınız. Son tahlilde iyi ve kötünün kendi başına bir anlamı yoktur ona, insanlar ve toplumlar anlam yüklerler. Nietzsche işte tam bunu savunur çünkü iyinin de kötünün de her zaman bir ötesi vardır.
İyinin ve Kötünün Ötesinde
İyinin ve Kötünün ÖtesindeFriedrich Nietzsche · İş Bankası Kültür Yayınları · 20174,676 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Emirhan Mutlu
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Sevme Sanatı
Sevme SanatıErich Fromm
8.4/10 · 18,4bin okunma
·
Puan vermedi
Huzur romanı çok kısa inceleme
Huzur, Türk Edebiyatının en önemli romanlarından bir tanesi,bu eser 24 saatlik bir zaman diliminde geçse de geriye dönüş tekniğiyle birlikte Mümtaz'ın hayatını okuyoruz hatta eleştirmen Mehmet Kaplan'a göre eser otobiyografik unsular taşır ve bu unsurlara uygun olmalıdır. Eserde Mümtaz köylü bir kıza karşı bedensel haz duyar, bu Mümtaz'ın erişkinliğe attığı ilk adımdır fakat tam bu sırada babasının ölümü aklına gelir, aynı şekilde tam Nuran'la sevişecekken Suat ölür; Mümtaz ne zaman hazza,huzura ulaşacak olsa birileri ölür ve huzursuzluk doğar, eserin mottosu da budur: asla huzuru bulamayacağız.
Huzur
HuzurAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 201916,3bin okunma
Reklam
288 syf.
·
Puan vermedi
Sessiz Ev Nilgün Üzerine
Orhan Pamuk'un ikinci romanı, uzmanlar dil kullanımını eleştirse de dil orijinal ve yormuyor, eserde üzerinde durulan iki problem var; ilki 1980'ler Türkiye Cumhuriyetinin fikir ve kimlik karmaşası, romandaki karakterlerin hepsi farklı farklı düşüncelerde ve hepsinin sesi çıkıyor fakat Nilgün'ün sesi çıkmıyor, eserde 6 anlatıcı var fakat Nilgün bir anlatıcı değil, Nilgün bir şeyler anlatmak istese de sesi hep bastırılıyor, Orhan Pamuk burada kadının yeri konusuna değiniyor.
Sessiz Ev
Sessiz EvOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 20186,8bin okunma