Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Dostluk konusuna gelince; Kızların dostluğu erkeklerinkinden daha kötüdür. Bir aradayken iyidirler ama ayrıldıktan sonra hatırlamazlar birbirlerini.
Reklam
Cenaze arabası geçerken düşündün mü hiç, Sıradaki ölecek kişinin sen olabileceğini? Seni büyük beyaz bir çarşafa sararlar Başından ayaklarına kadar. Solucanlar sürünerek girer, sürünerek çıkar Midene girer ve burnundan çıkar Gözlerin düşer ve dişlerin çürür, İşte bu mükemmel bir günün sonudur.
Lanet olası
Ah, bu dünya yalnızca insanların anlamsızca acı çektiği bir yer....
Sayfa 2 - YurongKitabı okudu
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
"Vay canına, Peder, anlattığınız canavarlar müthişti!" "Yine de insan denen canavarın yanından bile geçemezler." Bilimkurgu Klasikleri arasında yer alan Dinozor Öyküleri, belirli bir olay örgüsü dışında daha çok öyküler ve şiirlerden oluşan, 92 sayfalık, atıştırmalık bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. 1- Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun Dinozordan Başka (öykü) 2- Bir Gök Gürültüsü Sesi (öykü) 3- İşte Bak, Sevgili, Kaçık Dinozorlar (şiir) 4- Sis Düdüğü (öykü) 5- Ya Dersem Ki: Dinozor Ölmemiş (şiir) 6- Tyrannosaurus Rex (öykü) Özellikle 'Bir Gök Gürültüsü Sesi' ve 'Sis Düdüğü' öyküleri harikaydı benim için. 'Bir Gök Gürültüsü Sesi'nde, karakterimiz Zaman Makinesi kullanarak geçmişe safari yolculuğu yaptıran bir firma ile dinozor çağına gider. Orada yapılan her davranış, geleceği katbekat etkiler. Burada yazar, "Kelebek Etkisi" olayını ve ekosistem mevzusunu çok güzel işlemiş. 'Sis Düdüğü'nde ise, deniz fenerinde McDunn isimli çalışanın düdüğü çaldıktan sonra okyanusun ta derinlerinde milyonlarca yıl beklemiş devasa canavarın, binlerce yıllık yalnızlığını gidermek için sevdiğine benzettiği sese gelmesi ve tekrar yalnızlığına geri çekilmesi anlatılmış. 'Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun Dinozordan Başka' da oldukça güzel, eğlenceli bir öyküydü. Araya kısa, çerezlik bir bilimkurgu atmak isteyenler için güsel bir alternatif.
Dinozor Öyküleri
Dinozor ÖyküleriRay Bradbury · İthaki Yayınları · 202355 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
32 saatte okudu
Aralarında kitaba adını veren İyi Kalpli Erendira ile İnsafsız Büyükannesinin İnanılmaz ve Acıklı Öyküsü’nün de olduğu yedi öykü var bu kitapta. Tam da “bugünlerde bir türlü okuyamıyorum“ derdine deva olacak öyküler bunlar. İnsanı alıp her yerden uzak, bir yanı uçsuz bucaksız deniz, bir yanı uçsuz bucaksız çöl olan, güherçile kaplı kasabalara götürüyor Marquez. Büyüyle ve garip bir hüzünle sarmalanmış insanlarla tanıştırıyor: Kanatlı ihtiyar bir adam, yaralarında ay çiçekleri açan bir cüzzamlı, çocukluğundan beri kalbinin atışlarını saymakta olup artık sayıların yetmez olduğu ihtiyar kadın, mucizeler satıcısı bir şarlatan, dünyanın boğulmuş en güzel adamı, yıldızların gürültüsünden uyuyamayan Jamaikalı.. Marquez’in, türlü dünyalar arasında sıkışıp kalmış bu insanları pamuklu muammalara, tüm bu trajik öyküleri ipekli mucizelere sarıp anlatmasına bayılıyorum. Dünyanın o meşum yüzünü büyüyle yumuşatıyor bu adam. Çok seviyorum.
İyi Kalpli Erendira
İyi Kalpli ErendiraGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 20161,615 okunma
Her şey hakkında bir sürü anlamlı istatistik verebilirsin ama ortada bir öykü yoksa anlattığın sadece sıkıcı sayılardır. Öyküler farklı... Öykü bilgilerin, deneyimlerin ve olayların anlamını bulduğu ilişkiler bütünüdür.
Sayfa 173Kitabı okudu
"Her şeyden önce özgürlük gereklidir... Hem de özgürlüklerin en genişi... Başkalarının haklarına son derece saygılı olmayı gerektiren bir özgürlük..."
Sayfa 320 - İletişim Yayınları (Çilekler)Kitabı okudu
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.