Kendine tarihçi.... :)))
Bu gönderiyi alıntılama sebebim.... çok komiksinizzz laaaaa gerçekten.... al sana kaynak Günümüzde İslam dininin ilk olarak Türklere ne şekilde ve hangi şartlarda geldiği pek bilinmez, bilinmesi de istenmez. Ancak, bu topraklarda yaşayan bir çoğumuzun bilmediği, ya da bilmek istemediği bu tarih, aslında ders diye anlatılan o taraflı tarihi
M Sinan Öznişastacı

M Sinan Öznişastacı

@ms1nan
·
3g
Türkler için "sıradan" olan şey herhangi bir dine geçmektir. İslamlaşmanın bu bapta olağan dışı bir tarihselliği bulunmaz, sadece sonuçları diğerlerinden çok farklı olduğu için şu anda böyle bir çalışmada konuyu tartışıyoruz.
Sayfa 131Kitabı okudu
+352
NEKADAR DOĞRU VARSA SÖYLENSİN ,SÖYLENSİN Kİ BAŞKA DAĞLANACAK YARA KALMASIN ARTIK!
Sayfa 340 - NOUS ... Ali sadiKitabı okudu
Reklam
Seninle yan yana yürürken. Şarkılar söylemek geliyor içimden Kafeste nekadar kuş varsa . Göğe doğru salıvermek istiyorum. Nezaman ağlayan bir insan görsem, Omzuna dokunup geçecek demek istiyorum. Savaşları durdurmak, ezileni kaldırmak istiyorum. Kırılanı düzeltmek insanları iyileştirmek istiyorum. Çünkü ben sadece senin yanındayken. Dünyayı kurtaracakmış gibi hissediyorum.. Gözlerînden göğüme sayısız yıldız akar Bîr gülüşün îçîmde bînlerce lamba yakar Gözlerînden göğüme sayısız yıldız akar Bîr gülüşün îçîmde bînlerce lamba yakar.
Nekadar doğru bir söz;
Gülü gülene, Sevgiyi bilene, Kalbini de taşıyabilene ver.
Şeyh Şamil Muhteşem cevap
Rus garnizonlarından birinden esir alınan bir Rus Kazağının ifadesi alınıyordu. Bu asker Şamil'in kendi yanına doğru geldiğini görünce homurdanarak İmam'ın anlamayacağını düşünerek Çar Nikola'ya övgüler mırıldandı ve Çar'ın büyük bir insan olup başının göklere değdiğini ima etti. Rusçayı tamamen anlayan ve konuşabilen İmam Şamil, bu askere yine Rusça olarak şu cevabı verdi : " İnsanların başı göğe nekadar yükselirse yükselsin ayakları yerdedir.
Sayfa 116Kitabı okudu
410 syf.
9/10 puan verdi
Türkiye'de Ordu ve Siyaset
Bu sefer sondan başa doğru geldim. Kitap Osmanlıdan yani 3. Selim döneminden başlayarak anlatmış.1789 Fransız ihtilalinin dünyaya etkileri ve 1699 sonrası Osmanlının yaşadığı buhranlar, kayıplar,vs.. yenilikler yapmaya zorlarken bu yenilikler hep öncelikle askeri alanda yapılmış. Dolayısıyla bazı dinamiklerin ( o dönem için) ordu içinde başlaması akla aykırı değil.. yani tabandan başlayan bir hareket hiç olmamış. Eğitim,ekonomik,mali,sosyal reformlar o büyük coğrafyada nekadar uygulanabilirdi tartışılır. Sürekli savaş halinde ve eğitimli kadrosu bulunmayan 19. yy Osmanlısında, Modern ordu için yurtdışına gönderilen askerler ve modern eğitim yuvası haline gelen harbiyede yetişenler farklı düşünce sahibi olmaya başlamış. Aynı ordu içinde Alaylılar ve mektepliler birbirine düşman iki grup..okuma yazması olmayan generaller bile var.(7-8 hasan paşa mesela) yeniçeri ocağının kaldırılma girişimi ile darbeler başlıyor..padişahın başını yiyor.1839-76 arası iç ve dış olayların yanında bir de modernizasyonla uğraşırken ekonomik iflas geliyor. Moratoryum ilan eden Abdülaziz tahtan indiriliyor. Önce Murat sonra da şaibeli bir şekilde Abdülhamit tahta çıkıyor. Düyun-u umumî ilam ediliyor ekonomi çok kötü bir kesim askerlik yapmıyor. Askerlik yapanda maaşını almakta sıkıntı yaşıyor. 31 mart olayları ile Abdülhamit tahtan indiriliyor. Balkan savaşları, Trablusgarp savaşı derken 1. Dünya savaşı...Bu yaşananlar yaşayanları yeni fikirlere sevk ediyor ve cumhuriyet ortaya çıkıyor..
Türkiye'de Ordu ve Siyaset
Türkiye'de Ordu ve SiyasetWilliam Hale · Alfa Yayıncılık · 201437 okunma
Reklam
171 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.